Pratite nas

Parapsihologija

Hoće li se obistiniti: Baba Vanga u 2024. predvidjela Treći svjetski rat

Published

on

Baba Vanga, rođena Vangelia Pandeva Dimitrova, tvrdila je da joj je Bog dao dar gledanja u budućnost kada je oslijepila s 12 godina.

Navodno je predvidjela pandemiju koronavirusa, smrt princeze Dijane i katastrofu u Černobilu, a mnogi strahuju da će Baba Vanga biti u pravu i predviđanjem o Trećem svjetskom ratu. “Nostradamus Balkana”, Baba Vanga bila je bugarska proročica koja je postala kultna ikona među teoretičarima zavjere, a prije smrti 1996. godine zabilježena su njena predviđanja sve do 5079. godine, kada će, kaže, završiti svijet.

Prema proročici, 2024. godina donijet će brojne grozote, poput terorističkih napada u Europi, bioloških napada i Trećeg svjetskog rata. S obzirom na razvoj događaja na Bliskom istoku, mnogi strahuju da će se ova proročanstva prelako ostvariti, piše Daily Mail. Vanga je najavila “val terora” i natuknula da bi “svjetska velesila” mogla upotrijebiti biološko oružje.

Iako je glavnina iranskih dronova, raketa i projektila srušena prije no što je pogodila svoj cilj, situacija je i dalje napeta. Društvenim mrežama šire se rasprave o globalnom ratu, a svjetski vođe u stanju su pripravnosti. Iranske vlasti poručile su da su spremne koristiti “oružje koje nikada nisu koristile” ako Izrael odgovori na napad.

Vanga je pogodila i da će 44. predsjednik SAD-a biti prvi crni predsjednik, no kazala je kako će također biti posljednji vođa te zemlje. Osim toga, rekla je i da će Europa prestati postojati do 2017. godine, te da će se kontinent pretvoriti u “pustoš gotovo potpuno lišenu ljudskog života”. (Najportal)

Parapsihologija

PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Osvojili veliki novac, pa doživjeli jezive sudbine

Published

on

PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Osvojili veliki novac, pa doživjeli jezive sudbine

Nasumičan izbor brojeva im je promijenio živote iz korijena, donio im je veliki novac, ali i velike nesreće

Sudbine ovih loto dobitnika su jezive. Kada pročitate ovaj tekst, biće vam drago što niste jedan od “sretnih dobitnika”.

Plastične operacije

Džejn Park
Najmlađa dobitnica lutrije, uzela je 1,5 milion eura, a sve je potrošila na putovanja, provod i plastične operacije.

– Dobitak mi je upropastio život. Nikom ne želim moju sudbinu, mislim da se nikad neću oporaviti od toga šta sam uradila sa svojim životom – rekla je ona.

Vilijam Bad
Vilijam Bad je osvojio 1,2 miliona dolara, a sav novac je potrošio u roku od godinu dana. Bivša djevojka ga je tužila i tražila trećinu dobitka, a rođeni brat je završio iza rešetaka jer je unajmio plaćenog ubicu da ga ubije.

Vilijam je i sam završio u zatvoru nakon što je izvršitelju pucao u glavu. Umro je 2006. godine u velikoj bijedi.

Lara i Rodžer
Premiju koju su osvojili su potrošili na luksuzne automobile i kuće, a iako su do tad živjeli skladno, situacija se promijenila. Počele su svađe i prepiranja. Da nesreća ne ide sama govori i podatak da im je u požaru izgorjela kuća do temelja, a s obzirom da nije bila osigurana, izgubili su veliku svotu novca.

Godinu dana od osvajanja novca, oni su se razveli, a na bankovnom računu im nije ostao ni cent.

Edrijen i Džilijan Bejford
Nekoliko mjeseci nakon osvajanje nagrade, život im je pretvorio u pakao. Novac je nestao, brak im se raspao, doživjeli su i tešku saobraćajnu nesreću.

Udžroj Kan, umro je od trovanja cijanidom, samo dan nakon što je “izgrebao” premiju od 435.000 dolara.

Raskalašen život

Džerald Musvagon je 1998. dobio deset miliona dolara. Sve je potrošio na raskalašan život, a nakon nekoliko godina se objesio. Razlog – očaj zbog protraćenog života.

Martin i Kej su zaokružili tačne brojeve na listiću, ali nagradu nisu mogli da podignu, jer su izgubili tiket. Advokati su sedam nedjelja dokazivali da su pogodili pravu kombinaciju i na kraju i uspjeli.

Međutim, zakonski rok od 30 dana za podizanje nagrade je prošao, pa su oni ostali bez novca. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending