Pratite nas

Sudbine

Varanje nije nimalo lak “posao”: ŠVALERA ODALA TORTA

Published

on

Onaj ko ima ima aferu, mora i te kako da povede računa da za sobom ne ostavi dokaze. Ono na čemu najčešće preljubnici “padaju” jesu poruke u telefonu i izvodi iz banke, na kojima se svaka transakcija vidi. Ovo posljednje desilo se jednom muškarcu, a kako se sve desilo, ispričala je poslastičarka koja je, igrom slučaja, bila umiješana u cijelu priču.

Šta se zapravo dogodilo?

Ona je dobila poruku od jedne žene koja joj je ispričala kako je među muževljevim računima našla isplatu njenoj poslastičarnici, pa je intresovalo šta je on to uopšte naručio…

Kako se ovo dešavalo pred Dan zaljubljenih, objašnjenje koje je dobila je umirilo – muž je naručio specijalnu tortu kako bi je obradovao na taj dan.

Praznik ljubavnika je prošao, a žena je ipak dobila samo cvijeće. Sada već uznemirena, ponovo je poslala poruku poslastičarki u kojoj je zahtijevala objašnjenje…

“Dobila sam samo cvijeće za Dan zaljubljenih, pa me interesuje šta je to moj muž kupio u poslastičarnici?”, pitala je, na šta je vlasnica odgovorila da je kupio dekorativne kolače od borovnice za djevojku po imenu Ešli…

“To je moja najbolja prijateljica!”, bijesno je napisala žena, a onda sav gnjev izlila i na pravog krivca – supruga preljubnika.

Međutim, priča se tu ne završava. Ovaj, očigledno revoltiran što je njegova afera razotkrivena, uputio se u radnju zahtijevajući objašnjenje. Tačnije, tražio je da njegovoj supruzi kažu kako je sve bio jedan veliki nesporazum. Insistirao je na tome da su prekršili zakon o Zaštiti privatnosti kad su njegovoj ženi rekli šta je naručio.

Video je brzo postao viralan i na društvenim mrežama prikupio preko 1,4 milion pregleda, a kao i uvijek, komentari su bili podijeljeni. Dok su muškarci mahom kritikovali supruga što je ispao “glup” i nije sakrio račune (jer je to prvo što treba uraditi ako imate ljubavnicu), žene su stale na stranu njegove supruge i zdušno “popljuvale” preljubnika.

“Koji ološ, hajd što je vara, nego i drugoj poklanja tortu…”, “Ljigavac i slabić, našao da se svađa sa vlasnicom radnje, pa nije to banka ili bolnica da postoji zaštita privatnosti”, pisali su… (Naj portal)

Sudbine

Marija Zsuzsana Kovačev, Novi Sad: KAKO SAM UZ POMOĆ KRNJIČEVOG SIRUPA I ISHRANOM REGULISALA VISOK ŠEĆER

Published

on

Marija Zsuzsanaa Kovačev je penzionerka iz Novog Sada. Tu je, kaže, srce dovelo iz Mađarske prije pedesetak godina, kada se zaljubila u Vojvođanina i odlučila se na život u ovim krajevima.

Otkriva nam da uživa u putovanjima, druženjima, te odlascima na koncerte ozbiljne muzike. Jedan dio srca joj je u Americi, gdje joj živi kćerka i koju često posjećuje, a za onaj drugi dio ne treba ni pitati. Pun je ožiljaka i rana. Roditelji su umrli, muž, brat… Sve su to rane neprebolne, koje su ostavile i velikog traga na njeno zdravlje. Od silnih stresova zbog gubitka najvoljenijih ona se preko 20 godina bori sa šećernom bolesti. Kaže, kako vjeruje da je i genetika ostavila traga, jer i njen otac je bio “šećeraš” i nikada neće zaboraviti te bolne slike njegove borbe sa ovom opakom bolešću.

“Ipak, okidač za dijabetes bila je bratova bolest 1997. godine. Dijagnosticirali su mu karcinom. Nakon tog saznanja moj šećer je skočio na 14 jedinica – kazuje Marija.

Do tada se ona borila sa povišenim vrijednostima šećera ishranom, zdravim načinom života, rekreacijom. Doduše, vrijednosti povišenog šećera nisu prelazile devet jedinica, pa ih je ona ishranom održavala na šest jedinica.

“Bratova smrt je bila okidač i šećerna bolest je eksplodirala. Ljekari su mi odmah preporučili farmakološku terapiju, s kojom sam jedno vrijeme koliko toliko držala šećer pod kontrolom. Ali, onda me slomila suprugova smrt, zbog koje je šećer ponovo buknuo. Bila sam pred inzulinom.

Nisam htjela da pristanem na inzulin. Možda je to i dobro, jer ću tada vidjeti kod mog prijatelja sa Faceboka Feta da postoji alternativni lijek za dijabetes. On se žalio da mu se vrijednosti šećera priblizavaju 20, te da ima problema sa vidom. Međutim, nakon nekog kratkog perioda zapazila sam da on kaže kako mu je jutarnji šećer bio ispod 6. Ja onako zapanjena pitam ga šta je uradio da bi dobio tako sjajne rezuktate, a on mi je kazao da je na biljnoj terapji travara Mirsada Krnjićai pod nadzorom doktora Miše Vučkovića i nutricioniste Ane Vučković. – otkriva nam naša sagovornica.

Bilo je to 2020. godine i od tada počinje vedrija Marijina priča o borbi sa šećernom bolesti. Zahvaljujući biljnoj terapiji travara Mirsada Krnjića iz Konjica uspjela je da normalizuje vrijednosti šećera, Kaže, ujutro se kretao oko 6 jedinica, poslije ručka malo bi skočio, ali nista značajno.

»Strogo se pridrzavam ishrane koju propisuje Ana Vučković. Definitivno u kombinaciji sa biljnom terapijom i ishranom postižu se sjani rezultati – tvrdi Marija, te naglašava da je ona živi dokaz i svjedok.

Zanimljivo je da su kod nje prije prelaska na Krnjićevu terapiju vrijednosti šećera bile dvocifrene; kretale su se oko 10 jedinica, ponekad i više.

»Neki ljudi prekidaju biljnu terapiju, ali ja zbog preventive ne prestajem. Osjećam da pankreas odlično radi, kazuju to i rezultati analize šećera, ali ja jednostavno uz ishranu koristim i Krnjićev sirup i čajeve.

Ima i jedna zgoda sa Marijinog putovanja u Ameriku, gdje joj živi kćerka. I tamo je ponijela Konjički sirup i čajeve.

»Rizikovala sam, ali sam ponijela ljekarske nalaze i dijagnnozu, te carinicima objasnila da je to moj prirodni lijek. Oni su provjerili, vjerovatno u laboratoriji, da nema zabranjenih sastava, te mi dozvolili da svoj lijek nosim i u Ameriku – otkrila nam je Marija.

Na kraju dodaje da nikada neće zaboraviti jako teške posljedice šećerne bolesti kod njenog oca, pa zbog toga vodi računa o svome zdravlju. Želi da poštedi briga i svoju kćerku, kojoj nije jednostavcno brinuti o majci šećerašu miljama kilometara udaljenoj u Novom Sadu.

Kontakt telefon travara Mirsada Krnjića je 061 383 325. Pozivni za BiH je 00387. Brojna svjedočenja prezadovoljnih pacijenata i možete pronaći i na Facebok grupi: Biljem protiv šećerne bolesti (Naj portal)

Više informacija možete dobiti i na FB grupi: BILJEM PROTIV ŠEĆERNE BOLESTI

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending