Pratite nas

Zanimljivosti

Pogledajte u desni dlan i otkrijte šta vam je sudbina namijenila: NA RUCI SVE PIŠE

Published

on

Pogledajte u desni dlan i otkrijte šta vam je sudbina namijenila

Gledanje u dlan i “proricanje” sudbine nije neka velika nauka i dar ukoliko se malo više posvetite ovom poslu. Neke linije su na dlano jasno izražene dok neke, koje otkrivaju puno manje se vide

Tradicija gledanja u dlan kaže da lijevi dlan označava ono što smo dobili rođenjem, genetsko naslijeđe, naše potencijale, odnosno šta bismo sve mogli da postignemo. Desni dlan pokazuje ono što smo mi od svega toga uradili. U tom smislu mnogi zagovaraju gledanje u desni dlan.

 Nema linije, nema ni braka

Linija braka nalazi se ispod malog prsta. Vrlo je kratka. Jedna linija označava jedan brak, a kad se račva, znači da će se osoba dva puta vjenčati. Ova linija pokazuje i kada će se neko udati ili oženiti, kao i koliko će djece imati. Ako nema linije, nema ni braka.

Sudbina se čita iz desnog dlana, a lijevi će potvrditi ili odbaciti sumnje. Koliko će bračna strast trajati, otkriće bračna linija, ali i mesnatije ruke i prsti.

 Četiri osnovne linije

Postoje četiri osnovne linije – linija srca, glave, života i sudbine. Linija života počinje izmeđ palca i kažiprsta i proteže se u luku prema ručnom zglobu. Linija glave proteže se iznad linije života i presjeca dlan. Linija srca ide u obrnutom smjeru od prve dve linije i nalazi se iznad linije glave. Linija sudbine proteže se od ručnog zgloba prema srednjem prstu.

Ako želite da odredite približno vrijeme kada će vam se nešto dogoditi, podijelite linije otprilike na sedam dijelova.

 Pokazuje slomljeno srce

Kada se linija srca završava ispod kažiprsta, osoba je idealista i veliki romantičar. Kada se linija završava između kažiprsta i srednjeg prsta, osoba nije zahtjevan partner, mila je i iskrena, a ako se završava ispod srednjeg prsta, puna je ljubavi, ali je ne iskazuje. Pauze i raskidi na ovoj liniji upućuju na slomljeno srce.

 Volite li flert?

Najvažnija linija u ljubavi je linija srca. Isprekidana predstavlja osobu rastrzanu između nezavisnosti i dubokog odnosa. Male linije koje se granaju nagore pokazuju da ste skloni flertu, a nadole pokazuju nepovjerljivu narav i osobu koja je emotivno povrijeđena. Pauze i raskidi upućuju na slomljeno srce.

 Životni nesklad

Nijedna linija nije savršena. Najčešće se račvaju, a ako se dijele na kraju, pojačava se snaga te linije. Slabo izražena linija znak je nedostatka energije. Male kose crte koje idu prema gore su bezopasne, dok one koje idu dole oduzimaju snagu liniji. Prekidi u linijama mogu označavati vrijeme slabosti, i životnog nesklada ili završetak jednog načina života.

 Znak raznih osjećanja

Venerin brijeg nalazi se u podnožju palca. Smatra se najvećim znakom seksualnosti, ljubomore i emotivnih veza. Ako je Venerin breg ispupčen i naglašen, osoba je sklona užicima, lijepa je, vitalna i jako je osjećajna.

 Kakav vam je libido?

Pri čitanju iz dlana važna je i udaljenost palca od kažiprsta. Kada otvorite dlan, a prste skupite, obratite pažnju pod kojim su uglom prsti. Ako je odnos palca i kažiprsta pod pravim uglom, seksualna aktivnost je dobra i uspješno zadovoljavate partnera, međutim ako je taj raspon manji, mogući su problemi.

 Venerin pojas

Venerin pojas označava početke ljubomore koju osoba sakriva u sebi, i nije je ni svjesna ili se vjerovatno nikada u životu nije stvarno zaljubila. Liniju nemaju svi, a označava mnogo partnera i ljubavnika, koji se mogu javiti i kasnije u životu, ne samo u mladosti.

 Depresivni ljudi

Slabo izražena linija srca upućuje na emotivnu nestabilnost i problem uspostavljanja komunikacije s drugima. Tamne mrlje na liniji srca upućuju na setne i ponekada depresivne ljude, a uzak prostor između linije glave i linije srca znak su introvertne osobe, na prvu loptu vrlo zatvorene u ljubavi.

 Prsti puno govore

Strastveni i skloniji ugađanju sebi su ljudi koji imaju deblje ruke i mesnatije prste, dok duži i šiljati prsti upućuju na seksualnu nezainteresovanost.

Ljubavne veze

Linija srca upućuje na mnoge veze i ljubavni avanturizam. Što je deblja, osoba je seksualno privlačnija i ima jaču seksualnu želju koju će utoliti samo partner sa istom “snagom”. Ukoliko se spajaju linija srca i glave koja je odmah ispod, čovjek misli samo srcem. Kada je linija srca visoko na dlanu, osoba je inteligentna. (Najportal)

Zanimljivosti

Pjevač u bolnici: OPERISAN ERA OJDANIĆ

Published

on

Foto: Alo.rs

Pjevač Era Ojdanić operisan je danas, 20. maja, na Kliničkom centru u Beogradu.

Njegovo unuk se oglasio i otkrio i otkrio da se sa njim čuo pred operaciju, ali da još uvijek ne zna kako je sve prošlo, piše Kurir.rs.

– Čuo sam se sa njim pet minuta prije operacije. Ušao je u operacionu salu oko 10 sati. Operisan je. Sve je OK i zvat ću ga kasnije, pošto telefon nije sada od njega – rekao je za Kurir unuk Uroš Anđelić.

Ojdanić je imao probleme sa bruhom.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending