Pratite nas

Zanimljivosti

Jajce je rukometni centar BiH: Učesnicima kampa znanje prenosi bh. reprezentativac Marko Panić i druga velika rukometna imena

Published

on

Jajce je postalo epicentar rukometnih aktivnosti u Bosni i Hercegovini, ugostivši “Handball camp Marko Panić”.

Kamp, koji nosi ime po poznatom rukometašu francuskog Montpelliera, Marku Paniću, rođenom u Jajcu, održava se od 7. do 13. jula i obećava šest dana intenzivnog treninga i zanimljivih aktivnosti za 80 mladih učesnika.

Sreća, zabava i uspjeh

Organizatori kampa su svim učesnicima poželjeli sreću, zabavu i uspjeh tokom boravka. Kamp je otvoren za dječake i djevojčice uzrasta od 12 do 18 godina, a svi učesnici smješteni su u prelijepom ambijentu Plivskih jezera.

– Nakon dugih priprema u Jajcu je počeo kamp, a svi učesnici su uspješno stigli. Prvi dan je protekao u upoznavanju sa trenerima i članovima organizacionog odbora, kao i sa planom rada. Održali smo treninge za tri starosne grupe, kazao je Marko Panić, glavni organizator i osnivač kampa.

Učesnici dolaze iz rukometnih sila kao što su Njemačka, Švedska i Francuska, ali i iz Italije, Poljske, Norveške, Bjelorusije, kao i iz naše Bosne i Hercegovine.

Ovaj kamp je možda prvi te vrste u našoj zemlji.

– Dan smo završili zajedničkom večerom i slobodnim aktivnostima. Već prvog dana, djeca su pokazala veliko oduševljenje, uprkos tome što smo im ograničili upotrebu mobitela samo za javljanje roditeljima. Osim sportskog dijela, želimo ih potaknuti na zdrav način života i vraćanje pravim vrijednostima, prvenstveno druženju i stvaranju novih prijateljstava. Vjerujem da će se svi dobro osjećati na kampu i da će uživati u ljepotama Jajca, istakao je Panić.

Vrhunski treneri

Na kampu su prisutni vrhunski treneri i instruktori s bogatim iskustvom u rukometu. Pored Marka Panića, učesnici će imati priliku učiti od bivših bh. reprezentativaca. Tu su Edin Bašić i Petar Jokanović, te Stanko Sabljić, Alen Poričanin i Salim Bakhsh. Posebni gosti kampa su Ivan Karačić i Igor Karačić.

Iskustvo u suđenju rukometnih utakmica na djecu prenijet će i profesionalni rukometni sudija Dalibor Jurinović, također rođen u Jajcu, dugogodišnji sudac Europskog rukometnog saveza (EHF).

Pored njega će biti i Sandro Smajlagić iz Jajca, koji ima iskustvo u suđenju na evropskom nivou i u švedskim ligama. Za završetak kampa planiran je mini turnir kako bi polaznici mogli pokazati svoje vještine u takmičarskom okruženju.

Posebni gosti turnira bit će muška i ženska kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine. Utakmice će imati humanitarni karakter. A sav prihod od prodaje ulaznica biće doniran Javnoj kuhinji u Jajcu i Udruženju za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju “Vodopad ljubavi”.

Ovaj kamp pruža jedinstvenu priliku mladim rukometašima da uče od najboljih, stvore nova prijateljstva i razviju svoje vještine u inspirativnom okruženju. Jajce se još jednom potvrđuje kao važna tačka na sportskoj karti regiona, spremna da pruži vrhunsko sportsko iskustvo svim učesnicima.

Podrška Općine Jajce

Podsjećamo, prošle godine kamp je ugostio poznata imena poput francuskog reprezentativca i olimpijskog prvaka Huga Descata te europskog prvaka Stasa Skubea.

Rukometni klub Jajce, u kojem je proslavljeni bh. reprezentativac Marko Panić započeo svoju karijeru, djeluje kao suorganizator kampa uz podršku Općine Jajce i drugih sponzora.

Zanimljivosti

(VIDEO) Otac i sin vozili se čamcem i vidjeli morskog psa: Pogledajte psinu od šest metara

Published

on

(VIDEO) Otac i sin vozili se čamcem i vidjeli morskog psa

Otac i sin, Frank i Mike Pitten, koji ljetuju u gradiću Scituate, u SAD-u, su se vozili čamcem kada je ispod njih prošla velika bijela psina.

Obojica su ostali zapanjeni, a nevjerojatni trenutak uhvatili su na kameri. U intervjuu za NBC 10 Boston progovorili su o svom iskustvu.

– Pogledao sam Michaela i rekao mu: ‘Znaš, ovo je jedan od onih trenutaka koji se događaju samo jednom u životu – izjavio je Frank.

Dvojac je uz obalu tražio lešinu grbavog kita, koja je viđena u zaljevu Cape Cod.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mike Pitten (@mikepitten)

Budući da su uz obalu Massachusettsa nedavno viđeni morski psi, nadali su se da će ih pronaći uz lešinu, ali nisu očekivali da će doći licem u lice s tako velikim morskim psom jer su od obale bili udaljeni samo oko 9.5 kilometara.

U intervjuu su rekli da je njihov čamac nešto veći od osam metara, a velika bijela psina, koja je plivala pored njih, imala je oko šest metara.

– Obojica smo se složili da je to možda najbolja stvar koju smo ikada vidjeli – rekao je Frank.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending