Pratite nas

Poznati

Kejt Midlton je bila primorana da javno prizna da ima rak

Published

on

Kejt Midlton

Kejt Midlton je bila primorana da javno prizna da ima rak

Kejt Midlton je morala brže bolje da snimi video s priznanjem da ima rak. Pustila ga je u javnost, nakon što je informacija o njenom zdravstvenom stanju procurila u janost, otkriva Dejli Mejl.

Kejt je zato 22. marta poslala video poruku javnosti u kojoj kaže kako ima rak i kako je “podvrgnuta preventivnoj hemioterapiji”. Međutim, dobro upućeni izvori tvrde da Kejt nije bila satjerana u ćošak globalnim pitanjem “Gde je Kejt?”, već time što je neko saznao za njenu bolest.

Nejasno je da li je vijest procurila iz Londonske klinike, gdje je princeza u januaru podvrgnuta operaciji abdomena, ili sa nekog drugog mjesta.

Nakon silnih spekulacija na društvenim mrežama o njenom zdravlju i dobrobiti, Kejt je objavila iskrenu video poruku. Potvrdila je da je na hemoterapiji zbog raka.

Oblik raka nije otkriven. No, buduća kraljica je započela kurs ‘preventivne hemoterapije’ krajem februara. Kaže se da ima pozitivan način razmišljanja o svom oporavku i da je dobro raspoložena.

Sada se Kejt i Vilijam nalaze na privatnom imanju s djecom. Do daljenjeg neće obavljati dužnosti vezane za kraljevsku porodicu.

Kralj Čarls je također u fazi liječenja od raka, ali se on pojavio na misi povodom Uskrsa. Ranije je izjavio kako je “ponosan na svoju voljenu snahu” zbog hrabrosti da govori o liječenju i bolesti.

Kraljica Kamila je prošlog vikenda rekla da je princeza od Velsa “oduševena” podrškom javnosti.

Princ Vilijam trebalo bi da se vrati javnim dužnostima nakon što se njegova djeca vrate u školu poslije uskršnjeg raspusta.

Poznati

Nada Obrić o iskustvima sa kliničkom smrti: BILA SAM U RAJU, ZNAM ŠTA ME ČEKA

Published

on

Nada Obrić

Popularna Nada Obrić danas otvoreno priča o svojim zdravstvenim tegobama. No, to nije bio slučaj krajem prošlog vijeka.

Naime, kada je imala prvu hiruršku intervenciju bila je jako ljuta na Halida Muslimovića, koji je tada bio vlasnik revije “Naj” te dozvolio da se objavi vijest o njenim zdravstvenim tegobama. Tada je tvrdila da je to njena intima.

Međutim, vremenom je promijenila svoje mišljenje, pa je posljednjih godina započela veliku kampanju za čuvanje ženskog zdravlja. Pokušava svojim iskustvima i savjetima žene motivisati da redovno posjećuju ljekare i odlaze na sistematske preglede.

Nada je čak četiri puta operisala karcinom. Liječila se u Beogradu i Beču. Ljekari nisu bili ni malo optimistični, prognozirali su tek nekoliko mjeseci života, ali ona se lavovski izborila

– Moja kćerka živi u Beču i tamo je našla sjajnog doktora koji me je primio. U startu su loše prognoze bile. Izvađeno mi je pet tumora, rađena mi je bešika, pa sada nosim stomu. Dobro sam sad, držim se, ne dam se. Rijetko gdje izlazim, čuvam se od svih ovih bolesti. Pijem svako jutro aroniju i neke smjese koje sam napravila. Stavljam 200 grama suhih šljiva i po sto grama oraha i badema. Prelijem to medom, dodajem i ostalo koštunjavo voće. I to redovno uzimam – otkrila je Nada recept za bolji i zdraviji život.

– Ako je trebalo da nešto platim u ovozemaljskom životu, nadam se da je sad sve izmireno. Imala sam i kliničku smrt, da je tako nazovem. Znam da ću otići u raj, vidjela sam to. Prelijepo je to iskustvo – otkrila je popularna pjevačica.

A medavno je priča Nade Obrić u jednoj TV emisiji, vezana za ovovremenske djevojke, stigla i do TikTok platforme. (Naj portal)

 

@alo_portal Legenda narodne muzike Nada Obrić, poznata je kao žena koja nema dlake na jeziku, te otvoreno priča o svim društvenim temama koje su danas aktuelne. Pevačica u emisiji „Zakuvavanje“ bez zadrške govori o današnjim devojkama, koje sve više liče jedna na drugu 🤭 #alo #alodnevnenovine #nadaobric #generacijskijaz #fypシ #fypシ゚viral #fy #viralvideo ♬ original sound – Alo_portal

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending