Pratite nas

Poznati

Proslavljen završetak projekta u Klubu RTS-a u Beogradu: EUROSONG JE NA OZBILJNOJ PREKRETNICI

Published

on

Hurricane, Filip Subotić i Princ od Vranja

Proslavljen završetak projekta u Klubu RTS-a u Beogradu: EUROSONG JE NA OZBILJNOJ PREKRETNICI

Tokom prethodna tri mjeseca, RTS Zvuk je izuzetno uspešno ispratio projekte „Pjesma za Evroviziju“ (PZE) i „Eurosong“. S ovim projektima, RTS Zvuk je, kao novi brend Radio televizije Srbije, uspio da se, zahvaljujući kvalitetnim audio i video sadržajima, probije na izuzetno dinamičnom tržištu. I postavi visoke standarde u kreiranju medijskih sadržaja prilagođenih novim navikama publike na društvenim mrežama.

Sumirali utiske

Povodom završetka projekta „Eurosong“ i uspjeha nove RTS aplikacije, ekipa RTS Zvuka i evrovizijska delegacija RTS-a je organizovala krajem prošle sedmice proslavu u Klubu RTS-a.

Evrovizijska delegacija, nakon 17 provedenih dana u Malmeu, sumirala je utiske u Klubu RTS-a i podijelila ih s predstavnicima medija na ovoj proslavi.

Dušan Kurtić i Džordži

Dušan Kurtić i Džordži

U pogledu produkcije čitavog događaja, odnosno spoljne slike koja je poslata u svijet, švedska nacionalna televizija je izvela veoma profesionalan posao. Probe su funkcionisale odlično i izlazili su u susret svim zahtijevima. Međutim, iza kulisa, nije bilo uobičajenih konferencija za medije niti dovoljno mogućnosti za novinare da se informišu o različitim detaljima.

Popularni “green room” je bio izmješten van Arene. Nije bilo interakcije između publike i voditelja, a ono što je možda najteže palo učesnicima, nije bilo dovoljno druženja. Ovogodišnji „Eurosong“ će ostati upamćen i po demonstracijama i pojačanom prisustvu snaga bezbjednosti, prije svega vojske i policije, koji su nadgledali situaciju i dronovima i helikopterima, s obzirom da je ovo bio događaj visokog rizika.

Ozbiljna prekretnica

Prvi put u evrovizijskoj istoriji, dogodila se diskvalifikacija jednog od učesnika „Eurosonga“, holandskog predstavnika na ovom izboru, samo nekoliko sati pred finale. O razlozima se još uvijek polemiše, ali je sigurno da se „Eurosong“ ove godine našao na ozbiljnoj prekretnici.

Olivera Kovačević

Olivera Kovačević

Osim ovogodišnje srbijanske predstavnice Teya Dore, na proslavi se okupio veliki broj učesnika PZE iz ove i prethodnih godina: Princ od Vranje, Zejna, Dušan Kurtić, Bojana & David, Filip Baloš, Iva Lorens, Boris Subotić, Filarri, Angellina, Hurricane, Džordži, Hristina,… Ovogodišnji učesnici na PZE, Dušan Kurtić i Džordži su pohvalili Teya Doru. Osim nje, Kurtiću su bile zanimljive predstavnice Jermenije i Grčke, dok je Džordži izjavio da su mu se dopale Hrvatska, Jermenija i Francuska.

U međuvremenu, ova dva pjevača su snimila duet:

– Nakon PZE, u najboljim odnosima sam ostao sa Džordžijem – istakao je Kurtić. A do saradnje je došlo na neobičan način:

– On je meni poslao pjesmu, htio je da mi pokloni pjesmu. Međutim, ja sam poželio da snimim duet, čuo sam njega u toj pjesmi i mislio sam da bi bilo dobro da udružimo snage. Pjesma se zove „Vidim samo nju“. Pretprošlogodišnja i prošlogodišnja učesnica PZE, Angellina, otkrila je da je pomno pratila „Eurosong“:

Glasala za komšije

– Navijala sam, glasala sam za komšije.

Takmičenje je ocijenila kao prenapadno:

Zejna

Zejna

– Teya Dora je bila pravo osvježenje na „Eurosongu“, iako je balada, mnogo je lijep utisak ostavila na mene.

Dotakla se i ljubavi: „Volim da čuvam privatni život za sebe, u smislu da možda taj neko ko je sa mnom ne želi da se javno eksponira. Što manje ljudi zna, to si sretniji“.

Angellina je poznata da na svojim nastupima sa bendom pjeva raznovrstan repertoar, ali nam je otkrila i jednu zanimljivost: „Bakšiš su mi ostavljali na mikseti“.

Prošlogodišnja i ovogodišnja predstavnica PZE, Zejna je izjavila:

– Mislim da je ove godine energija Eurosonga otišla u nekom drugom pravcu, i da je bilo ne baš toliko prijatno, ali na kraju je pobijedila muzika.

Ove godine je bila i dio stručnog žirija RTS-a za „Eurosong“. U pogledu dodijeljenih poena, istakla je:

Jedinstvena Teya Dora

– Da nije Baby Lasagne, sigurno bih švicarskom predstavniku dala 12 poena, a ovako je dobio 10 poena.

Princ od Vranje

Princ od Vranje

Pohvalila je i ovogodišnju srbijansku predstavnicu:

– Teya Dorina pjesma je bila jedinstvena.

Tekst i foto: Slavica Danilović (Naj portal)

Poznati

Kakva čast za Hausera: Teško bolesna Selin Dion je došla na njegov koncert

Published

on

Foto: Instagram

Kakva čast za Hausera: Teško bolesna Selin Dion je došla na njegov koncert

Stjepan Hauser boravi u Americi, gdje je na programu nekoliko njegovih koncerata u okviru svjetske turneje.

Hrvatski violončelista dugo će pamtiti koncert u Las Vegasu.

U publici je bila velika Selin Dion.

– Dugo sam čekao ovaj trenutak! Hvala što ste sa porodicom došli na moj koncert u Las Vegasu, bila mi je čast – napisao je Hauser na Instagram profilu i objavio fotografiju sa zvijezdom.

Podsjetimo, Selin Dion (56) vodi bitku sa zdravstvenim problemom već godinama.

Ima sindrom ukočene osobe.

Rijetko se pojavljuje u javnosti, karijera joj visi o koncu, pa Stjepan treba da bude veoma ponosan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HAUSER (@hausercello)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending