Pratite nas

Poznati

Selima, Avdija i Robert, majstori dobrog štimunga: ČUVAMO JEDNI DRUGE KAO OČI U GLAVI

Published

on

Selima, Avdija i Robert, majstori dobrog štimunga: ČUVAMO JEDNI DRUGE KAO OČI U GLAVI

Na estradi ima jako malo prijateljstva i saradnje, a posebno se to odnosi na muzičare i pjevače. A, kada se nađu pravi, iskreni profesionalni, onda čuvaju jedni druge kao oči u glavi.

Muzički lom

Takav slučaj je sa pjevačicom Selimom Ahmić, pjevačem Avdijom Saleševićem i vrsnim muzičarem Robertom Askovićem. Njih troje već duži period nastupaju zajedno, a nema mjesta u Njemačkoj gdje nisu bili. Napravili muzički lom, a vlasnici kafana, restorana i klubova opet ih ponovo i ponovo traže.

Tako je bilo i kada smo ih posjetili u popularnom restoranu “Čađava mehana” u njemačkom gradu Ofenbahu.

Gdje njih troje nastupaju pjeva se do ranih jutarnjih sati, a ponekad se zna jednostavno i tokom dana nastaviti. Ono što posebno veže Selimu, Avdiju i Roberta je to da, su neumoni u svom poslu, zbog čega ih narod najviše i voli. Imaju odličnu komunikaciju sa publikom, ispunjavaju svaku muzičku želju. A, kako su nam rekli, zaradi se, dobije se dobar bakšiš.

-Da, se ne lažemo, svi mi radimo kako za honorare isto tako i za bakšiš, posebno kada se zadese dobri gosti. Ja zaista još nikada nisam doživjela ništa neprijatno na mojim nastupima. A i da se desi nešto, tu su Avdija i Robert koji paze na mene i, koja su mi kao rod rođeni, kao moja braća.

Majka pjevača

Ja uvijek sa ponosom ističem da nastupam u kafanama, da je kafana majka svakog pjevača. Svako laže ko kaže da nije nikad pjevao u kafani. Zbog toga nas ljudi jako vole, poštuju i znaju i da nagrade našu iskrenost – rekla nam je Selima.

– Otkada nastupamo zajedno, nekako nam je mnogo dobro krenulo sa poslom. Još nikada nije došlo između nas do bilo kakvih koškanja oko bakšiša. Sve dijelimo ravnopravno, niko ni od koga ne sakriva, da ne kažem, ne krade novac. Selima je tip žene koja je prije svega veliki jaran, drug, prijatelj, a o njenim glasovnim fantastičnim mogućnostima ne treba ni da govorim. Tu je Robert naš prijatelj, muzičar, pa tako nema pjesme koju ne znamo da otpjevamo. Jednostavno gostu nudimo muzički užitak, pa se mnogi opet vraćaju, dolaze na naše nastupe da sa nama uživaju – rekao nam je Avdija Salešević.

Na pitanje da li možda planiraju da snimi neku zajedničku pjesmu, Avdija nam je odgovorio:

– Eto, kao da si znao šta spremamo. Da, planiramo do kraja godine objaviti jednu duetsku pjesmu, a za nju nismo žalili novca, tako da će je raditi vrhunski autori iz Beograda – rekao nam je Avdija.

Radno i paradno

Na kraju smo Selimu pitali kakvo će joj biti ljeto…

– Radno, radno,a malo i paradno. Ljeto ću biti u BiH, regionu, ima dosta zakazanih vjenčanja, rođendana, a i dogovorenih nastupa u kafanama i restoranima.

Robert Asković nam je rekao da je zadovoljstvo raditi sa dva vrsna pjevača poput Selime i Avdije.

Bato Šišić (Naj portal)

Poznati

Pogledajte Šakirin spektakl na poluvremenu Copa Americe

Published

on

Pogledajte Šakirin spektakl na poluvremenu Copa Americe

Kolumbijska pjevačica Šakira (Shakira) nastupila je sinoć na poluvremenu finala Copa Americe na stadionu Hard Rock u Miami Gardensu. Oduševila je naravno energičnim performansom, ali i specijalnim efektima.

Njen nastup je sadržavao i AI elemente koji su uključivali veliku vučicu koja je zavijala na samom početku nastupa. Nakon toga se na bini pojavila kolumbijska pjevačica.

Shakira je stigla u svjetlucavoj kombinaciji srebrnog topa i kratke suknjice te uklađenim čizmama.

Tokom izvođenja energične uvodne pjesme i hita koji joj je obilježio karijeru “Hips Don’t Lie”, pridružila joj se gomila plesača. A pirotehnika je upotpunila doživljaj.

Za njenu izvedbu pjesama “Te Felicito”, “TQG” i “Puntería” sa njenog poslednjeg albuma “Las Mujeres Ya No Lloran”, zeleni plamen, lebdeći crveni dragulji i more smaragdnozelenih talasa okruživali su binu.

Shakira će krenuti na svjetsku turneju koja počinje u novembru i to u Acrisure Areni u Palm Desertu u Kaliforniji 2. novembra. To će biti prva turneja kolumbijske zvijezde od 2018. godine.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending