Pratite nas

Izdvojeno

“Sarajevo open” proba za Pariz: Stižu svjetski i evropski prvaci

Published

on

“Sarajevo open” proba za Pariz: Stižu svjetski i evropski prvaci

Peti međunarodni paraplivački miting „Sarajevo open 2024.“ ovog vikenda biće održan na Olimpijskom bazenu Otoka.

Najbolji paraplivači

U organizaciji Plivačkog klub SPID iz Sarajeva paraplivački miting okupiće na jednom mjestu neke od najboljih svjetskih paraplivača današnjice i poslužiti kao jedna od posljednjih provjera pred nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta.

U Sarajevo na parplivački spektakl dolazi 116 takmičara iz 17 klubova iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Njemačke, Turske i Bosne i Hercegovine.

Hrvatski reprezentativac i svjetski prvaka Dino Sinovčić, njegova sunarodnjakinja Paola Novina, turski reprezentativac i bronzani sa Evropskog prvenstva Umut Unlu, te evropski prvak iz Bosne i Hercegovine Ismail Barlov, dovoljan su garant dvodnevnog paraplivačkog spektakla u vodi.

Među paraplivačkom elitom, a koju će na „Otoci“ imati priliku vidjeti publika, svakako je još jedan bh. reprezentativac i evropski rekorder Ismail Zulfić.

– Sarajevo će ovog vikenda po peti put biti domaćin jednog od značajnijih međunarodnih paraplivačkih takmičenja u ovom dijelu Evrope. Ponosno najavljujemo nastup evropskih i svjetskih šampiona. Ovo je jedna od posljednjih provjera za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Za igre su norme osigurali Dino Sinovčić, Paola Novina, Umut Unlu i naš Ismail Barlov. Želimo ih dobrim rezultatima iz Sarajeva ispratiti u glavni grad Francuske – saopšteno je iz PK SPID.

Hrvatska brani titulu

U sklopu ovog plivačkog spektakla održaće se i treće ekipno takmičenje, a titulu od prošle godine brani reprezentacija Hrvatske.

Takmičenje je uvršteno u kalendar Svjetske paraplivačke federacije, a početak je u subotu u 16 sati.

 

Izdvojeno

Alek Boldvin oslobođen optužbe za ubi*tvo iz nehata: Glumac se rasplakao i grlio suprugu

Published

on

Foto: AP

Alek Boldvin oslobođen optužbe za ubi*tvo iz nehata: Glumac se rasplakao i grlio suprugu

Optužba za ubistvo iz nehata protiv glumca Aleka Boldvina (Alec Baldwin) odbačena je.

Sutkinja iz Novog Meksika Meri Marlov (Mary Marlowe) kazala je da postupak ne može biti ponovo pokrenut.

Odbacila je slučaj zbog nedoličnog ponašanja policije i tužioca zbog prikrivanja dokaza odbrani.

Podsjećamo, Alek je 2021. godine na snimanju filma “Rust” upucao i usmrtio Halinu Hačins (Halyn Hutchins). Nije znao da su u pištolju pravi meci.

– Kasno otkrivanje dokaza tokom suđenja omelo je fundamentalnu pravičnost postupka – istaknula je, između ostalog, sutkinja Marlov.

Bldvin je nakon ove odluke pao u zagrljaj svoje supruge Hilarije i rasplakao se. Nakon toga se zahvalio svojim advokatima. Napustio je sud bez razgovora s predstavnicima medija.

On i drugi producenti se i dalje suočavaju s tužbama koje su podnijeli Halini roditelji i sestre.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending