Pratite nas

Info

Rupa u zakonu: NEMA KAZNE AKO U AUTU LAKIRATE NOKTE ILI JEDETE!

Published

on

Šminkanje, ogledanje, telefoniranje, te konzumiranje hrane i pića je nešto što se može vidjeti kod vozača, pa većina i nije iznenađena kada prisustvuje jednom takvom prizoru. Međutim, djevojka koja lakira nokte za volanom na Novom Beogradu, iznenadila je čak i stručnjake.

Predsjednica Prekršajnog suda u Beogradu, Olivera Ristanović, za Telegraf.rs kaže da niko nije očekivao da i to može da se desi.

“Nijedan zakonodavac nije pretpostavio da neka žena može da lakira nokte na semaforu tako da kazna za to ne postoji, to niko nije očekivao. Ja nikad to nisam vidjela. Niko to nije predvidio kao kažnjivu odredbu iako je pažnja bitno smanjena jer će ona tokom vožnje da razmišlja da li joj se lak dovoljno osušio, da li će da ga pokvari… Međutim, ona nije radila radnju, koja je zabranjena jer je stajala, a vožnja podrazumijeva kretanje od tačke A do tačke B – objasnila je predsjednica Prekršajnog suda.

Istakla je da policija nikad nije podnosila prijavu za lakiranje noktiju na semaforu. Dodala je i da glasna muzika smanjuje pažnju tokom vožnje i onemogućava da se čuju zvučni signali, poput sirene Hitne pomoći, ali da i to nije kažnjivo.

Zakon predviđa kazne za one koji se šminkaju i jedu za volanom u vidu kazne zatvora i novčane kazne. U slučaju ako šminkanje, konzumiranje hrane za volanom i druge radnje koje odvlače pažnju, potpadnu pod nasilničku vožnju, izriče se novčana kazna, ssoba ostaje bez dozvole devet mjeseci, dobija 15 poena i zatvorsku kaznu od 30 do 60 dana koja može da se zamijeni radom u javnom interesu od 240 do 360 sati. (Naj portal)

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending