Pratite nas

Zanimljivosti

O njoj je maštala Jugoslavija: DJECU NIJE MOGLA IMATI PA JE OSTALA SAMA

Published

on

Maja Sabljić

O njoj je maštala Jugoslavija: DJECU NIJE MOGLA IMATI PA JE OSTALA SAMA

Srpska glumica Maja Sabljić bila je jedna od najboljih, ali i najljepših glumica osamdesetih godina u Srbiji. Prije oko 20 godina, na žalost publike širom Balkana, nestala je s filmskog platna.

Svoj talent za glumu pokazala je kao jako mlada, a popularnost je stekla u filmovima ‘Pazi što radiš’, ‘Žikina dinastija’, ‘Bolji život’, ‘Policajac s Petlovog brda'…

Kao mlada je bila vrlo atraktivna pa ne čudi što su je svi upamtili kao jednu od najljepših jugoslavenskih glumca. Svojim fizičkim izgledom plijenila je gdje god da se pojavi, a širok osmijeh, krupne oči i duga crna kosa bili su njen zaštitni znak po kojem je publika prepoznaje i danas.

Maja je rođena u Obrenovcu, a svoju sreću pronašla je van granica Srbije. Unatoč tome što je imala uspješnu karijeru, ljubav ju je odvukla van granica zemlje. Zbog supruga, producenta i biznismena Đorđa Zečevića odlučila se preseliti u SAD.

Đorđe je tada bio vlasnik jedne producentske kuće, a tokom devedesetih je bio i poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije. U braku su bili sve do 2012. godine, kada je na njenu veliku nesreću preminuo.

DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR

DAMIR DERVIŠAGIĆ/KURIR

Od 1993. godine živjela je u Los Angelesu. Maja je povremeno znala izjaviti da su tamošnji režiseri jako strogi prema glumcima koji ne potječu s prostora SAD-a.

Nakon suprugove smrti, Maja je ostala sama, budući da nisu imali djecu. Usamljenost ju je izjedala, a najveća utjeha su joj bila sestrina djeca o kojima se brinula kao da su njena.

Glumica priznaje da se ni jedanaest godina nakon suprugove smrti nije naviknula živjeti bez njega.

Zanimljivosti

I danas je magnet za medije: KAKO JE BRANKA DOVELA SINANA U SARAJEVO

Published

on

Branka i Sanja Marinković

I danas je magnet za medije: KAKO JE BRANKA DOVELA SINANA U SARAJEVO

Branka Sovrlić je u bivšoj državi važila za jednu od velikih estradnih ličnosti.

Sve naslovnice printanih medija, krasile su njeni atraktivne fotografije. I ne samo to! Njeni hitovi, su joj obezbijedili, realizaciju stotine, uspješnih samostalnih koncerata.

Branka je prva, održala, solistički nastup u ranom poratnom periodu. Otvorila je “vrata” na naše prostore, Sinanu Sakiću, koji je sa njom nastupio u sarajevskoj Skenderiji.

Ona je svaki, svoj hit, ovjekovječila video klipom.

Stoga, sa sigurnošću možemo kazati, Branka posjeduje najveći broj vlastitih spotova.

I danas se “rabe”, njene bezvremenske pjesme. A ona, i danas, predstavlja magnet za sve medije.

Tako je nedavno imala još jedno sjajno gostovanje na Pink televiziji, kod Sanje Marinković. Naravno, kao i uvijek veoma stilski dotjerana. Jasna Durić (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending