Pratite nas

Zdravlje i ljepota

CIRKULACIJA: Biljni napici za bolju prokrvljenost (RECEPTI)

Published

on

Loša cirkulacija može da prouzrokuje brojne zdravstvene probleme, a da do toga dođe najčešći su razlog masne naslage na zidovima krvnih sudova. Zato je pravilna ishrana preduslov dobrog krvotoka, a da krv brže prostruji pomažu i svakodnevna rekreacija kao i različiti biljni čajevi.

Ako patite od slabe prokrvljenosti ili želite da je poboljšate, predlažemo napitke od nekoliko biljaka koji su provjereni borci protiv loše cirkulacije.

RECEPT OD HAJDUČKE TRAVE
Potrebno je: 50 g hajdučke trave, 50 g čkalja i glavica bijelog luka.

Hajdučku travu i čkalj usitnite a bijeli luk isjeckajte i sve pomiješajte. Kašiku mješavine prelijte sa dva decilitra tople vode i kuhajte na tihoj vatri pet minuta. Sklonite sa vatre, poklopite, sačekajte da se čaj ohladi do temperature tijela, procijedite i popijte prije jela.

RECEPT OD KUKURUZNE SVILE
Potrebno je: 1 kašika osušene svile i 3 dl vode.

Kukuruznu svilu dodajte vreloj vodi i kuhajte tri minuta na tihoj vatri. Sklonite sa šporeta, poklopite i prohlađen čaj procijedite. Pijte tri puta dnevno po šolju nezaslađenog čaja. (Naj portal)

POČITAJTE I OVO:

HLADNE NOGE, CIRKULACIJA, ZIMOGRIŽLJIVOST: Ljuta paprika u čarapama rješava problem (uputstvo)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending