Pratite nas

Sudbine

Kao da je prokleta: SA 16 GIDINA NA LUTRIJI DOBILA DVA MILIONA, A DANAS NEMA NI EURA U DŽEPU

Published

on

Na slici je Kali Rodžers, koja je osvojila na lutriji nevjerovatnih dva miliona eura kada je imala samo 16 godina, davne 2003. godine. Međutim, ona je nakon toga potrošila većinu nagrade na lijekove i estetsku hirurgiju.

Ipak, nedavno je otkrila da ima novi cilj u životu – da se vrati u školu i postane medicinska sestra. Ova odluka govori mnogo o Keli i njenoj želji da svojim životom i radom doprinese društvu na konstruktivan način. Odlučila je da svoj bogati životni put koristi kako bi se obrazovala i stekla vještine koje će joj omogućiti da pomaže drugima. Ovo je zaista hvale vrijedna odluka, koja je primjer kako čak i kada se nađemo u privilegovanom položaju, uvijek postoji mogućnost da svoje talente i resurse iskoristimo u cilju pomoći zajednici.

Kali Rodžers je primjer hrabrosti i odlučnosti, a njena odluka da se vrati u školu kako bi postala medicinska sestra je dokaz da nikada nije kasno da se ostvare lični i profesionalni ciljevi. Ona pokazuje da se može iznova krenuti i da se i iz bogatog životnog iskustva mogu izroditi ciljevi koji vode ka ličnom uspjehu i zadovoljstvu.

Kali danas ima 34 godine i potrošila je oko 20.000 eura na operacije grudi, 340.000 eura na garderobu i čak 570.000 eura na ‘poklone’ prijateljima i porodici, poslije čega je ostala bez novca. Sada, poslije svega, svjesna je da je mnogo toga trebalo da radi drugačije.

„Posvećenost i rad na sebi da postanete bolja osoba se isplate. Tako sam ponosna na sebe i budućnost koju stvaram za svoju malu porodicu – rekla je Kali nedavno pošto je otkrila da se školuje za medicinsku esetru.

Ona je osvojila džekpot kada je bila tinejdžerka i zarađivala četiri eura na sat, a tada je živjela u hraniteljskoj porodici.
Prije dve godine bila joj je izrečena 22-mjesečna zabrana vožnje nakon što se džipom zabila u živu ogradu dok je bila na kokainu, piše The Sun. Policija je morala da je isprska biber sprejom u potjeri tokom koje je skrenula sa seoskog puta.

Godine 2018. dvije žene su napale Keli nakon noćnog izlaska, ostavivši je bez svijesti sa slomljenim rebrima, razbijenim zubima, potresom mozga i trajnim oštećenjem vida.

U martu 2021. objavljeno je da je od banke tražila kredit uprkos svom dobitku od dva miliona eura iz 2003.

Sama je pričala o tome da bi kompanije koje se bave lutrijom trebalo da nametnu starosnu granicu za igrače, nakon što ju je sopstveno bogatstvo izbacilo iz kolosijeka i otežalo joj da vjeruje ljudima.

„Imaš samo 16 godina i svu tu odgovornost. U tim godinama možete dobiti najbolji savjet ikad, ali niste u poziciji da slušate. Bila sam premlada. Preko noći sam od bezbrižnog djeteta postala odrasla osoba – rekla je.

Ranije je ispričala kako je zbog dobitka na lutriji sa tako malo godina njen život krenuo nizbrdo. Nekoliko nedjelja poslije osvajanja nagrade, upoznala je Nikija Losona, oca svoja dva najstarija djeteta i preselila se u kuću vrijednu 200.000 funti.

Ali pet godina kasnije, njena veza se raspala i pokušala je samoubistvo.

Najniže je pala kad su joj oduzeli djecu, a onda je potrošila 20.000 eura na operacije grudi ne bi li vratila samopouzdanje.

Danas samo želi da živi normalno sa svojom djecom i potpuno je posvećena školovanju koje će joj omogućiti da dobije posao medicinske sestre. (Naj portal)

Sudbine

Marija Zsuzsana Kovačev, Novi Sad: KAKO SAM UZ POMOĆ KRNJIČEVOG SIRUPA I ISHRANOM REGULISALA VISOK ŠEĆER

Published

on

Marija Zsuzsanaa Kovačev je penzionerka iz Novog Sada. Tu je, kaže, srce dovelo iz Mađarske prije pedesetak godina, kada se zaljubila u Vojvođanina i odlučila se na život u ovim krajevima.

Otkriva nam da uživa u putovanjima, druženjima, te odlascima na koncerte ozbiljne muzike. Jedan dio srca joj je u Americi, gdje joj živi kćerka i koju često posjećuje, a za onaj drugi dio ne treba ni pitati. Pun je ožiljaka i rana. Roditelji su umrli, muž, brat… Sve su to rane neprebolne, koje su ostavile i velikog traga na njeno zdravlje. Od silnih stresova zbog gubitka najvoljenijih ona se preko 20 godina bori sa šećernom bolesti. Kaže, kako vjeruje da je i genetika ostavila traga, jer i njen otac je bio “šećeraš” i nikada neće zaboraviti te bolne slike njegove borbe sa ovom opakom bolešću.

“Ipak, okidač za dijabetes bila je bratova bolest 1997. godine. Dijagnosticirali su mu karcinom. Nakon tog saznanja moj šećer je skočio na 14 jedinica – kazuje Marija.

Do tada se ona borila sa povišenim vrijednostima šećera ishranom, zdravim načinom života, rekreacijom. Doduše, vrijednosti povišenog šećera nisu prelazile devet jedinica, pa ih je ona ishranom održavala na šest jedinica.

“Bratova smrt je bila okidač i šećerna bolest je eksplodirala. Ljekari su mi odmah preporučili farmakološku terapiju, s kojom sam jedno vrijeme koliko toliko držala šećer pod kontrolom. Ali, onda me slomila suprugova smrt, zbog koje je šećer ponovo buknuo. Bila sam pred inzulinom.

Nisam htjela da pristanem na inzulin. Možda je to i dobro, jer ću tada vidjeti kod mog prijatelja sa Faceboka Feta da postoji alternativni lijek za dijabetes. On se žalio da mu se vrijednosti šećera priblizavaju 20, te da ima problema sa vidom. Međutim, nakon nekog kratkog perioda zapazila sam da on kaže kako mu je jutarnji šećer bio ispod 6. Ja onako zapanjena pitam ga šta je uradio da bi dobio tako sjajne rezuktate, a on mi je kazao da je na biljnoj terapji travara Mirsada Krnjićai pod nadzorom doktora Miše Vučkovića i nutricioniste Ane Vučković. – otkriva nam naša sagovornica.

Bilo je to 2020. godine i od tada počinje vedrija Marijina priča o borbi sa šećernom bolesti. Zahvaljujući biljnoj terapiji travara Mirsada Krnjića iz Konjica uspjela je da normalizuje vrijednosti šećera, Kaže, ujutro se kretao oko 6 jedinica, poslije ručka malo bi skočio, ali nista značajno.

»Strogo se pridrzavam ishrane koju propisuje Ana Vučković. Definitivno u kombinaciji sa biljnom terapijom i ishranom postižu se sjani rezultati – tvrdi Marija, te naglašava da je ona živi dokaz i svjedok.

Zanimljivo je da su kod nje prije prelaska na Krnjićevu terapiju vrijednosti šećera bile dvocifrene; kretale su se oko 10 jedinica, ponekad i više.

»Neki ljudi prekidaju biljnu terapiju, ali ja zbog preventive ne prestajem. Osjećam da pankreas odlično radi, kazuju to i rezultati analize šećera, ali ja jednostavno uz ishranu koristim i Krnjićev sirup i čajeve.

Ima i jedna zgoda sa Marijinog putovanja u Ameriku, gdje joj živi kćerka. I tamo je ponijela Konjički sirup i čajeve.

»Rizikovala sam, ali sam ponijela ljekarske nalaze i dijagnnozu, te carinicima objasnila da je to moj prirodni lijek. Oni su provjerili, vjerovatno u laboratoriji, da nema zabranjenih sastava, te mi dozvolili da svoj lijek nosim i u Ameriku – otkrila nam je Marija.

Na kraju dodaje da nikada neće zaboraviti jako teške posljedice šećerne bolesti kod njenog oca, pa zbog toga vodi računa o svome zdravlju. Želi da poštedi briga i svoju kćerku, kojoj nije jednostavcno brinuti o majci šećerašu miljama kilometara udaljenoj u Novom Sadu.

Kontakt telefon travara Mirsada Krnjića je 061 383 325. Pozivni za BiH je 00387. Brojna svjedočenja prezadovoljnih pacijenata i možete pronaći i na Facebok grupi: Biljem protiv šećerne bolesti (Naj portal)

Više informacija možete dobiti i na FB grupi: BILJEM PROTIV ŠEĆERNE BOLESTI

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending