Pratite nas

Kućni ljubimci

Junak na četiri noge: POGLEDAJTE PSA ŠMEKIJA KOJI JE PRONAŠAO IZGUBLJENU ŽENU U HADŽIĆIMA

Published

on

U Gorskoj službi spašavanja Sarajevo imaju svoga junaka. Riječ je o psu “Šmeki” koji je tu kada god zatreba njihova intervencija. Tako je bilo i u noći s četvrtka na petak, kada su spasioci pozvani u pomoć jer je nestala žena u Hadžićima.

Nakon pretrage pronađena je nestala žena. Bila je u dosta teškom stanju, a pronašli su je uz pomoć Šmekija.
O ženinom nestanku GSS Sarajevo je obaviještena pola sata prije ponoći. Odmah je na teren upućen dežurni tim, kao i tim za potragu sa potražnim psom Šmekijem.
Nakon inicijalnog pregleda terena dobili su informaciju o lokaciji na kojem je pronađen dio odjeće nestale žene. Na toj lokaciji potražni pas Šmeki nalazi i dio stvari, a desetak metara niže u niskom rastinju Šmeki je pronašao nestalu ženu koja je bila bez svijesti, ali sa prisutnim vitalnim znakovima.

Pružena joj je pomoć i pripremljena je za transport do bolnice na nosilima. Transport uz doktora i medicinsku brigu preko teško prohodnog makadama trajao je oko 30 minuta. Ova akcija okončana je  noćas u 3.20 sati, saopćila je GSS stanica Sarajevo.(Najportal)

Kućni ljubimci

Vlasnik je odglumio da je mrtav: Pogledajte kako su reagovale mačke, a kako pas (Video)

Published

on

Oni koji dom dijele sa psima i mačkama najjasnije mogu vidjeti razliku među njima. Dok mačke bije glas da im nije stalo do ljudi, psi su poznati kao odani stvorovi. Jasno, nije istina uvijek takva: mnoge mačke mare za svoje ljude, samo to ne pokazuju na isti način kao i psi, dok ima pasa koji se neće pretjerano uznemiriti kad im se vlasnik uplaši.

Jedan je muškarac odlučio na zabavan način još jednom pokazati razliku između ovih životinja. U ruci je nosio zdjelu s hranom kad se naglo srušio i umirio.

Mačke su odmah došle do njega i počele jesti hranu, a nisu se libile malo mu gurnuti prste kako bi se dočepale keksića koji se sakrio ispod njih. Nijedna mačka nije posvetila pažnju činjenici da se njihov čovjek nalazi u neobičnom položaju niti je odlučila istražiti što se događa.

Pas je, s druge strane, posve ignorisao keksiće koji su se prosuli po podu. Njega je zanimalo šta se događa s voljenim mu vlasnikom i je li dobro.

Jasno, obje vrste životinja imaju vrhunski sluh i jasno čuju da on diše, ačo pas je svejedno odlučio da provjeri da li je sve u redu. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending