Pratite nas

Izdvojeno

Prošlo je 15 godina od smrti Žana Marolta: “Zar je nada u tome da sve prođe?”

Published

on

Prošlo je 15 godina od smrti Žana Marolta: “Zar je nada u tome da sve prođe?”

Velikan bh. glumišta Žan Marolt preminuo je na današnji dan prije 15 godina. Žana se prisjetio i Dragan Marinković Maca citirajući Mešu Selimovića.

Marinković je na društvenim mrežama podijelio Maroltovu fotografiju uz citat Meše Selimovića: “Sve će proći, ali, kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, život. Zar je nada u tome da sve prođe? Dragi Žan. Počivaj u miru”.

Marolt je preminuo 11. jula 2009. godine nakon duge i teške bolesti. Bio je stalni glumac Kamernog teatra 55, a istovremeno i jedno od omiljenih lica bh. filma.

Imao je zapažene uloge u predstavama kao što su “Buba u uhu”, “Umri muški”, “Kidaj od svoje žene”, “Ujak Vanja” te u brojnim filmovima i televizijskim serijama, među kojima su “Mliječni put”, “Dobro uštimani mrtvaci”, “Viza za budućnost” i posljednja serija u kojoj je glumio “Lud, zbunjen, normalan”.

Godine 1997. je za ulogu u TV filmu “Elvis” osvojio nagradu za najbolju glavnu ulogu, dok je u francuskom gradu Anžeru proglašen i najboljim mladim glumcem Evrope.

Manje je poznato da se u mladosti bavio sportom te da je kao mlađi junior bio prvak BiH i treći u Jugoslaviji u disciplini bacanje kladiva, ali je nakon povrede njegova sportska karijera završena.

Izdvojeno

Pjevačica zatekla muža u krevetu sa drugom: ‘LJUBAVNICU SAM GOLU IZBACILA NAPOLJE’

Published

on

Pjevačica zatekla muža u krevetu sa drugom: ‘LJUBAVNICU SAM GOLU IZBACILA NAPOLJE’

Pjevačica Lepa Lukić čak četiri puta se udavala, a naročito je bilo bolno kada je doživjela prevaru.

Poslije braka sa Tomom Lukićem, sa kojim je, kako je sama pričala, proživjela pakao zbog njegove ljubomore, pjevačica se 1977. godine udala za tada uspješnog estradnog menadžera Vladimira Perovića.

Oni su bili sedam godina u braku, sve dok muža nije uhvatila u preljubi.

Vlada je prevario Lepu u njihovom porodičnom domu, a odmah poslije toga su okončali bračnu zajednicu.

– Rekla sam da idem na deset dana u inostranstvo da pjevam. Odvezao me je do aerodroma. Cmok, cmok. Ja, kao bajagi, odem, ali sam se vratila iste večeri. Zatekla sam ih kada su se raspremili u spavaćoj sobi. Nju sam izbacila napolje onako gologuzu! Molila me da joj dam odjeću, a ja joj nisam dala. Poslije sam joj bacila garderobu niz stepenice i otjerala je napolje – ispričala je pjevačica u jednom intervjuu.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Međutim, budući da je on danas u braku sa Suzanom Perović, mnogi su pomišljali da je kraljicu narodne muzike prevario upravo sa njom.

Suzana je nedavno govorila o ovome i otkrila da li je u pitanju ona ili neka druga ženska osoba.

– Naopako! Kao prvo, ja sam i dalje u braku sa njim… Kako i zašto i zbog čega, to je samo moja stvar. Mi smo izloženi javnosti, tako da ljudi prave špekulacije na razne načine – rekla je Suzana.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending