Pratite nas

Poznati

Enes Begović o zaslužnim čljudima u karijeri: HVALA GORANU, KEMIŠU, ZORICI, MIĆI…, ALI SAJINE RIJEČI SU NAJVRIJEDNIJE

Published

on

Ponosni vlasnik mnogobrojnih narodnjačkih hitova Enes Begović priprema se za veliki solistički koncert, kojeg pe prvog dana Ramazanskog bajrama održati u Mostaru. “Bosanski slavuj”, kako ga od milja zovu poblika i muzički stručnjaci kaže da je muzika njegov život, ali ne zaboravlja ni sve one koji su vjerovali u njega na početku karijere.

Prije svioh to je Goran Mišo Kurtović, s kojim je snimio prvi hit “Siroče”, a nakon toga sjajan album sa Kemišom i Zoricom Brunclik, koji su mu uradili ploču besplatno. Čak mu je Zorica pjevala drugi glas na pjesmi “Što je nema”. Značajan doprinos u Enesovoj karijeri dao je i MIća Nikolić, koji mu je komponovao Bosanca… Kasnije je sve išlo lakše. Kompozitori su se utrkivali da sarađuju sa Begovićem.

Ipak, najveće priznanje Enesu je stiglo od legendarnog Safeta Isovića.

“Prilikom dodjele jedne nagrade koji mi je upravo on dodijelio, Safet je na pozornici rekao nešto što je za mene bila velika čast. Rekao mi je da nastavim da radim ono što je on do tada radio. Mislim da to veoma uspješno i radim kada je sevdah u pitanju. Naravno, novokomponovana muzika mi takođe ide jako dobro. Zaista volim da izvodim sve muzičke žanrove. Na kraju krajeva volim muziku i živim za muziku. Mislim da sam rođen za to – otkriva Enes. (Naj portal)

Poznati

Kome Šejla poručuje: LAKŠE JE NAGOVORITI LJUDE NA ZLO, NEGO NA DOBRO I LJUBAV

Published

on

Šejla Zonić

LAKŠE JE NAGOVORITI LJUDE NA ZLO, NEGO NA DOBRO I LJUBAV

Iako je i prošle subote oduševila sve u „Zvezdama Granda“ i kao po običaju osvojila maksimalni broj glasova žirija, takmičarka Šejla Zonić tvrdi da joj je ovo bio jedan od najtežih nastupa.

Pjevačica je otkrila da je pred prošlonedjeljno snimanje preživjela agoniju zbog zdravstvenog stanja. A dotakla se i supruga Armina koji je između dva kruga donio iznenadnu odluku.

Iako je oduševila žiri, takmičarka priznaje da joj nije bilo lako na sceni.

– Ja sam mnogo zadovoljna, ali mi je ovo do sada bio najteži nastup. Valjda kako idemo sve dalje, gleda se sve sitnije, pa su tu i nervoza i stres. Ogromna je odgovornost, ne samo po pitanju pjevanja, nego i stajlinga, ponašanja, bukvalno cio paket. Sada nam žiri stvarno traži dlaku u jajetu, sve je veći izazov, ali sam zadovoljna, prošla sam direktno, Bože, hvala ti” – rekla je Šejla za Grand.

A na svom FB profilu poslije svega citirala je Mešu Selimovića iz književnog djela “Tvrđava”.

– Lakše je nagovoriti ljude na zlo i mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno, i bliže je ljudskoj prirodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti – Meša Selimović.

 

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending