Pratite nas

Zanimljivosti

Uradi sam: SJAJAN TRIK ZA ČIŠĆENJE PEGLE

Published

on

Ima onih koji peglaju skoro ništa, a ima onih koji peglaju sve, pa čak i – da se malo našalimo – čarape! I sve što se često koristi mora se održavati, u ovom slučaju je pegla.

Razlog je više nego očigledan: prljavština i kamenac nakupljeni u pegli mogu oštetiti robu, a uređaj takođe može da pokvari. Kao i uvijek, postoje dvije opcije za čišćenje: kupovina hemikalija ili pravljenje domaćih preparata.

Ukoliko se odlučite za „uradi sam“ rješenja, pokušajte da kod kuće imate limunsku kiselinu i tabletu za mašinsko pranje suđa. Prema internet savjetnicima, njima se može očistiti rezervoar za vodu i čelična ploča.

Naslage kamenca u pegli mogu se očistiti mješavinom vode i limunske kiseline: sipajte smjesu iz šolje direktno u rezervoar unutar pegle koji je rezervisan za vodu. Zatim aktivirajte paru i ispustite vodu. Na taj način, svaki put kada koristite peglu, možete vidjeti svu prljavštinu koja se nakupila.

Postoji i zanimljiv trik za čišćenje čelične ploče koju stavljamo na odjeću: uzmite tabletu iz mašine za pranje suđa i utrljajte je direktno na područje koje želite da tretirate, ali ne morate da koristite previše sile. Budite strpljivi i navlažite tabletu ako je potrebno. Kada se postupak završi, obrišite peglu krpom od mikrovlakana.
Glavni problem nakupljene prljavštine u gvožđu je voda. Osim što ne bi trebalo da ostane u odjeljku nakon upotrebe pegle, vodu iz slavine nikada ne treba koristiti, posebno u gradovima čija voda ima visok sadržaj kamenca. Radije se preporučuje upotreba destilovane vode. (Naj portal)

Zanimljivosti

Kako izgleda intimni život sijamskih blizankinja: ŠTA AKO JEDNA ŽELI DA SPAVA S MUŽEM, A DRUGOJ NIJE DO TOGA?

Published

on

Ebi i Britani Hensel su se vjenčale za Džoša Bovlinga još 2021. godine i svi se pitaju kako izgleda njihov intimni život, s obzira da sestre dijele organe od struka na dolje.

Bivši vojni veteran

Džoš Bovling ima 33 godine i bivši je vojni veteran i medicinski brat, a prema nekim saznanjima 2021. godine oženio je Ebi Hensel, sijamsku bliznakinju koja dijeli organe sa sestrom Britani.

Pošto zakonski može da oženi samo jednu, Džoš je oženio Ebi, ali mnogi se pitaju da li je i Britani zaljubljena u njega i spremna da sa njim dijeli postelju jer sestre dijele reproduktivne organe.

“Šta se dešava kada jedna od njih želi da spava sa Džošom, a druga ne?” To je pitanje koje se najčešće postavlja ovih dana na TikToku. Korisnici ove društvene mreže kažu da ova veza može da funkcioniše jedino ako ovaj par voli trojku, jer će Ebi uvijek morati da u bračnu postelju dovede i svoju sestru, Britani.

Poznate blizankinje funkcioništu tako što jedna drži kontrolu nad lijevom rukom i nogom, dok druga upravlja desnom rukom i nogom, a reproduktivne organe dijele.

Ko je čovjek koji je oženio spojene blizankinje?

Priča se da Džoš Bovling ima bivšu ženu sa kojom dijeli starateljstvo nad kćerkom. Par se vjenčao 2010. godine, da bi se razveli 2019. godine i imaju kćerku od osam godina.

Genetsko testiranje

Međutim, dvije godine nakon što je Džoš oženio sijamske blizankinje, dobio je tužbu od bivše žene. Ona je od njega tražila genetsko testiranje jer nije sigurna da je dijete njegovo. S obzirom da je njegova bivša supruga poslije razvoda dobila još jedno dijete, sumnja se da se genetsko testiranje traži za to drugo dijete. (Naj portal)

@abbyandbrittanyhensel

♬ Promises (Skrillex & Nero Remix) – Skrillex / Nero

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending