Pratite nas

Poznati

Spomenar: BAKIN GOL IZ KORNERA U “KUPU MARŠALA TITA” (VIDEO)

Published

on

Legendarni Blaž Slišković, dijete Mostara, svoju karijeru je započeo u “Veležu”, u kojem je igrao i njegov otac Vlado. Za “Rođene” je zaigrao 1976. Godine, a datle se preselio u splitski “Hajduk”.

U Hajduk je Baka preselio ljeta 1981. i zadržao se do 1986. Izvrsno je izvodio slobodne udarce, a znao je postići pogodak direktno iz kornera. Igrao je za reprezentaciju Jugoslavije 26 puta i postigao 3 pogotka.

Imao je i buran privatni život, mijenjao žene, brakove, volio kocku. Posebno je imao buran brak sa rukometađšicom Svjetlanom Kitić, rodom iz Tuzle, a bio je I Brenin ljubavnik.
U karijerti kao igrač ili trener cijelog života je nizao uspjehe. Bio je selektor reprezentacije BiH, o “Veležu” više ne priča lijepo, priklonio se “Zrinjskom”, koji se deklarisao kao prohrvatski klubi. Trenutno je trener saajevskog “Želježničara”, kojem ne cvjetaju ruže.

Sjetili smo se danas Bake, jer je na današnji dan (9. maj 1984. godine) postigao jedan od najslavnijih golova u fudbalu uopće. Igrala se prva utakmica Kupa maršala Tita” uizmeđu Hajduka i Crvene zvezde. Tada je Baka zabio gol Tomislavu Ivkoviću direktno iz kornera.

Bilo je to samo mjesec i pol nakon što je Doktor Baka u četvrtfinalu Kupa UEFA protiv Sparte iznenadio gollmana direktnim udarcem na gol iz slobodnjaka iskosa s lijeve strane za pobjedu u produžetku i prolaz u polufinale. (Naj portal)

PROČITAJTE I OVO:

Nakon što ga je “zabio iz kornera: KAKO JE SLIŠKOVIĆ DOBIO “HILJADARKU” NA ČELO?

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending