Pratite nas

Izdvojeno

Monika je jedina misica bez oka: Najbolji spas od raka je bio da joj ga uklone

Published

on

Monika Leguizamon, 23-godišnja manekenka i TikTokerka iz Paragvaja, osvojila je ogromnu publiku svojom jedinstvenom privlačnošću i kreativnim sadržajem.

Dva miliona pratilaca

Otkako je pokrenula svoj “TikTok” kanal u julu 2020, Monika je prikupila preko dva miliona pratilaca koji prate njen sadržaj, a posebno se dive tome što Monika otvoreno govori o tome zašto nema jedno oko.

Njena popularnost je porasla nakon video snimka, koji je sakupio preko 25 miliona pregleda, razotkrivajući zabludu da prikriva oko šminkom zbog pregleda.

– Počela sam u svijetu manekenstva sa 17 godina. U svijet takmičenja ljepote ušla sam tek prošle godine, preko prijateljice koja mi je rekla da se prijavim. Kada sam se razboljela, rekla sam da ću da uradim nešto u vezi sa svim što mi se desilo. Učinit ću nešto dobro za društvo i neka vide da više ne postoji granice ili barijere koje mogu da spriječe nečije snove, ili da budemo ko god želimo da budemo – objasnila je Monika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mónica Leguizamón (@monileguii)

Monikina platforma se proteže dalje od zabave. Ona je koristi da se bavi ozbiljnim ličnim pitanjima. Primjetno je da je u decembru 2021. podijelila dirljivu objavu o depresiji. Ta objava je istakla njenu spremnost da koristi svoju platformu za podizanje svijesti i povezivanje sa drugima koji se suočavaju sa sličnim izazovima.

Standard ljepote

Monika je rekla da je u svijet izbor za Mis ušla sa čvrstom rješenošću da bude glas mnogih mladih žena koje žive u situacijama sličnim njenoj i da pokaže da je prava ljepota u različitostima.

– Moj cilj je da potpuno “raskinem” sa bilo kojim prototipom ili standardom ljepote, bez ograničenja. Želim da jasno stavim do znanja da je svako od nas sposoban da postigne velike stvari i da samo mi sami postavljamo svoje granice i ciljeve – rekla je ona.

Na isti način je ispričala i svoju situaciju, odnosno po čemu se razlikuje i kako je ostala bez oka.

– Sa 13 godina dijagnostikovan mi je tumor iza orbite, iza oka, za koji se ispostavilo da je maligno. A pošto je tumor bio neistražen, u to vrijeme, u Latinskoj Americi, nije bilo mnogo informacija o tome kako se boriti protiv njega. Jedino rješenje bilo uklanjanje oka i tumora zajedno. Bilo je tu mjeseci i mjeseci borbe kroz koju sam prošla zajedno sa mojom porodicom i najbližim prijateljima.

Operisali su me u inostranstvu, pošto mi ovdje u mojoj zemlji nisu dali nadu u život. Da budem slijepa ili ništa. Sa 13 godina zadali su mi onaj snažan životni udarac zbog kog sam. Da budem iskrena, odlučila, zahvaljujući svojoj porodici i svima koji su me pratili, odlučila da nastavim – rekla je ona.

Spasila život

Leguizamon je sa 14 godina podvrgnuta operaciji i jedno oko joj je uklonjeno da bi ostala živa. Ona je otputovala tada u Argentinu na liječenje, jer joj je rečeno da mora da ostane bez oba oka da bi spasila život. Uprkos ovoj dijagnozi, nada je pobijedila nedaće i danas je primjer vjere u život.

Ova 23-godišnjakinja će biti prva žena sa invaliditetom koja će se pojaviti na nacionalnom takmičenju u Paragvaju i po svemu sudeći, vrata u svijet profesionalnog manekenstva od sada će početi mnogo više da joj se otvaraju.

Lično dostignuće

– Moje težnje su jasne i moji ciljevi dobro definisani. Trudim se da se usavršavam svaki dan, stalno se pripremajući da ostvarim svoje snove. Moj cilj prevazilazi lična dostignuća. Čeznem da donesem inspirativnu poruku svim ljudima. Čvrsto vjerujem da se barijere nameću samo nama samima i posvećena sam razbijanju tih ograničenja kako bih dostigla svoj puni potencijal – zaključila je ona, kako prenosi “epa!“.

Izdvojeno

Pjevačica zatekla muža u krevetu sa drugom: ‘LJUBAVNICU SAM GOLU IZBACILA NAPOLJE’

Published

on

Pjevačica zatekla muža u krevetu sa drugom: ‘LJUBAVNICU SAM GOLU IZBACILA NAPOLJE’

Pjevačica Lepa Lukić čak četiri puta se udavala, a naročito je bilo bolno kada je doživjela prevaru.

Poslije braka sa Tomom Lukićem, sa kojim je, kako je sama pričala, proživjela pakao zbog njegove ljubomore, pjevačica se 1977. godine udala za tada uspješnog estradnog menadžera Vladimira Perovića.

Oni su bili sedam godina u braku, sve dok muža nije uhvatila u preljubi.

Vlada je prevario Lepu u njihovom porodičnom domu, a odmah poslije toga su okončali bračnu zajednicu.

– Rekla sam da idem na deset dana u inostranstvo da pjevam. Odvezao me je do aerodroma. Cmok, cmok. Ja, kao bajagi, odem, ali sam se vratila iste večeri. Zatekla sam ih kada su se raspremili u spavaćoj sobi. Nju sam izbacila napolje onako gologuzu! Molila me da joj dam odjeću, a ja joj nisam dala. Poslije sam joj bacila garderobu niz stepenice i otjerala je napolje – ispričala je pjevačica u jednom intervjuu.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Međutim, budući da je on danas u braku sa Suzanom Perović, mnogi su pomišljali da je kraljicu narodne muzike prevario upravo sa njom.

Suzana je nedavno govorila o ovome i otkrila da li je u pitanju ona ili neka druga ženska osoba.

– Naopako! Kao prvo, ja sam i dalje u braku sa njim… Kako i zašto i zbog čega, to je samo moja stvar. Mi smo izloženi javnosti, tako da ljudi prave špekulacije na razne načine – rekla je Suzana.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending