Pratite nas

Zdravlje i ljepota

REUMA: Ljekoviti tretmani s medom (RECEPTI)

Published

on

Prema finansijskim analizama, reuma je najskuplja bolest na svijetu. Svaka druga žena i svaki šesti muškarac obolijevaju od nekog oblika reume

Ako imate problema sa zapaljenjem zglobova i regeneracijom hrskavice, suočeni ste sa čestim i jakim bolovima u kičmi, rukama i nogama, med, propolis i ljekovito bilje olakšaće vam svakodnevni život.

 Med i matična mliječ

Stavite u staklenu teglu devet grama matične mliječi i četvrt kilograma prirodnog meda i dobro ih izmiješajte drvenom ili plastičnom kašikom (nikako metalnom). Staklenu posudu prekrijte crnom platnenom krpom i stavite na mračno i hladno mjesto. Prije nego što uzmete med, usta dobro isperite mlakom vodom. Uzimajte po jednu kafenu kašičicu prije doručka i večere.

Mješavinu meda i mliječi možete staviti pod jezik i držati je oko minut dok se dobro ne istopi, a zatim je progutati.

 Med i cimet

U dvije kašike mlake vode staviti kašiku meda i kašičicu cimetovog praha. Smjesu dobro izmiješati i polako masirati bolne dijelove tijela.

 Mast od propolisa

Prije odlaska na spavanje, na bolna mjesta možete utrljati mast ili kremu od propolisa. To neće mnogo uticati na samu bolest, ali bi trebalo da ublaži bolove.

Sirće i med

POTREBNI SASTOJCI: 2dl vode, dvije kafene kašike jabukovog sirćeta, kafena kašika meda

U čaši tople ključale vode izmiješajte dvije kašičice jabukovog sirćeta i kašičicu meda. Pijte dva do tri puta dnevno, najbolje pola sata prije jela. Ovaj napitak od jabukovog sirćeta i meda pije se u Rusiji od davnina kako bi se ublažile tegobe reumatizma, gihta i bolova u zglobovima.

 Tretman sa medom od četiri dana

Dva kilograma meda pomiješajte sa dvije kašike sitno samljevenog lista i po dvije kašike cvijeta kantariona, lista ruzmarina, cvijeta brđanke, lista bijelog jasena, lista breze i rizoma i korijena divlje đurđice. Ostavite na sunčanom mjestu dvadesetak dana pa mažite oboljela mjesta četiri dana uzastopno. Napraviti pauzu od petnaest dana, a nakon toga ponovite tretman.

 Vruć propolis

Zagrijan propolis zamijestiti, istanjiti i napraviti tanku pogačicu pa staviti na bolno mjesto i držati tokom cijele noći. Terapija traje sedam dana.

 Vosak i maslinovo ulje

Pčelinji vosak lagano zagrijavati, uz dodatak maslinovog ulja, zatim napraviti smjesu u obliku pogače i priviti na oboljeli dio tijela da stoji preko noći. (Naj portal)

 

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending