Pratite nas

Zanimljivosti

Zbog ove recepture lopovi obješeni: DA LI STE PROBALI “ULJE 4 LOPOVA”

Published

on

“Lopov ulje” se sastoji od pet popularnih vrsta ulja: ulje klinčića, limunovo ulje, eukaliptusovo ulje, ulje ruzmarina, cimet. Pomiješani zajedno, oni daju nevjerovatan efekat. U stanju je da uništi preko 90% svih patogenih bakterija u vazduhu.

POTREBNI SASTOJCI ZA “LOPOV ULJE”: limunovo ulje 35 kapi, ulje klinčića 40 kapi, ulje cimeta 20 kapi, ulje eukaliptusa 15 kapi, ulje ruzmarina 10 kapi.

Uzmite bocu od 5 ml (to je oko 85 kapi) ili veću i pomiješajte sva ulja. Dobijenu smjesu treba čuvati na hladnom osjenčanom mjestu.

Kako se koristi?

Za probavni sistem – Dodajte jednu kap lopovskog ulja u bocu sa vodom i pijte tokom dana. Na ovaj način ćete ojačati imunitet i očistiti probavni sistem.

Za glavobolju – Uzmite jednu kap ulja i nanesite je na mjesto iznad gornje usne. Bol će brzo prestati.

Grlobolja – 2-3 kapi pomiješajte sa kašikom vode i ispirajte usta i grlo.

Za rane – Nanesite 1-3 kapi oko rane i ubrzaćete zacjeljivanje i spriječiti infekciju.

Za površinsku dezinfekciju – Dodajte 1 kap ulja u 15 ml vode. Na površinama kao što su sofe, prostirke, dušeci, ventilacioni otvori, biljke itd.

Za vlaženje tijela – Pomiješajte kap lopovskog ulja sa 4 kapi avokadovog ulja i dobićete odličan hidratantni preparat.

Za miris – Lopov ulje se može dodati prolikom pranja (pomiješajte jednu kap sa 30 ml vode).

Jedan od najboljih načina za korišćenje ulja je dodavanje 15 kapi u aroma lampu. Aromatični miris očistiće vazduh, ojačati pluća i sinuse, donijeti dobro raspoloženje i poboljšati koncentraciju.

Ima i jdna zanimljiva legenda o ovom ulju. Naime, 1413. Goine epidemija kuge zahvatila je Francusku. Četiri lopova, iskorištavajući situaciju da se obogate, opljačkali su bolesne i mrtve. U nekom trenutku muškarci su zarobljeni. Kraljevski sud zaprijetio je da će ih žive spaliti, ako ne otkriju tajnu, zašto se oni nikada nisu zarazili, a ipak su dotakli bolesne ljude.

Lopovi su priznali da su ranije radili kao trgovci parfemima i egzotičnim začinima. Zbog epidemije, zemlja je prestala da trguje i oni su morali da traže novi način preživljavanja. Koristeći svoje znanje o ljekovitim začinima, kreirali su recept za neobično esencijalno ulje. Dovoljno je bilo da ulje stavite na ruke, stopala, sljepoočnice, uši i oko usta da biste se zaštitili od ove opasne infekcije.

Čim su lopovi podijelili recept, obješeni su zbog krađe. Međutim, francuski ljekari koristili su neobičnu mješavinu za liječenje žrtava. (foto: prinstcreen)

Zanimljivosti

I danas je magnet za medije: KAKO JE BRANKA DOVELA SINANA U SARAJEVO

Published

on

Branka i Sanja Marinković

I danas je magnet za medije: KAKO JE BRANKA DOVELA SINANA U SARAJEVO

Branka Sovrlić je u bivšoj državi važila za jednu od velikih estradnih ličnosti.

Sve naslovnice printanih medija, krasile su njeni atraktivne fotografije. I ne samo to! Njeni hitovi, su joj obezbijedili, realizaciju stotine, uspješnih samostalnih koncerata.

Branka je prva, održala, solistički nastup u ranom poratnom periodu. Otvorila je “vrata” na naše prostore, Sinanu Sakiću, koji je sa njom nastupio u sarajevskoj Skenderiji.

Ona je svaki, svoj hit, ovjekovječila video klipom.

Stoga, sa sigurnošću možemo kazati, Branka posjeduje najveći broj vlastitih spotova.

I danas se “rabe”, njene bezvremenske pjesme. A ona, i danas, predstavlja magnet za sve medije.

Tako je nedavno imala još jedno sjajno gostovanje na Pink televiziji, kod Sanje Marinković. Naravno, kao i uvijek veoma stilski dotjerana. Jasna Durić (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending