Pratite nas

Poznati

Nihad Alibegović ne pjeva ženske hitove: ČUJ JA DA PJEVAM “TRAŽIO SI SVE, SVE SAM TI DALA“

Published

on

Razumljivo je da na koncertima zvijezde izvode svoje hitove i imaju poseban repertoar. Ali, kada nastupaju na svadbenim veseljima ili tezgama, gdje publika traži da im ispunjavaju želje, nastaju problemi. Nije rijetko da se od dama traži neki hit muškog pjevača. I obrnuto, da se od muških zvijezda traže hitovi njihovih kolegica.

„Meni su jednom u Italiji tražili da pjevam „Čik, čik pogodi“ od Lepe Brene. Sreća, bila je tu jedna kolegica pa smo se nekako izvukli – otkrio nam je Jasmin Muharemović.

Pokojni Amir Rešić Nino nije se libio da pjeva i ženske pjesme. I uživao je u tome. Znao se popeti na sto, plesati, izvijati se i pjevati kao Dragana, Brena ili Sneki Babić.

Nihad Alibegović kaže da nikada ne pjeva ženske pjesme:

„Ne priliči to muškarcu. Zamislite da ja pjevam „Tražio si sve, sve sam ti dala….“ – šeretski se našalio na svoj račun Nihad.

Inače, jedinu žensku pjesmu otpjevao je Safet Isović. Bilo je to na „Pesmi leta 72“ kada je stihove za žensku pjesmu „Ciganka sam lijepa vitka“ Sajo komponovao, na tom putujućem festivalu je pobijedio Silvanu, Tozovca, Kvaku, Cuneta, Usniju, a ploča sa ovom pjesmom je prodata u „zlatnom“ tiražu. (Naj poral)

Poznati

Kome Šejla poručuje: LAKŠE JE NAGOVORITI LJUDE NA ZLO, NEGO NA DOBRO I LJUBAV

Published

on

Šejla Zonić

LAKŠE JE NAGOVORITI LJUDE NA ZLO, NEGO NA DOBRO I LJUBAV

Iako je i prošle subote oduševila sve u „Zvezdama Granda“ i kao po običaju osvojila maksimalni broj glasova žirija, takmičarka Šejla Zonić tvrdi da joj je ovo bio jedan od najtežih nastupa.

Pjevačica je otkrila da je pred prošlonedjeljno snimanje preživjela agoniju zbog zdravstvenog stanja. A dotakla se i supruga Armina koji je između dva kruga donio iznenadnu odluku.

Iako je oduševila žiri, takmičarka priznaje da joj nije bilo lako na sceni.

– Ja sam mnogo zadovoljna, ali mi je ovo do sada bio najteži nastup. Valjda kako idemo sve dalje, gleda se sve sitnije, pa su tu i nervoza i stres. Ogromna je odgovornost, ne samo po pitanju pjevanja, nego i stajlinga, ponašanja, bukvalno cio paket. Sada nam žiri stvarno traži dlaku u jajetu, sve je veći izazov, ali sam zadovoljna, prošla sam direktno, Bože, hvala ti” – rekla je Šejla za Grand.

A na svom FB profilu poslije svega citirala je Mešu Selimovića iz književnog djela “Tvrđava”.

– Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti – Meša Selimović.

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending