Pratite nas

Sudbine

Ko vidi Goluba nek mu stavi soli na rep: U PETAK JE DŽIBINA DŽENAZA, HOĆE LI MAJČINO SRCE IZDRŽATI?

Published

on

Tuga, nevjerica, šok i muk okovali su Sarajevo, ali i cijelu balkansku regiju. Vijest da je 29.6. naveče ubijen Nedim Spahić Džiba odjeknula je poput eksplozije. Jer, ubijen je “žestoki momak” koji ima i pofin dosije. Povezivan je s brojnim kriminalnim djelima, među kojima su pokušaj ubistva, otmica, iznuda, teška krađa, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja.

I ti žestoki momci imaju srce. Znaju to brojne Sarajlije, koje su Džibu poznavale. Bio je osjetljiv na tuđe patnje, nesebično je pomagao sirotinju. S druge strane, u krim miljeu, kažu bio je “opasan igrač”.
Ovo je kratka pričica o Džibi čovjeku, a ljudskost se gleda kroz odnose prema majci, djeci, supruzi, rodbini, komšijama, sugrađanima, raji iz kafane…

Za Džibu kažu da je imao četiri ljubavi; jednu za djevojku i ljubavnicu (iz vremena momkovnja), drugu za suprugu, treću za djecu i četvrtu (prvu) za majku.

Bio je sin jedinac i ta ljubav između njega i majke je nešto što se riječima ne može opisati. Svi koji su poznavali njihov odnos pribojavaju se da li će srce Džibine majke izdržati. Njeni krici u sarajevskoj Općoj bolnici kada je shvatila da je izgubila sina duboko su odjekivali kroz sarajevsku noć.Njen Džiba je uvijek za nju bio poslušno dijete. Jedino ga je majka uspijevala istjerati iz kafane. Na njen poziv u bilo koje doba dana ili noći ustajao je bez pogovora, ostavljao sve.

Niko nije volio majku kao Džiba svoju.

Druga Džibina ljubav bila je ljubavnica Ajsela tuzlanska pjevačica i sestra Seke Aleksić. Bilo je to prije 13 godina. Nikada nisu bili vjenčani, ali su imali zajedničkog sina. Džiba nikada nije zapostavljao sina iz ovog braka. Gradio je fine odnose i sa Ajselom.

Treća i četvrta Džibina ljubav su supruga Ajla Spahić, sa kojom je živio deset godina u sretnom braku, u kojem je dobio sina i kćerku.

Džiba i Ajsela

I peta ljubav bile su sarajevske kafane. Džibu su voljeli konobari, taksisti, prosjaci… Voljelo ga je Sarajevo. A onda je “doletio” Golub, hladno ga ubio, ne sluteći da je teško ranio srce Džibine majke.
Dženaza Nedžibu Spahiću Džibi će se obaviti u petak, trećeg jula na sarajevskom groblju Vlakovo u 17,00 h. (Naj portal).

Nedžib i hafiz Bugari

Ajselinaposljednja poruka Džibi

Astrologija

Muris Logo iz Sarajeva: Sada sam član „Kluba pobjednika šećeraša“ uz pomoć Konjičkog sirupa

Published

on

Muris Logo

Muris Logo iz Sarajeva: Sada sam član „Kluba pobjednika šećeraša“ uz pomoć Konjičkog sirupa

Ljekoviti preparati Mirsada Krnjića, travara iz Konjica, još jednom su opravdali epitet prirodnog inzulina.

Ovaj put na primjeru Sarajlije Murisa Loge, koji je nakon 80 dana konzumiranja Krnjićevog sirupa za regulisanje šećera u krvi, ostvario rezultate o kojima je mogao samo sanjati.

Svoje iskustvo

Nazvali smo ga baš kada se spremao da izađe iz kuće i kada smo pomislili da ćemo razgovor morati odgoditi za neki drugi put. Muris sa zadovoljstvom pristaje da u kratkim crtama podijeli svoje iskustvo i ispriča nam kako je Krnjićeva terapija njemu pomogla.

Kako kaže, Muis je postao član “Kluba šećeraša” prije osam godina. Nije imao nikoga u porodici sa šećernom bolesti, tako da isključuje genetiku kao okidač za dijabetes. No, vjeruje da su svakodnevni stresovi, nervoza, gubitak posla jer je firma ugašena, doprinjeli ubrzanom razvijanju ove bolesti. Sudbina je htjela da danas razmišlja o Klubu pobjednika šećerne bolesti uz pomoć Konjičkog sirupa!

Danas ovaj 52 – godišnjak, vozač jedne sarajevske firme, ima samo riječi hvale za Krnjičevu terapiju, koju kako kaže namjerava i dalje trošiti.

Onih klasičnih simptoma dijabetesa poput pojačane žeđi i umora, Muris se nije mogao riješiti gomilom tableta i inzulinom koje je koristio. Tek kada je saznao za uspjehe konjičkog čudotvorca Mirsada Krnjića i njegove prirodne preparate, polako mu se počela vraćati nada da će mi se šećer konačno stabilizovati.

Slične dijagnoze

– Primao sam 106 jedinica inzulina dnavno, a povrh toga i razne tablete, ali sam vidio da od njih nema ništa; te da ne osjećam skoro nikakvo poboljšanje. Čovjek to osjeti i na mene jednostavno nisu djelovale. U to vrijeme jutarnji šećer mi je iznosio 15, što je za nas šećeraše ogroman broj. Nisam se preciše nadao da ću pronaći bolje riješenje, ali tada sam od svoje svastike čuo da u Konjicu ima jedan čovjek koji je svojim prirodnim preparatim pomogao i izliječio mnoge ljude sa istim i sličnim dijagnozama.

– Ona je također koristila jednu od njegovih terapija i bila je jako zadovoljna jer se ubrzo riješila svojih tegoba. S obzirom da mi ništa prije nije pomoglo pristao sam da isprobam i njegovu terapiju. Vjerujte da sam se za kratko vrijeme, tačinije nakon potrošene prve terapije, uvjerio u njenu djelotvornost. Već nakon 40 dana terapije primjerio sam kako mi jutarnji šećer sa 15, pada na 7 jedinica, pa sutradan 6,5… sve dok nije došao u normalu i tu se zadržao. Čak sam i 20 jedinica inzulina skinuo, a osjećam i da mi je zdravlje generalno poboljšano!

Trenutno pije i drugu terapiju Krnjićevog sirupa, i redovno vrši mjerenja kako bi bio siguran da je šećer pod kontrolom.

Na naše pitanje šta su mu doktori rekli kada im je otkrio da pije prirodnu terapiju, Mueis nam je rekao ono što smo manje – više mogli i pretpostaviti.

Šećer u normali

– Znate već da su doktori malo nepovjerljivi, kad im se spomene bilo kakva alternativna medicina ili biljni preparati. Ja sam dosta vremena proveo čitajući o šečerašima i ljekovitom bilju. Tako saznam da inzulin u nekim slučajevima uopšte ne djeluje dobro na nas. Prije Krnjićevog sirupa, promijenio sam nekoliko vrsta inzulina. Levemir, NovoMix ali nije bilo pomaka. I evo od kada koristim Krnjićevu terapiju zaista sam prezadovoljan jer sam za kratko vrijeme vratio šećer u normalu. Tom čovjeku se samo mogu od srca zahvaliti što mi je pomogao. Doktorima više i ne idem, jer nema potrebe, već sam redovno mjerim i kontrolišem šećer kod kuće.

Čak su i prijatelji, koji u početku nisu imali previše povjerenja u ovu terapiju, promijenili mišljenje nakon što su na meni vidjeli poboljšanje. Sada je i oni preporučuju svojim članovima porodice, jer je sve to prirodno tako da ne može da škodi.

Fizička aktivnost

Terapija bi vjerovatno bila još djelotvornija uz fizičku aktivnost, te režim ishrane. Čovjek se treba što više kretati ali s obzirom da večinu vremena vozim, trenutno nemam previše vremena da se tome posvetim. Pazim i na ishranu. Ipak ja sam prezadovoljan postignutim rezultatima. A terapiju ću sigurno nastaviti piti jer osjećam da mi godi – zaključuje Muris Logo ,još jedan u nizu zadovoljnih klijenata Krnjićevog sirupa.

Kontakt telefon travara Mirsada Krnjića je 061 383 325. Pozivni za BiH je 00387. Brojna svjedočenja prezadovoljnih pacijenata i možete pronaći i na Facebok grupi: Biljem protiv šećerne bolesti  Više informacija možete dobiti i na FB grupi: BILJEM PROTIV ŠEĆERNE BOLESTI. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending