Pratite nas

Info

Neće iz zatvora: HRVAT ODBIO POMILOVANJE, JER NA SLOBODI BI BIO SOCIJALNI SLUČAJ

Published

on

Dok većina zatvorenika želi što ranije napustiti zatvorsku ćeliju, zatvorenik V. M. nedavno je odbio takvu mogućnost. A, kada je donesena odluka da u zatvoru ostaje, na tu se odluku žalio!? On zapravo želi izići ranije iz zatvora, ali ne želi da o tome odlučuju dvoje sudija iz Slavonskog Broda koji su ga u zatvor i poslali.

Kako je objavio Glas Slavonije, on se nalazi na izdržavanju jedinstvene kazne zatvora od 18 mjeseci zbog prijetnje, a iz zatvora treba izići 14. Jula. Prvostepenim rješenjem Županijski sud u Slavonskom Brodu odbio je prijedlog za uslovni otpust zatvorenika V. M. kao neosnovan. Protiv tog rješenja zatvorenik se žalio, a u žalbi predlaže Visokom kaznenom sudu da donese odluku “ne zaslužuje li taj uslovni otpust, ili ga zaslužuje”. Drugosteoeni sud odbio mu je žalbu kao neosnovanu.

Visoki kazneni sud navodi kako je sud u Slavonskom Brodu utvrdio, što ne osporava ni zatvorenik, da nije dao suglasnost da ga se uslovno otpusti, i da je odbio prisustvovati sjednici vijeća na kojoj se odlučivalo o njegovom uslovnom otpustu. Naime, u svojoj izjavi je naveo:

“Ako mi uvjetni otpust bude odobren, ne slažem se s istim da budem prije isteka kazne pušten”.

Prijedlog za uslovni otpust, prema službenoj dužnosti, podnio je upravnik zatvora, a u tom slučaju zatvorenik ima mogućnost da ne pristanei na uslovni otpust, što je onda jedan od razloga za odbijanje da ranije izađe na slobodu.

“S obzirom na to da zatvorenik nije pristao na uvjetni otpust, druge okolnosti na koje ukazuje zatvorenik nisu od značaja, pa je prvosttepeni sud sud pravilno zaključio da u konkretnoj situaciji postoji zakonska smetnja za odobravanje uslovnog otpusta te s pravom takav prijedlog odbio – navodi Visoki kazneni sud.

U svojoj žalbi zatvorenik je iznosi prigovore na ranija postupanja sudija i sudske odluke na osnovu kojih je upućen na izdržavanje kazne zatvora. Tvrdi da je u postupku odlučivanja o uslovnom otpustu sudjelovalo dvoje sudija koji su u ranijim odlukama povrijedili zakon. Naveo je kako sumnja u njihov rad, pravičnost i zakonitost odluka koje su donijeli te je zbog toga i zatražio sudsku zaštitu, pa tvrdi da mu je time povrijeđeno pravo na pravilno postupanje.

On smatra da ga treba uslovno otpustiti, jer je ocijenjen kao “uspješan” u zatvoru, poštuje sva pravila ponašanja, otac je maloljetnog djeteta, a porodica mu živi od socijalne pomoći. Želi raditi u zatvoru, ali mu ništa nisu ponudili. Nije kažnjavan, prestao je s drogom, kao i sa supstitucijskom terapijom. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Kako je Slaviša pobjegao iz zatvora u Kruševcu: RUPU KOPAO KAŠIKOM

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending