Pratite nas

Poznati

Šaljiv komentar u vezi komšijske avlije: POGLEDAJTE KAKO KAKANJSKI UMJETNIK ŠPRDA SA HRVATSKIM MJERAMA ZABRANE ZA BOSANCE I SRBE

Published

on

Za 25 – godišnjeg kakanjskog umjetnikas Edina Šahinovića kažu da je slikar sa posebnim darom. On se se najviše bazira na izradu portreta, isključivo olovkom, koji na jedan način mogu okarakterisati početke ovog mladog umjetnika. On je prvo radio portrete svojim prijateljima kao poklon, da bi sada stvorio već jednu veliku mrežu ljudi koji konstantno žele izradu novih portreta, za koje mu naravno plaćaju.

Uradio je na stotine portreta, naslovnih strana knjiga, karikatura…. Ovih dana je ponovo bljesnuo. Nakon što je Hrvatska uvela karantin za državljane BiH, on je to prokomentarisao na njemu svojstven umjetnički način – fotografijom. Sve je okrenuo na šalu.

Uradio je komičnu fotografiju, koja priznat ćete, ako ništa drugo izmami osmjeh na licu. Svoju šaljivu reakciju on je prokomentarisao na društvenim mrežama ovim riječima:

“Kako smo svakodnevno bombardirani informacijama, a i u opisu posla mi je trenutno da sam upućen u aktuelna dešavanja u državi i regionu, učinilo mi se zanimljivim da uradim komentar na karantin pri ulasku u komšijsku avliju – kaže Šahinović i dodaje:

– Ima stih iz pjesme poznatog muzičara koji kaže: ‘Srce hoće more, novčanik kaže ne more…“ To je i danas aktuelno, osim novčanika, sad i na granici dobijemo taj odgovor – napisao je Edin Šahinović.

Poznati

Albino: TEODORA JE SJAJNA, S NJOM STVARI IDU BRZO

Published

on

Teodora, Mahrina i Albino

Mladi i poznati bosanski muzičar Albino je pružio podršku svojoj kolegici Teodori Džehverović na promociji njenog novog albuma.

Albino je imao ve riječi hvale za svoju kolegicu:

– Veoma sam zadovoljan albumom. Sve pjesme odlično zvuče kao cjelina i sviđa mi se njihov redosljed, kako teku jedna za drugom.

Po Albinovim riječima, Teodora je sjajna za saradnju, pa je on snimio još jedan duet sa njom, koji je ona i uvrstila na svoj novi album „Žena bez adrese“. U pitanju je numera pod nazivom „Beograde“.

Uporedio je i rad sa Teodorinom kolegicom Teya Dorom, koja je također bila na promociji Teodorinog novog albuma.

– Njih dvije su potpuno različite ličnosti, pa zahtijevaju drugačiji pristup. Teya Dora je također autor, pa proces stvaranja muzike duže traje, a s Teodorom stvari idu brže – istakao je umjetnik.

Tekst i foto: Slavica Danilović (Naj portal)

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending