Pratite nas

Naj recepti

Nema gladi, a kilogrami se tope: PILETINA SA RIŽOM ZA DIJETU (Recept)

Published

on

Uz ovo pečeno pileće meso sa rižom nema gladi a kilogrami se tope. Ppznato je da je piletina odlčičan saveznik za dijetu. Ovo je gurmanski recept uz koji ćete imršaviti

POTREBNI SASTOJCI: 6 komada piletine, 200 gr riže, biber i so, đumbir, ljuta papričica, soja sos, kečap, ulje

Priprema:
Na dno pleha postavite peki-papir i poredajte parčiće piletine. Izaberite komade po ukusu – to može biti i bijelo meso, ali je bolje da uzmete karabatak jer je nešto masniji i ukusniji.

Piletina se peče bez začina i masnoće, na temperaturi od oko 200C stepeni. Biće gotova za oko 45 minuta, ali provjeravajte s vremena na vrijeme.

Skuhajte prebranu i opranu rižu u dosta vode. Ocijedite je i izmiješajte sa malo ulja. U prvi mah djeluje paradoksalno, ali istraživanja su pokazala da riža kojoj je dodata masnoća daleko manje goji!

Pečenu piletinu očistite od kostiju, usitnite meso po ukusu.

Izmešajte barenu rižu sa piletinom, dodajte malo soja sosa radi slanog ukusa.

Kečap u sebi već sadrži so, šećer i razne dodatke za bolji ukus, pa budite štedljivi s njim.

Na kraju dotjerajte ukus po želji dodajući bijeli luk i đumbir (može i u prahu). Ako volite, dodajte i malo ljute papričice.

Naj recepti

Ukusno jelo: UŠTIPCI OD TIKVICA (RECEPT)

Published

on

Svako jelo sa tikvicama je ukusno. Ipak, čini se, kako su uštipci o tikvica na vrhu liste specijaliteta sa ovim povrćem.

POTREBNI SASTOJCI: oko 500 gr. tikvica, 1 jaje, 4 kašike ulja, ½ kšičice soli, 1 kašičica praška za pecivo, 7-8 kašika brašna, 3 kašike kisele pavlake

Tikvice oljustiti i izrendati, posoliti i ostaviti 10-tak minuta.pa ubaciti ostale sastojke (tečnost koju su pustile tikvice ne prosipati).

Sve lijepo sjediniti i pržiti u dubljem ulju. Preko toplih ustipaka premazati kajmak. Mogu i slatke jer su neutralnog ukusa. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending