Pratite nas

Zanimljivosti

Dobrodošli na 46-ti LEDA BH Fashion Week Sarajevo: Kreativnost koja ne poznaje granice!

Published

on

U organizaciji Udruženja modnih dizajnera u BiH i izvršnoj produkciji modne agencije Abc Models Mgmt Int., pred nama je 46-ta sezona LEDA BH FASHION WEEK SARAJEVO koja nastoji pokrenuti kulturni trenutak.

Najveći modni event

Od 21.06. do 25.06. na više od 3 različite lokacije, održava se najveći modni event u našoj zemlji. On će uključivati izložbe, panel rasprave, kulturna događanja i revijalne izložbe s fokusom na mlade. Publika će imati priliku uživati u predstavljanju više od 25 afirmiranih i neafirimiranih dizajnera bh. modne scene. Ali i nekoliko inozemnih modnih brendova.

Ines Jovanović, direktorica marketinga i projektni menadžer 46-ti Leda BH Fashion Week Sarajevo, rekla je u priopćenju:

– Iz godine u godinu, prepoznajemo poslovne potrebe naših dizajnera i pružamo im globalnu platformu za izlaganje, promociju i veću vidljivost. To je jako korisno i važno za njihov daljnji rast i poslovni razvoj. Predstavljamo platformu za afirmirane dizajnere kao i za dizajnere u usponu, lokalne butike, domaće brendove, frizere, vizažiste, fotografe i modele.

– Priliku pružamo i svim drugim činiocima modne scene u BiH. Dajemo podršku u osnaživanju svih talenata, bez obzira na vjeru, seksualnu orijentaciju, visinu, tip tijela i slično. Posvećeni smo poticanju privrednog rasta domaće modne scene, povećanju vidljivosti naših učesnika, izlagača i sponzora te jačamo poduzetništvo mladih. Pozivamo i dalje sve zainteresirane učesnike, izlagače i sponzore da nam se pridruže i da zajedno slavimo raznolikost kreativnosti na 46-tom LEDA BH Fashion Week Sarajevo!

– Zahvaljujemo se glavnom sponzoru našoj domaćoj Vodi Leda koji su prepoznali značaj projekta i dali podršku u doprinosu razvoja naše BH modne scene.

Modna platforma

Inače, sve revijalne izložbe će se, osim LIVE/UŽIVO, moći pratiti i kao DIGITAL EDITION na modnoj platformi fashion week-a www.bhfwsa.com u periodu od 21.06. – 25.06.2024.

Ona nudi jedinstven multimedijalni sadržaj, uključujući intervjue, revijalne i video prezentacije autorskih izložbi dizajnerskih kolekcija i domaćih obrtnika, poduzetnika malih domaćih brendova, highlights-e, trenutke iza scene vrijedne čekanja.

Dobrodošli na 46-ti LEDA BH Fashion Week Sarajevo, gdje kreativnost ne poznaje granice!

 

Zanimljivosti

Peti Desant Festival od 1. do 3. augusta u Jajcu: Nastupaju „Bajaga i Instruktori“, Jala Brat i Buba Corelli…

Published

on

Peti Desant Festival od 1. do 3. augusta u Jajcu: Nastupaju „Bajaga i Instruktori“, Jala Brat i Buba Corelli…

U Jajcu će od 1. do 3. augusta biti održano peto izdanje Desant Festivala, koji i ove godine donosi bogat i zanimljiv program, prilagođen različitim muzičkim ukusima.

Čolini hitovi

Desant 2024. bit će otvoren u četvrtak, 01. augusta koncertom Jusuf Brkić Sevdah Tria na stageu pokraj Katakombi na Jajačkoj tvrđavi. Ulaz na ovaj događaj bit će moguć isključivo uz pozivnicu.

U petak, 2. augusta na Vodopad Stageu prvo će nastupiti Prava Stvar – Tribute to Zdravko Čolić, sa repertoarom najvećih Čolinih hitova. Nakon toga koncert će održati Bajaga i Instruktori, koji ove godine obilježavaju fantastičnih 40 godina djelovanja na muzičkoj sceni.

Zadnjeg dana Desanta, u subotu 3. augusta će na Vodopad Stageu nastupiti Jala Brat & Buba Corelli. Oni su nedavno objavili drugi dio albuma „Goat Season“, nakon čega su njihove nove pjesme sa milionskim pregledima zauzele top pozicije na YouTube trendingu.

Promotivna cijena

Ulaznice po promotivnoj cijeni od 20 KM mogu se kupiti na www.kupikartu.ba. Zbog specifičnosti lokacije, broj ulaznica je ograničen i očekuje se da će biti rasprodane velikom brzinom. Nakon što se rasprodaju ulaznice po promotivnoj cijeni, cijena ulaznica će biti veća. Zato požurite po svoju na www.kupikartu.ba.

Ulaznice za koncerte ispod Vodopada će se od 15. jula moći kupiti i u Turističkom info centru u Jajcu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Desant Festival (@desant_festival)

Desant Festival se od 2020. godine održava u Jajcu sa namjerom da upotpuni ljetnu turističku ponudu Jajca. Ali i  bude dodatni motiv za posjetu Jajcu, gradu bogatog kulturno-historijskog naslijeđa i spektakularne prirode.

Desant 2024. odlična je prilika da se provede nezaboravan vikend u Jajcu, uživa u atraktivnim muzičkim događajima, ali i istraže brojne atrakcije Kraljevskog grada Jajca, u kojem je čak 30 atrakcija koje su na listi nacionalnih spomenika BiH.

Prirodna baština

Organizatori Desant Festivala su Inicijativa Odmori u BiH i JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca. Uz podršku Općine Jajce i općinskog načelnika Edina Hozana, Vlade Srednje-Bosanskog kantona, te ministarstava okoliša i turizma, te kulture i sporta FBiH.

Više informacija o Desant Festivalu može se pronaći na web stranici www.desant.ba

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending