Pratite nas

Poznati

Muzička poruka Ibrice Jusića: BUDI ČOVJEK

Published

on

Ibrica Jusić, legendarni šansonijer s dubrovačkih skalina i dobitnik Porina za životno djelo u Hrvatskoj, snimio je novi spot za pjesmu pod zanimljivim naslovom “Budi čovjek”. S ovom kompozicijom će se predstaviti na ovogodišnjem, jubilarnom 60. Splitskom festivalu (11. i 12. jula 2020).

Tema u njegovoj najnovijoj pjesmi je posvećena aktuelnom trenutku naše stvarnosti. Naime, u vrijeme pandemije koronavirusa govorilo se puno o tome kako je to prilika za sve da postanemo bolji ljudi, a zatim se nadovezala i nesretna situacija u Americi s brojnim protestima protiv rasizma koji su se proširili svijetom.

“Pjesma je nastala u vrijeme kada smo zbog pandemije koronavirusa bili zatvoreni u svojim domovima, upućeni na svoje najbliže, na svoju obitelj i na svoje prave prijatelje. Upravo nam je takva vanredna situacija otvorila oči i ukazala koliko možemo biti bolji ljudi jedni prema drugima i prema svijetu u kojem živimo – poručuju autori pjesme te dodaju kako su sada počeli više cijeniti one prave vrijednosti i vrline na koje su gotovo zaboravili u našoj ubrzanoj svakodnevici koju su sami izabrali.

Poznati

Šejla zapušila usta kritičarima: PRIJE GRANDA ME ČETIRI MJESECA NIKO NIJE ZVAO

Published

on

Šejla zapušila usta kritičarima: PRIJE GRANDA ME ČETIRI MJESECA NIKO NIJE ZVAO

Mnogi su savjetovali Šejli Zonić da se ne prijavljuje u takmičenje “Zvezde Granda”, kao i da se ne pojavljuje u Grand produkciji.

Danas, kao četvrtifinalista 17. sezone i prvi favorit za pobjedu, ima dovoljno dokaza da im pošalje pozdrav.

– Neće prepoznati tvoje vokalne sposobnosti i tvoj kvalitet, ponižavaće te komentarima. Tamo se neće prepoznati da si akademski obrazovan muzičar, niti da si nastupala po cijelom svijetu, tebi ne treba Grand… I šta sve ne – prisjetila se Šejla nekih komentara.

A šta se zapravo desilo?

– Da nisam otišla na Grand i dalje bi za mene znao samo mali broj ljudi. To dokazuje činjenica da sam, nakon odlaska iz Divanhane, za četiri mjeseca, uključujući i čitavo ljeto, imala NULA upita za nastupe. Samo vas molim da me više ne pitate zašto sam se prijavila za Grand jer sada imam upita za nastupe toliko da fizički ne mogu stići najmanje 50 odsto i napokon imam priliku da gradim karijeru – zapušila je Šejla usta kritičarima i objavila snimak na kom vidimo da Snežana Đurišić komentariše kako je Šejla za nju već pobjednica.

– Hvala svima na podršci i šaljem samo ljubav! VOLIM VAS – napisala je Šejla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending