Pratite nas

Info

Crna Gora jeste mala, ali je dobro “spakovana” i jeftina: BEZ PCR TESTA, BEZ NAMRGOĐENOG CARINIKA, KAKVI SU U HRVATSKOJ

Published

on

Nema dileme – ovog ljeta svi smo zaslužili odmor. A kad pomislimo na odmor, prvo misli opdlutaju na uslove ulaska u pojedine zemlje, zatim cijene, te carinske kontrole…

Kad se sve to izanalizira, čini se da je Crna Gora, najpovoljniji izbor. Na granici ne traže PCR test, carinici nisu namrgođeni kao u Hrvatskoj, a cijene znatno povoljnije nego kod zapadnih komšija. Manje je I nacionalizma, nego u Hrvatskoj. Ono što Crnu Goru dodatno kandiduje da bude vaš prvi izbor je što je dobila međunarodnu oznaku za sigurna putovanja “Safe Travels”. To znači da je prepoznata kao destinacija koja se pridržava svjetskih standarda zdravstvene i higijenske zaštite. A znamo koliko je važno da budemo bezbjedni i rasterećeni na odmoru.

Crnogorsko priobalje ima svoje draži, a mi smo izabrali prelijepi Ulcinj. Na nekoj od brojnih pjeskovitih plaža ulcinjske rivijere zaista je poseban doživljaj oprobati se u kajtsurfingu ili iskusiti čari lokalnih specijaliteta.

Svi koji se odluče da ovog leta posete Ulcinj, trebalo bi da prošetaju do starog grada Šasa u blizini Šaskog jezera. Za ljubitelje ptica tu je Ulcinjska solana gdje je registrovano 240 vrsta ptica, što je oko 50% ukupnog broja vrsta ptica u Evropi, među kojima ima i veoma rijetkih pelikana, kormorana, dugonogih prudnika ali lista se tu ne završava.

Obavezno posjetiti “Stari grad”, čije ziodine “samo” 25 vijekova svjedoče o burnoj istoriji mjesta na kome se sudaraju civilizacije Istoka i Zapada. Vrijedi posjetiti kulu Balšića, palatu Venecija, pijacu robova i poslušajte nevjerovatne priče o čuvenim ulcinjskim gusarima.

Sve plaže u Crnoj Gori su lijepe, ali ulcinjska Velika plaža je nešto posebno. Nalazi se u drugoj dimenziji svijeta na koji smo navikli. Dugačka je 13 km, a od Ade je dijeli rijeka Bojana. Sitni pijesak, kakvog nema nigdje na Jadranu, bogat je mineralima i veoma ljekovit. Sakupljajte školjke, posmatrajte kišu meteora i najljepši zalazak sunca.

Ulcinj ima Adu – ostrvo u zagrljaju rijeke i mora. Ovo rječno ostrvo na krajnjem jugu Crne Gore i granici sa Albanijom malo koga ostavlja ravnodušnim. Decenijama na Adu, kao na hodočašće, dolaze istinski zaljubljenici u divljinu, more, prirodu, rijeku, vjetar….Posljednjih godina, svoje predrasude na ulazu ostavljaju i zakleti hedonosti, fenseri i snobovi. Komfor postaje precijenjena stvar, pa su dovoljni sunce, so, pijesak i dobro društvo. A na Adi je uvijek dobro društvo. Nije važno da li spavate u šatoru, kampu, improvizovanoj kućici ili ribarskoj sojenici, vaš dah neprimjetno hvata ritam prirode.

Život je jednostavan, a energija ovog mjesta umiruje dušu. Ako joj se prepustite – ukrašće vam srce zauvijek. Sa dvije strane ga okružuje rijeka Bojana, a pješčanom plažom izlazi i na Jadransko more. Prostranstvo od 600 hektara bogato je mediteranskim rastinjem i smatra se svojevrsnim rezervatom prirode.

Ostrvo je poznato po nudističkom naselju koje od 1972. privlači turiste iz svih krajeva svijeta. Bilo da ste nudista ili ne, priznaćete da ne postoji bolje mjesto za primjenu nudističkih principa. Ima nešto u tom spoju divljine ostrva i nudizma.

U Ulcinju ćete se prepustiti pulsu prirode, pješčanom prostranstvu, miru i divljini. Ostatak priče je čista magija. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Barska “Sveta dama” stara preko 2.000 godina: OVO JE NAJSTARIJA MASLINA U EVROPI

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending