Pratite nas

Zanimljivosti

Prvijenac 18-godišnjeg talenta iz Tuzle: LIJEPA USPOMENA NA LJUBAV

Published

on

Faruk Osmanagić

Prvijenac 18-godišnjeg talenta iz Tuzle: LIJEPA USPOMENA NA LJUBAV

U svijetu muzike, kada novi umjetnik stupi na scenu, uvijek je zanimljivo vidjeti kako će se predstaviti publici.

Osamnaestogodišnji Faruk Osmanagić, mladi talenat iz Tuzle, definitivno je zapečatio svoj ulazak na muzičku scenu svojim prvijencem, singlom “Za vremena sva”.

Poznat publici

Ovaj mladi muzičar, čiji je talenat već dugo poznat lokalnoj publici, konačno je izdao svoju prvu pjesmu i to ne bilo kakvu.

Tekst i muziku za ovu prekrasnu ljubavnu baladu potpisuje upravo Faruk Osmanagić, dok je aranžman djelo Hame Nalića i Dragana Divjaka. Uz Osmanagićev glas, prateći vokali su Hame Nalić i Lejla Kusturica Divjak, koji dodatno obogaćuju već impresivnu muzičku priču. Mix i mastering povjereni su Draganu Divjaku, dok su producentske dužnosti preuzeli Hame Nalić i Dragan Divjak.

Video produkciju vodio je Aid Begtašagić, dok je montaža bila u njegovim rukama. Grafički dizajn i cover art za singl stvorio je Harun Fejzić, pružajući publici estetski doživljaj koji se savršeno uklapa uz muziku.

Singl “Za vremena sva” već je dostupan na Farukovom YouTube kanalu.

Duet s umjetnicom

– Pjesma je nastala iz lijepih uspomena na ljubav. Planiram upis na Filozofski fakultet jer mi jezici dobro idu. A također imam u planu uskoro raditi duet sa našom renomiranom umjetnicom, o čemu ćete više čuti. Također planiram do kraja avgusta snimiti novu pjesmu koju sam komponirao i napisao tekst – kratko je rekao Faruk Osmanagić.

Ovaj debitantski singl definitivno obećava sjajnu budućnost za Faruka Osmanagića na muzičkoj sceni, a njegov talenat neće proći nezapaženo.

 

Zanimljivosti

Pjevač u bolnici: OPERISAN ERA OJDANIĆ

Published

on

Foto: Alo.rs

Pjevač Era Ojdanić operisan je danas, 20. maja, na Kliničkom centru u Beogradu.

Njegovo unuk se oglasio i otkrio i otkrio da se sa njim čuo pred operaciju, ali da još uvijek ne zna kako je sve prošlo, piše Kurir.rs.

– Čuo sam se sa njim pet minuta prije operacije. Ušao je u operacionu salu oko 10 sati. Operisan je. Sve je OK i zvat ću ga kasnije, pošto telefon nije sada od njega – rekao je za Kurir unuk Uroš Anđelić.

Ojdanić je imao probleme sa bruhom.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending