Pratite nas

Poznati

Karleuša o Islamu: Religija ogromne ljubavi i poštovanja prema ženama, skoro sam zaplakala

Published

on

Foto: Slavica Danilović

Karleuša o Islamu: Religija ogromne ljubavi i poštovanja prema ženama, skoro sam zaplakala

Nakon jednog gostovanja kod Jovane Jeremić u kom se govorilo o islamskoj religiji, oglasila se Jelena Karleuša.

Jedan od gostiju jutarnjeg programa kod Jovane Jeremić bio je Abdulah Numan, koji je između ostalog govorio i o svojoj supruzi. To je veoma dirnulo Jelenu Karleušu koja se oglasila na svom Instagram nalogu.

Ona je imala potrebu da podijeli svoje oduševljenje, ali i da pozove i ostale da više rade na edukaciji i razbijanju pogrešnih predodžbi o ovoj religiji.

– Kod Jovane Jeremić gost je bio izuzetno pametan, blag i interesantan za sluđanje, propovednik islamske vjere. Islam je, ko je čitao, duboko filozofska religija, religija mira i potenciranja ljudskih vrijednosti. Poštovanje prema ženama i pogotovo njegovoj ženi koju je ovaj gospodin iskazao u emisiji me je duboko dotakla – napisla je i dodala:

– Način na koji je opisao ponositost svoje žene i njenu integraciju sa pravoslavnom okolinom, doveo me je skoro do suza. Divno. Samo ekstremizam u islamu zabrađuje i sputava žene. Pravi islam je religija ogromne ljubavi i poštovanja prema ženama… Razumijevanje religije i edukacija u medijima na ovu temu je nešto što je neophodno. Bravo, Jovana, za današnju emisiju.

Poznati

Dženan Lončarević se zvanično razveo 19. jula

Published

on

Foto: Stari Grad

Pjevač Dženan Lončarević razveo se od supruge Samire nakon 25 godina braka.

Par se zvanično razveo u petak 19. jula, saznaje Kurir.

Pjevač se sa suprugom nikada nije pojavljivao u javnosti, a živjeli su na relaciji Beograd – Prijepolje.

Samira i Dženan upoznali su se prije nego što je postao velika muzička zvijezda, a sudbonosno “da” izgovorili su 2006. godine.

Podsjećamo, vijest o njihovom razvodu dospjela je u javnost u aprilu ove godine, nakon čega se oglašavala i njegova bivša supruga po pitanju imovine i razloga razvoda.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending