Pratite nas

Info

Šokantni podaci Poreske uprave: “PLAVI BROD” SA GRBAVICE TONE SVE DUBLJE, DUG BLIZU 4 MILIONA KM

Published

on

Dok navijači “Želježničara” vode rasprave o nikad lošijoj sezoni u Premijer ligi, te pokušavaju naći bilo kakvo pozitivno rješenje, iz Porezne uprave Federacije BiH stiže novi šok.Naime, oni su objavili listu najvećih poreskih obveznika među premijerligašima BiH. Poreska uprava RS posebmno objavljuje podatke, ali na listi njenih dužnika nema Borca, Radnika, Krupe…, mada je prije deset godina FK Borac imao dug preko 10 miliona KM.

Najveći dužnik među premijerligaškim klubovima je sarajevski Željezničar. Plavi s Grbavice ukupno duguju nešto više od 3 miliona i 800.000 KM. Od toga je glavnica oko 1.6 miliona, a 2.2 miliona su kamate. Zanimljivo je da je dug “Plavih s Grbavice” u zadnja tri mjeseca porastao za blizu 1,5 miliona maraka. Od 31. 12. 2020. do 31. 3. 2021. glavnica je narasla za oko 700.000 KM, a kamate za oko 800.000 KM.

Iza “Želje” je tuzlanska “Sloboda” sa oko 3.6 miliona KM. Glavnica je nešto više od 2.6 miliona KM, a kamate su nešto više od 930.000 KM.

Zrinjski iz Mostara dužan je ukupno nešto više od 1.3 miliona KM. “Plemići” duguju nešto više od 900.000 glavnice, te nešto više od 400.000 na osnovu kamata.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo, duguje ukupno nešto više od 830.000 KM, a zanimljiivo je da na osnovu glavnice duguje nešto više od 817.000 KM, dok su kamate oko 13.000 KM. Sarajevo je i prije tri mjeseca imalo glavnicu indentičnu ovoj, a ukupni dug je porastao jer su porasle i kamate.

Najmlađi sarajevski premijerligaš Olimpik dužan je nešto više od 700.000 KM, dok je Velež dužan oko 160.000 KM, a treba dodati da je najveći dužnik od fudbalskih klubova.

Podsjećamo, najveći dužnik Poreskoj upravi je “Čelik” sa oko 4.2 miliona KM. Zna se kako je “Čelik” završio, jer je imao dugovanja i prema igračima. S toga je vrlo indikatzivno da se u “Želji” uprave smjenjuju, niko ne odgovara za propuste, a dugovi rastu. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Iz arhiva: ZAŠTO SU SE POTUKLI ZORAN PAPRICA I JOSIP ČILIĆ?

Info

Fudbaler “igrao produžetke”: “ZABIJAO GOLOVE” I SUPRUZI I LJUBAVNICI

Published

on

Žakelin Sousa je odlučila da ispriča detalje magazinu The Sun o tome kako je prevario igrač koji igra u Engleskoj, ali njegovo ime nije objavljeno.

Ona je navodno zatrudnila sa neimonovanim fudbalerom i sada ima njegovu devetomjesčnu kćerku, dok je on u braku sa drugom ženom.

“Stalno mi je slao poruke, čak i za vrijeme njegovog vjenčanja. Raskinula sam s njim one noći kada se oženio jer je to bilo previše za mene”, ispričala je Žakelin i nastavila:

“Zakleo mi se na vječnu ljubav, napisao je da će me voljeti do kraja života. Rekao mi je da ću imati svoj stan i da ga nikada neću napustiti. Da bi se iskupio, platio mi je dvije sedmice odmora u hotelu s pet zvjezdica s najboljim prijateljem, dok je trajalo njegovo vjenčanje”.

Iako se venčao sa drugom, fudbaler je neprestano želio biti sa Žakelin. Krajem 2019. godine zatrudnila je, što mu je kasnije i saopštila.

“On je odjednom prestao da mi se javlja, kao da nikada nisam ni postojala i kao da se nismo ni poznavali. Nije nazvao da me pita kako sam i kako je dijete, jesam li sama, s porodicom, imam li koga… Mislila sam da sam u bajci, ali mi se sve pretvorilo u noćnu moru. Depresija me toliko pogodila da sam ostala bez posla. Srce mi je slomljeno. Najviše sam voljela osobu koja me uništila. Nije mi čak ni pružio nikakvu finansijsku pomoć sve do nedavno kada mi je dao određeni iznos kako bih o svemu ćutala i kako na bilo koji način ne bih urgozila njegovu karijeru – rekla je Žakelin. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending