Pratite nas

Zanimljivosti

Muzičke zvijezde stižu u Visoko: U julu koncerti Bajage i Instruktora, Koketa…

Published

on

Muzičke zvijezde stižu u Visoko: U julu koncerti Bajage i Instruktora, Koketa…

I ove godine u Visoko u julu stižu brojne muzičke zvijezde iz BiH i regiona.

Sigurno da će stanovnici ovog grada, ali i okolnih biti zadovoljni serijom koncerata koji će biti održani od 21. do 26. jula.

U tom periodu u sklopu “Visočkog ljeta” hiljade posjetilaca zabavljat će Bajaga i instruktori, S.A.R.S. , Adi Šoše, Ilma Karahmet, Semir Cerić Koke i Sidik Šabanović.

– U proteklim godinama Visoko smo visoko pozicionirali na ljestvici kulturnih dešavanja u Bosni i Hercegovini i taj nivo ćemo održati i u ovoj godini. U Visokom će nastupiti Bajaga i instruktori, S.A.R.S. , Adi Šoše, Ilma Karahmet, Semir Cerić Koke i Sidik Šabanović.

– Naš cilj je da Kraljevski grad Visoko u ovom periodu bude centar regije. A veličanstveni koncertni sadržaji to obećavaju. U Visoko se izlazi i posebno smo sretni zbog toga – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Dani kulture i sporta će biti održani u periodu od 21. do 26. jula. Dok će se od 27. jula do 2. augusta održati Dani trgovine, popularni visočki vašar.

Bajaga sa dečjim horom Kolibri

Bajaga sa dečjim horom Kolibri

Zakupa štandova su oslobođene porodice šehida i poginulih boraca i RVI iz Visokog koji imaju svoju registrovanu djelatnost. A tokom trajanja cjelokupne manifestacije u Visokom je besplatan parking

 

Zanimljivosti

Performans ‘Nema te na kafi’ u Goraždu: SREBRENIČANI JE NISU ISPILI VEĆ 29 GODINA

Published

on

Performans ‘Nema te na kafi’ u Goraždu: SREBRENIČANI JE NISU ISPILI VEĆ 29 GODINA

Na Gradskom mostu, svakog 12. jula, okupljaju se stanovnici Goražda.

Svako od njih sa sobom donosi fildžane i spušta ih na tlo mosta. U teškoj tišini sa tugom u duši praćeni, zvukom srebreničkog inferna. Performans naslovljen “Nema te na kafi” je saosjećanje sa onima koji su čekali svoje najmilije.

Njih 8.372 nisu ispili svoju kafu koja ih čeka već 29 godina.

Uzdasi i suze “sjekli” su muk, ovog vrelog dana.

I gosti ovog grada su se pridružili, stanovnicima grada na Drini. Kupovali su fildžane i redali ih po mostu. Neki od njih su ih kvasili suzama. Svaka godina, do danas je “rana” koja boli i liči na onu iz 1995. To je rana koja ne zacjeljuje u dušama čovjeka.

Jasna Durić (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending