Pratite nas

Sudbine

NASILJE U PORODICI: Roditelji nasilnici odgajaju budućeg zlostavljača!

Published

on

Djeca koja su izložena porodičnom nasilju, bilo da su direktne žrtve ili samo svjedoci, trpe dugotrajne, a nekada i doživotne negativne posljedice po fizičko i mentalno zdravlje. Takođe, djeca koja posmatraju nasilje između roditelja su u većem riziku da postanu zlostavljači kada odrastu.

Kako djeca reaguju na porodično nasilje?

Mališani kojima je jedan od roditelja zlostavljan često se osjećaju uplašeno i anksiozno. Uvijek su u pripravnosti i strahu kada će se desiti slijedeći incident. To može dovesti do toga da, u odnosu na uzrast, reaguju na različite načine.

Predškolci

Djeca mlađeg uzrasta mogu ponovo da počnu da rade stvari koje su radili ranije – da sisaju palac, mokre u krevet, češće plaču. Takođe, mogu se javiti problemi sa snom, mucanje i izražen strah od razdvajanja.

Djeca školskog uzrasta

Mališani u ovom uzrastu mogu kriviti sebe zbog zlostavljanja. Nasilje u porodici štetno utiče i na samopoštovanje, te ova djeca često izbjegavaju druženje, imaju loše ocjene i češće upadaju u probleme. Takođe, mogu se javiti i glavobolje i bolovi stomaka.

Tinejdžeri

U ovom uzrastu djeca često na porodično nasilje reaguju veoma burno, što često uključuje izbjegavanje škole i fizičko obračunavanje sa članovima porodice. Mogu se javiti i druga nepoželjna ponašanja, kao što su konzumiranje droga i alkohola i agresivnost, te često upadaju u probleme sa zakonom. To se ponajprije odnosi na dječake, dok se djevojčice koje trpe porodično nasilje u tinejdžerskom uzrastu obično povlače u sebe i bore sa depresijom.

Koje su negativne posljedice porodičnog nasilja?

Dječaci koji su u djetinjstvu gledali nasilje nad majkom u deset puta većem riziku su da će zlostavljati svog partnera kada odrastu, dok je za djevojčice rizik da će biti seksualno zlostavljane žene šest puta veći u odnosu na djecu koja nisu rasla u nasilnim porodicama.

Jedna od negativnih posljedica emocionalnog, fizičkog ili seksualnog zlostavljanja u djetinjstvu su i zdravstveni problemi, te se u odraslom dobu mogu javiti mentalna oboljenja, depresija i anksioznost, ali i dijabetes, gojaznost i srčani problemi

Astrologija

Muris Logo iz Sarajeva: Sada sam član „Kluba pobjednika šećeraša“ uz pomoć Konjičkog sirupa

Published

on

Muris Logo

Muris Logo iz Sarajeva: Sada sam član „Kluba pobjednika šećeraša“ uz pomoć Konjičkog sirupa

Ljekoviti preparati Mirsada Krnjića, travara iz Konjica, još jednom su opravdali epitet prirodnog inzulina.

Ovaj put na primjeru Sarajlije Murisa Loge, koji je nakon 80 dana konzumiranja Krnjićevog sirupa za regulisanje šećera u krvi, ostvario rezultate o kojima je mogao samo sanjati.

Svoje iskustvo

Nazvali smo ga baš kada se spremao da izađe iz kuće i kada smo pomislili da ćemo razgovor morati odgoditi za neki drugi put. Muris sa zadovoljstvom pristaje da u kratkim crtama podijeli svoje iskustvo i ispriča nam kako je Krnjićeva terapija njemu pomogla.

Kako kaže, Muis je postao član “Kluba šećeraša” prije osam godina. Nije imao nikoga u porodici sa šećernom bolesti, tako da isključuje genetiku kao okidač za dijabetes. No, vjeruje da su svakodnevni stresovi, nervoza, gubitak posla jer je firma ugašena, doprinjeli ubrzanom razvijanju ove bolesti. Sudbina je htjela da danas razmišlja o Klubu pobjednika šećerne bolesti uz pomoć Konjičkog sirupa!

Danas ovaj 52 – godišnjak, vozač jedne sarajevske firme, ima samo riječi hvale za Krnjičevu terapiju, koju kako kaže namjerava i dalje trošiti.

Onih klasičnih simptoma dijabetesa poput pojačane žeđi i umora, Muris se nije mogao riješiti gomilom tableta i inzulinom koje je koristio. Tek kada je saznao za uspjehe konjičkog čudotvorca Mirsada Krnjića i njegove prirodne preparate, polako mu se počela vraćati nada da će mi se šećer konačno stabilizovati.

Slične dijagnoze

– Primao sam 106 jedinica inzulina dnavno, a povrh toga i razne tablete, ali sam vidio da od njih nema ništa; te da ne osjećam skoro nikakvo poboljšanje. Čovjek to osjeti i na mene jednostavno nisu djelovale. U to vrijeme jutarnji šećer mi je iznosio 15, što je za nas šećeraše ogroman broj. Nisam se preciše nadao da ću pronaći bolje riješenje, ali tada sam od svoje svastike čuo da u Konjicu ima jedan čovjek koji je svojim prirodnim preparatim pomogao i izliječio mnoge ljude sa istim i sličnim dijagnozama.

– Ona je također koristila jednu od njegovih terapija i bila je jako zadovoljna jer se ubrzo riješila svojih tegoba. S obzirom da mi ništa prije nije pomoglo pristao sam da isprobam i njegovu terapiju. Vjerujte da sam se za kratko vrijeme, tačinije nakon potrošene prve terapije, uvjerio u njenu djelotvornost. Već nakon 40 dana terapije primjerio sam kako mi jutarnji šećer sa 15, pada na 7 jedinica, pa sutradan 6,5… sve dok nije došao u normalu i tu se zadržao. Čak sam i 20 jedinica inzulina skinuo, a osjećam i da mi je zdravlje generalno poboljšano!

Trenutno pije i drugu terapiju Krnjićevog sirupa, i redovno vrši mjerenja kako bi bio siguran da je šećer pod kontrolom.

Na naše pitanje šta su mu doktori rekli kada im je otkrio da pije prirodnu terapiju, Mueis nam je rekao ono što smo manje – više mogli i pretpostaviti.

Šećer u normali

– Znate već da su doktori malo nepovjerljivi, kad im se spomene bilo kakva alternativna medicina ili biljni preparati. Ja sam dosta vremena proveo čitajući o šečerašima i ljekovitom bilju. Tako saznam da inzulin u nekim slučajevima uopšte ne djeluje dobro na nas. Prije Krnjićevog sirupa, promijenio sam nekoliko vrsta inzulina. Levemir, NovoMix ali nije bilo pomaka. I evo od kada koristim Krnjićevu terapiju zaista sam prezadovoljan jer sam za kratko vrijeme vratio šećer u normalu. Tom čovjeku se samo mogu od srca zahvaliti što mi je pomogao. Doktorima više i ne idem, jer nema potrebe, već sam redovno mjerim i kontrolišem šećer kod kuće.

Čak su i prijatelji, koji u početku nisu imali previše povjerenja u ovu terapiju, promijenili mišljenje nakon što su na meni vidjeli poboljšanje. Sada je i oni preporučuju svojim članovima porodice, jer je sve to prirodno tako da ne može da škodi.

Fizička aktivnost

Terapija bi vjerovatno bila još djelotvornija uz fizičku aktivnost, te režim ishrane. Čovjek se treba što više kretati ali s obzirom da večinu vremena vozim, trenutno nemam previše vremena da se tome posvetim. Pazim i na ishranu. Ipak ja sam prezadovoljan postignutim rezultatima. A terapiju ću sigurno nastaviti piti jer osjećam da mi godi – zaključuje Muris Logo ,još jedan u nizu zadovoljnih klijenata Krnjićevog sirupa.

Kontakt telefon travara Mirsada Krnjića je 061 383 325. Pozivni za BiH je 00387. Brojna svjedočenja prezadovoljnih pacijenata i možete pronaći i na Facebok grupi: Biljem protiv šećerne bolesti  Više informacija možete dobiti i na FB grupi: BILJEM PROTIV ŠEĆERNE BOLESTI. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending