Pratite nas

Parapsihologija

Feng šui za sreću: ŠTA TREBA DA IMA SVAKI DOM

Published

on

Iako se dom smatra mjestom gde skupljaš pozitivnu energiju, relaksiraš se i puniš baterije, ti se u svom gnijezdu ne osjećaš toplo, ugodno i veselo. Zašto je to tako? Dizajneri enterijera i feng shui učitelji upozoravaju na ova 4 razloga …

1. U domu nema biljaka i cvijeća
Dom bez bar jedne biljke nije dom, reći će stručnjaci za uređenje enterijera! Zeleno lišće i svježe cvijeće donesi svjetlost, osvježenje i više vazduha u domu. Takođe će oživjeti prostoriju, a neke studije su pokazale da i prisutnost biljaka u domu smanjuje stres. Dovoljno razloga da odmah odete do najbliže pijace i kupite biljku. Feng shui stručnjaci savjetuju da to bude bambus koji donosi sreću ukućanima. Izbjegavaj kaktuse i biljke oštrih listova. Brinite se dobro o biljkama.

2. Jedino osvjetljenje dolazi od sijalice
Ukoliko su u dnevnoj sobi ili kuhinji jedino svjetlo slabašni luster, onda imaš ozbiljan problem! Halogenke jesu moderno osvjetljenje ali ne i dovoljan izvor svjetla. Obavezno opremi dom i lampama koje će dodatno osvijetliti prostoriju i bolje ćete vidjeti šta radite. Osim toga, toplije osvijetljena prostorija doprinijet će boljem raspoloženju ukućana. Koristite i svijeće.

3. Nemaš čist ulaz u dom
Feng shui učitelji savjetuju da ulaz u dom mora biti uredan i čist ako želite da vam se pozitivna energija ušeta u dom! Ispred ulaznih vrata ne ostavljaj vrećice za smeće ili kantu, a u predsoblju ne smije biti previše stvari ni nereda, a posebno nabacanih cipela. Na ovaj način ćeš lakše otjerati negativnu energiju, a širom otvoriti vrata pozitivnoj!

4. Centralna tačka je TV
Idealna centralna tačka u dnevnoj sobi je kamin, a ne TV. TV treba postaviti na neku manje značajnu tačku dnevnog boravka, a najbolje bi ga bilo držati u regalu gdje se može zatvoriti vratnicama dok se ne koristi. U spavaćim sobama TV ne dolazi u obzir. Prebacite odmah TV u dnevni boravak ili prostoriju u kojoj ne spavate.

Parapsihologija

PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Osvojili veliki novac, pa doživjeli jezive sudbine

Published

on

PROKLETSTVO LOTO DOBITNIKA: Osvojili veliki novac, pa doživjeli jezive sudbine

Nasumičan izbor brojeva im je promijenio živote iz korijena, donio im je veliki novac, ali i velike nesreće

Sudbine ovih loto dobitnika su jezive. Kada pročitate ovaj tekst, biće vam drago što niste jedan od “sretnih dobitnika”.

Plastične operacije

Džejn Park
Najmlađa dobitnica lutrije, uzela je 1,5 milion eura, a sve je potrošila na putovanja, provod i plastične operacije.

– Dobitak mi je upropastio život. Nikom ne želim moju sudbinu, mislim da se nikad neću oporaviti od toga šta sam uradila sa svojim životom – rekla je ona.

Vilijam Bad
Vilijam Bad je osvojio 1,2 miliona dolara, a sav novac je potrošio u roku od godinu dana. Bivša djevojka ga je tužila i tražila trećinu dobitka, a rođeni brat je završio iza rešetaka jer je unajmio plaćenog ubicu da ga ubije.

Vilijam je i sam završio u zatvoru nakon što je izvršitelju pucao u glavu. Umro je 2006. godine u velikoj bijedi.

Lara i Rodžer
Premiju koju su osvojili su potrošili na luksuzne automobile i kuće, a iako su do tad živjeli skladno, situacija se promijenila. Počele su svađe i prepiranja. Da nesreća ne ide sama govori i podatak da im je u požaru izgorjela kuća do temelja, a s obzirom da nije bila osigurana, izgubili su veliku svotu novca.

Godinu dana od osvajanja novca, oni su se razveli, a na bankovnom računu im nije ostao ni cent.

Edrijen i Džilijan Bejford
Nekoliko mjeseci nakon osvajanje nagrade, život im je pretvorio u pakao. Novac je nestao, brak im se raspao, doživjeli su i tešku saobraćajnu nesreću.

Udžroj Kan, umro je od trovanja cijanidom, samo dan nakon što je “izgrebao” premiju od 435.000 dolara.

Raskalašen život

Džerald Musvagon je 1998. dobio deset miliona dolara. Sve je potrošio na raskalašan život, a nakon nekoliko godina se objesio. Razlog – očaj zbog protraćenog života.

Martin i Kej su zaokružili tačne brojeve na listiću, ali nagradu nisu mogli da podignu, jer su izgubili tiket. Advokati su sedam nedjelja dokazivali da su pogodili pravu kombinaciju i na kraju i uspjeli.

Međutim, zakonski rok od 30 dana za podizanje nagrade je prošao, pa su oni ostali bez novca. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending