Pratite nas

Parapsihologija

Jeste li skontali šta ovdje piše: LJKUDSI MOAZK JE NERVJEAOVTAN!

Published

on

Koliko puta vam se desilo da ste bez problema pročitali negdje neku riječ kojoj nedostaje slovo ili je red slova premješten? Ove greške u naslovu su namjerno napravljene, a evo zašto:

Vjerovali ili ne, ljudski mozak ima sposobnost da tekst posmatra kao cjelinu, odnosno, da prepozna i bez problema pročita riječi koje nisu pravilno napisane.

Kako su utvrdili stručnjaci s Kembridža, ljudski mozak ne čita svako slovo ponaosob, te iz tog razloga možemo, bez problema da čitamo tekstove u kojima su slova napisana haotično, fale ili se ne nalaze na svom mjestu.

Primjer:

Bitno je smao da su pvro i zdnjae sovlo rčei na parovm msjetu. Sovla u seridni mgou biti ptoupno imzjenaša. Vi tađoke mžoete čtiati bez porlbema čak i ako je na srtanom jzeiku.

Ako ste uspjeli da pročitate prethodne dvije rečenice bez problema, to znači da vaš mozak radi besprijekorno!

Ovaj pojam naziva se tipoglihemija i predstavlja anomaliju, odnosno, poremećaj mozga da pročita riječi koje nemaju pravilan raspored slova, odnosno, PR3P0ZN4J3 1 B3Z PR0BL3M4 1 Č1T4 R3Č1 K0J3 N1SU 1SPR4VN0 N4P1S4N3. (Naj portal/ FOTO: PROFIMEDIA)

Parapsihologija

Da li je Baba Vanga pogodila za Trampa: BIVŠI PREDSJEDNIK AMERIKE ĆE OSTATI GLUH, IMA LI S OVIM VEZE POKUŠAJ ATENTATA

Published

on

Foto: Brendan McDermid/REUTERS
Da li je Baba Vanga pogodila za Trampa: BIVŠI PREDSJEDNIK AMERIKE ĆE OSTATI GLUH, IMA LI S OVIM VEZE POKUŠAJ ATENTATA
“Balkanski Nostradamus”, kako je baba Vangu prije nekoliko godina prozvao cijeli svijet, predvidjela je pojavu misteriozne bolesti, misleći na koronavirus u 2020. godini. Tada je, govoreći o užasnoj pošasti, naglasila da će se “moćni” predsjednik također razboljeti.

– Predsjednik, 45. po redu, razboljet će se i ostat će gluv. A otkriće mu se i tumor na mozgu – rekla je baba Vanga.

Na društvenim mrežama danas se, očekivano, ponovo priča o proročanstvu Babe Vange da će Tramp ostati gluh.

Razlog naravno jučerašnji pokušaj atentata na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa tokom predizbornog skupu u Butleru, Pennsylvaniji. Tada je Tramp pogođen u uho, nakon čega se podigao obljiven krvlju koja je šikljala iz uha.

FBI je objavio ime napadača, kazavši da se radi o 20-godišnjem Thomas Matthew Crooksu.

– FBI je identificirao Thomasa Matthewa Crooksa, 20, iz Bethel Parka, Pennsylvania, kao subjekta umiješanog u pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Trampa (Donalda Trumpa) 13. jula u Butleru, Pennsylvania – navodi se u saopćenju saveznih istražitelja.

Što se baba Vange tiče, ona je predvidjela i zastrašujući cunami koji se na sreću (još) nije dogodio, a rekla je i da će biti navodno  atentat  na ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Iako odavno nije među živima, baba Vanga je predvidjela 11. septembar u SAD, cunamije u Japanu, kao i Bregzit.

(Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending