Pratite nas

Zanimljivosti

Kako se otarasiti mrava: BJEŽE OD LIMUNA, SIRĆETA, KRASTAVICE..

Published

on

Ukoliko ne želite da koristite pesticide ili imate malu djecu u kući ili kućne ljubimce, predlažemo vam prirodne načine, uz pomoć kojih se možete boriti protiv ovih malih napasnika. Mravi se često pojavljuju u kuhinji, na podu, po zidovima … Srećom, postoji mnogo načina da ih se riješimo. Prije svega, nephodno je da kuću održavate čistom i ne ostavljajte ostatke hrane na otvorenom.

Sok od limuna
Pospite kritična mjesta svježe iscijeđenim sokom od limuna. Limunska kiselina mravima smeta i čim je osjete, oni se udaljavaju se od nje. Takođe, kriške limuna možete postaviti u uglove vaše kuhinje
Kora od krastavca
Ostavite kore krastavca na područja na kojima se pojavljuju mravi. One su otrovne za mrave.

Sirće
Sirće možete koristiti na više načina. Možete da ga sipate direktno na mjesto odakle izlaze mravi, naravno ukoliko ga pronađete. Ono garantovano uništava sve mrave i sprječava njihovo ponovno pojavljivanje. Takođe, možete da poprskate uglove i male rupe kombinacijom – sirćeta i deterdženta za sudove.
I još jedan savjet, brišite podove vodom u koju ste stavili sirće. Vaša kuća će blistati i biti dezinfikovana, a mravi će potpuno nestati.

Cimet
Esencijalno ulje cimeta nanesite na svim dijelovima gdje se mravi pojavljuju (to možete da uradite pomoću štapića za uši).
Takođe, možete da napravite mešavinu od pola litra vode i dve kašike cimeta. Dobijenom mešavinom poprskajte mesta gde se mravi nalaze.
Cimet u prahu takođe možete koristiti u borbi protiv mrava. Mravi ne podnose intezivan miris cimeta, te će u kolonama brzo nestati iz vašeg doma.

Dječji puder
Dečji puder je još jedan dobar način da se oslobodite mrava. Možete da ga pospete po svim mjestima gdje se mravi pojavljuju.

Zanimljivosti

I danas je magnet za medije: KAKO JE BRANKA DOVELA SINANA U SARAJEVO

Published

on

Branka i Sanja Marinković

I danas je magnet za medije: KAKO JE BRANKA DOVELA SINANA U SARAJEVO

Branka Sovrlić je u bivšoj državi važila za jednu od velikih estradnih ličnosti.

Sve naslovnice printanih medija, krasile su njeni atraktivne fotografije. I ne samo to! Njeni hitovi, su joj obezbijedili, realizaciju stotine, uspješnih samostalnih koncerata.

Branka je prva, održala, solistički nastup u ranom poratnom periodu. Otvorila je “vrata” na naše prostore, Sinanu Sakiću, koji je sa njom nastupio u sarajevskoj Skenderiji.

Ona je svaki, svoj hit, ovjekovječila video klipom.

Stoga, sa sigurnošću možemo kazati, Branka posjeduje najveći broj vlastitih spotova.

I danas se “rabe”, njene bezvremenske pjesme. A ona, i danas, predstavlja magnet za sve medije.

Tako je nedavno imala još jedno sjajno gostovanje na Pink televiziji, kod Sanje Marinković. Naravno, kao i uvijek veoma stilski dotjerana. Jasna Durić (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending