Pratite nas

Poznati

Je li Crvena jabuka iskopirala pjesmu “Idem preko zemlje Srbije” Vesne Zmijanac?

Published

on

Je li Crvena jabuka iskopirala pjesmu “Idem preko zemlje Srbije”?

Crvena jabuka nedavno je objavila spot za novu pjesmu “Mirišu jabuke”. Mnogi misle da su iskopirali “Idem preko zemlje Srbije” Vesne Zmijanac.

Kako je navedeno u opisu pjesme Crvene jabuke, muziku je radio Mirko Šenkovski. Grupa je objavila istoimeni album na kojem se, pored “Mirišu jabuke”, nalazi još 11 pjesama.

 

“Hm, Šenkovski kao da više ne zna šta bi prije i od koga posudio u melodiji”, “Fakat ide preko zemlje Srbije, jabuka”, “Ko god da je muziku ‘pisao’, nije trebao” – neki su od komentara, piše Klix.ba.

Vesna Zmijanac je pjesmu “Idem preko zemlje Srbije” objavila 1994. godine na istoimenom albumu, koji je prodat u 200.000 primjeraka. Muziku je napisao Zlatko Timotić.

– Ja sam je snimila u najnezgodnije vrijeme. Iako je nisu znali, važno da sam je ja otpjevala u vrijeme sankcija. Mnogo mi je drago i priznajem da sam se stalno inatila – izjavila je Zmijanac ranije o spomenutom singlu.

Članovi Crvene jabuke se još uvijek nisu oglasili povodom navoda da su je iskopirali.

Poznati

Da li je Baba Vanga pogodila za Trampa: BIVŠI PREDSJEDNIK AMERIKE ĆE OSTATI GLUH, IMA LI S OVIM VEZE POKUŠAJ ATENTATA

Published

on

Foto: Brendan McDermid/REUTERS
Da li je Baba Vanga pogodila za Trampa: BIVŠI PREDSJEDNIK AMERIKE ĆE OSTATI GLUH, IMA LI S OVIM VEZE POKUŠAJ ATENTATA
“Balkanski Nostradamus”, kako je baba Vangu prije nekoliko godina prozvao cijeli svijet, predvidjela je pojavu misteriozne bolesti, misleći na koronavirus u 2020. godini. Tada je, govoreći o užasnoj pošasti, naglasila da će se “moćni” predsjednik također razboljeti.

– Predsjednik, 45. po redu, razboljet će se i ostat će gluv. A otkriće mu se i tumor na mozgu – rekla je baba Vanga.

Na društvenim mrežama danas se, očekivano, ponovo priča o proročanstvu Babe Vange da će Tramp ostati gluh.

Razlog naravno jučerašnji pokušaj atentata na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa tokom predizbornog skupu u Butleru, Pennsylvaniji. Tada je Tramp pogođen u uho, nakon čega se podigao obljiven krvlju koja je šikljala iz uha.

FBI je objavio ime napadača, kazavši da se radi o 20-godišnjem Thomas Matthew Crooksu.

– FBI je identificirao Thomasa Matthewa Crooksa, 20, iz Bethel Parka, Pennsylvania, kao subjekta umiješanog u pokušaj atentata na bivšeg predsjednika Trampa (Donalda Trumpa) 13. jula u Butleru, Pennsylvania – navodi se u saopćenju saveznih istražitelja.

Što se baba Vange tiče, ona je predvidjela i zastrašujući cunami koji se na sreću (još) nije dogodio, a rekla je i da će biti navodno  atentat  na ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Iako odavno nije među živima, baba Vanga je predvidjela 11. septembar u SAD, cunamije u Japanu, kao i Bregzit.

(Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending