Pratite nas

Vidoviti ljudi

Zašto je otišao u svećenike: FUDBALER TARIBO VEST JE ŽIVIO SA VJEŠTICOM IZ JUGOSLAVIJE

Published

on

Nigerijac Taribo Vest svojevremeno je bio jedan od najpularnijih odbrambenih igrača. Jedno vrijeme je igrao u beogradskom “Partizanu”. Pamtimo ga po neobičnim frizurama i nesvakidašnjim stilom oblačenja.

Nakon blistave fudbalske karijere posvetio se religiji. U Lagosu je osnovao svoju crkvu 2014. godine, u kojoj danas radi kao sveštenik. Uklonio je zelene kikice po kojima je bio prepoznatljiv.

Za “The Punch” je otvorio dušu, te okrio da se duhovnom životu posvetio zbog jedne djevojke, s kojom je živio u vrijeme kada je igrao za Inter i Milan. Bilo je to 2000. godine. On je izbjegao da kaže njeno ime, ali je kazao da je bila Jugoslovenka. Danas je naziva vješticom.

“Jedne večeri na žurci primijetio sam da se jedna ženska osoba probija kroz gužvu i pokušava da mi priđe. Pitala me je za ime, što me je iznenadilo. Odgovorio sam: ‘Nemam ime’. Onda me je pitala čime se bavim u životu. Rekao sam: ‘Ne radim ništa’. Kada me je pitala odakle sam došao, tada sam već drsko odgovorio: ‘Ni od kuda’, tako da se samo okrenula i otišla”, otkrio je u jednom prilično šokantnom intervjuu Vest.

Neki čudan glas mu je odzvanjao u glavi…

“Čim se izgubila u gužvi, osjetio sam kao da me je neko udario po glavi. Nije bilo nikoga pored mene, ali sam čuo glas koji me pita: ‘Da li znaš ko je ta žena?’, ‘Zašto si se tako ponio prema njoj?’, ‘Moraš je naći i izviniti se na pristojan način”, kaže Vest.

Uspio je da je stigne, upoznali su se. Rekla je da se zove Patijens Ngozi Ikemufuna, da je iz Nigerije. Razmijenili su brojeve i ostali u kontaktu. Na rastanku mu je poručila:

“Zovi me kad god ti budem potrebna”.

Jednog dana ga je pozvala i rekla da razmišlja gdje bi mogla da provede odmor. Pozvao ju je da bude njegov gost u Milanu. Prihvatila je poziv, a Taribo je svoju gošću dočekao na aerodromu i dovezao je ispred njegovog stana.

“Ono što ću vam sada ispričati, neću zaboraviti nikada u životu”, istakao je Vest.

“Kada smo prišli vratima mog stana, ukopala se i nije željea da uđe. Samo je stajala i gledala u vrata. Ja sam bio prilično nestrpljiv, jer sam morao na trening i nisam imao baš vremena za ubjeđivanje, ali trebalo mi je oko 20 minuta da je ubijedim da uđe unutra. Pitala me je u jednom trenutku: ‘Za ime Boga, odakle ti snage da boraviš u ovom prostoru?’, ali je na kraju pristala da uđe” kaže Vest i dodaje:

“Dao sam joj rezervni ključ i upoznao je sa djevojkom, Jugoslovenkom s kojom sam živio skoro dvije godine. Predložio sam im da se upoznaju i provedu vrijeme zajedno dok se ne vratim i otišao”.

Poslije treninga Vest se vratio u stan, a onda je uslijedio pravi šok:

“Kada sam se vratio u stan, pozvala me je i počela da me zapitkuje o djevojci. Od kada živim s njom, gdje smo se upoznali i slično. Zapravo, tada sam joj rekao da smo u vezi i da to traje dvije godine. Pogledala me je u oči i izgovorila: ‘Djevojka sa kojom živiš i spavaš je vještica”‘, tvrdi bivši fudbaler.

Vest nije mogao da vjeruje šta mu misteriozna gošća govori.

“Nisam vjerovao šta čujem i zamolio sam je da ne drami, da prekine. Odgovorila je da je bila umorna od leta, da je zaspala kada sam otišao na trening i da joj se tada dogodilo užasno iskustvo u snu. Rekla je da je sanjala baš nju i da je Jugoslovenka pokušala da je uguši rukama. I dalje nisam bio spreman da povjerujem u bilo šta”, priznao je Vest, a onda citirao posljednje što je njegova zemljakinja izgovorila:

“Povjerovaćeš uskoro”.

Dva dana kasnije gošća ga je pozvala da zajedno proučavaju Bibliju i zamolila ga da siđe i njegova djevojka.

“Počela je da propovijeda. Dogodila se erupcija energije u prostoriji. Djevojka je odmah ustala i pokušala da pobjegne, ali ju je obuzela snaga Božja i oborila je. Buka je bila užasna svuda oko nas. Kuhinjski elementi, vrata, prozori, plakar, garderoba… Sve je lupalo i pravilo nesnosnu buku”, tvrdi Vest.

Tada je konačno shvatio šta mu je Patijens govorila.

“Pogledao sam i vidio Jugoslovenku kako se trese na podu. U jednom trenutku je počela da mijenja oblike, bila je jedna životinja, pa sasvim druga, sve to pred mojim očima. Sestra Patijens je nastavila još glasnije sve dok je snaga gospodnja nije savladala. Tada je počela da se ispovijeda i govori zbog čega je došla u moj život i sa kakvom namjerom. Da nemam sve ovo snimljeno, ni ja ne bih vjerovao”, obratio se Vest vjerovatno sumnjičavom autoru intervjua, a onda nastavio:

“Sestra Patijens me je tada pogledala i rekla: ‘Da li sada vidiš sa kim si dijelio dane i noći?'”

Narednog dana Vest je otišao u banku podigao oko 20 hiljada dolara, dao “jugoslovenskoj vještici” i zamolio je da ode i nikad više da se ne vrati.

“Prema proročanstvu te žene, Bog je u meni prepoznao slugu svoga i ja ću se prikloniti carstvu njegovome onog dana kada završim fudbalsku karijeru. Rekla je da ću postati apostol i da ću služiti Gospodu svome. Od tog dana se u meni rasplamsala vatra i nisam više sumnjao u Boga. Ne kažem da je bilo lako, naprotiv, Gospod me je stavljao na mnoga iskušenja, ali je bio pravičan”, dodao je, prije nego što je zaključio:

“Eto, tako je počeo moj duhovni život”. (Naj portal)

Vidoviti ljudi

Nada J. iz Štutgarta spasila je brak uz pomoć vidovite Rabije: ZA SEDAM DAMA NESTALA JE VLAŠKA MAGIJA

Published

on

Nada J živi u sretnom braku sa svojom Zoranom u Stutgartu. A nepunu godinu dana ranije bili su pored razvodom i to nakon skoro pet godina braka kao iz bajke.  A onda je sve puklo zbog vlaške magije, s kojom se nosila skoro dvije godine. Bila je, kaže, žrtva ovog zla, ni kriva ni dužna.

Dok ovo priča ruke joj podrhtavaju. Na njima se vidio težak život naše sagovornice. Kako kaže, radila je najteže poslove kako bi ishranila sebe, kćerku i roditelje u rodnoj Bjeljini, iz koje je otišla trbuhom za kruhom u bijeli svijet. Bol iz njenih očiju još uvijek nije nestao.

Vlaška magija uništila je njen život, rasturila nrak i porodicu, a Nadu dovela do nervnog sloma. Do tog trenutka živjela je u porodičnoj idili. Svog supruga upoznala je još dok su živjeli u Bijeljini.

“Zaljubila sam se u njega čim sam ga vidjela – kaže Nada na početku našeg razgovora.

Dugo godina imali su zajedničko društvo, družili se svaku noć. Nadina ljubav svakog trenutka bila je sve veća. No jednog dana slomilo joj se srce. Njen princ napusio je Bijeljinu i otišao u Njemačku.

“Nisam znala šta da radim. Nakon nekoliko mjeseci,napisala sam mu pismo. Ubrzo mi je i stigao odgovor. Tako smo ponovo uspostavili vezu koju smo na kraju krunisali prelijepom, skupocjenom svadbom – sjeća se Nada.

U naredne tri godine ovaj mladi bračni par živio je u idili. Kupili su tan, rodila im se kćerka,i kada su planirali drugo dijete, sve se počelo rušiti. Bilo je to prije tri godine.

“On je sjedio na trosjedu i pebirao po elefonu a ja sam u prolazu rekla da ostavi mobilni i da se igra sa djevojčicom. On se razljutio,počeo galamiti, postavljati neka nebulozna pitanja. Uzeo je sako i izašao iz stana. Čekala sam ga, ali se nije vratio – kaže Nada.

Pošto se nije javljao na telefon, naša sagovornica odlučila ga je sačekati ispred firme u kojoj radi. No njen suprug se ponašao kao da ona ne postoji. Nada ga je molila da se vrati, no te riječi kao da nisu dopirale do njega.

“Počeo je živjeti sa svojom kolegicom. Ja i naša kćerka ga nismo interesovali. To saznanje dalo mi je snage da krenem dalje. Pošto više nisam htjela primati milostinju od svekra. Počela sam raditi sve moguće poslove,od čišćenja stubišta i stanova, do akcija čišćenja smeća sa ulica i rijeka. Radila sam sve ono od čega sam mogla pošteno zaraditi koji euro kako bi mogla prehraniti kćerku i roditelje u Bijeljini – kaže Nada.

Sjeća se kako nije imala dovoljno vremena da jede, a kamoli da spava. Trebalo je prehraniti troje gladnih usta. Tek naveće bi nekada imala vremena da provoda kćerku. Nadala se da će vidjeti svog supruga.

“Ja sam ga i dalje voljela, bez obzira na sve. Naravno kada sam došla kod svojih u Bijeljinu, tetka mi je predložila da potražim pomoć kod duhovnih iscjelitelja jer je posumnjala kako našim životima vlada neko drugi. Preporućila mi je vidovitu Rabiju iz Doboja za koju mi je rekla da je najbolji duhovni iscjelitelj na Balkanu – sjeća se Nada.

Tetka joj je dala broj od Rabije; Nada je odmag pozvala. Objasnila joj je kako je u Bosni nakratko i zamolila je da je primi.

“Već sutradan sam bila u njenoj ordinaciji. Rabija nam je pogledala u svete knjige i rekla kako je kolegica sa kojom živi moj suprug uzrok svih naših problema jer je na nas oboje bacila vlašku magiju – tvrdi Nada.

Objasnila joj je da narednih sedam dana mora učiti kako bi to zlo nestalo. Nada se zabrinula jer za tri dana mora kući u Njemačku. Imala je ugovorene poslove.

“Rabijew me je utješila, rekla mi je da se ne sikiram, te mi je započela tretman duhovnom medicinom. Rekla je kako će naradnih šest dana raditi tretmane na daljinu kako bi sa nas skinula vlašku magiju – govori Nada.

U toku tih tretmana na daljinu, kroz Nadino tijelo, tvrdi prolazili su trnci. Nakon sedmog posljedneg dana, nazvao me moj suprug i pitao da li se smije vratiti kući. Naravno rekla sam da da. Na taj način je spašen moj brak, moja porodica i sada moja kćerka ima oba roditelja – bile su završne riječi naše sagovornice.

Vidovita Rabija uklanja sve vrste crne magije, uroke, prokletstvo, uspješno spaja rastavljene i vraća izgubljene ljubavi, ima posebne ritruale za ljubavno vezivanje, otkriva da li vam je suđna određena osoba, uklanja negativnu energiju iz porodičnog doma, firmi, prevoznih sredstava.

Njen kontakt telefon (viber) je 00387/61 486 302. Posjetite njenu FB stranicu: https://www.facebook.com/vidovitarabija/ (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending