Pratite nas

Sudbine

Ako vam duže stoji krut – to je korona: FRANCUZU NA RASPIRATORIMA 4 SATA SMIRIVALI EREKCIJU

Published

on

Slučaj 62-godišnjeg pacijenta koji se javio u bolnicu sa simptomima COVID-19, ali i višesatnom erekcijom, dokaz je da su kod te bolesti krvni ugrušci češći i mogu se javiti i kod onih bez rizika

Iako bi se neki mogli šaliti sa slučajem 62-godišnjeg muškarca koji boluje od COVID-19, a nedavno se javio u bolnicu u okoliNi Pariza zbog erekcije koja je kod njega trajala oko četiri sata, stvari nisu za šalu. Naime, prijapizam je neugodna, često vrlo bolna erekcija, koju definiraju i kao ‘produŽenu erekciju’, a zasad se ne povezuje s COVID-om 19, odnosno nije uvršten u moguće simptome korona virusa.

Ipak, francuski ljekari tvrde da se može naći poveznica, te da naučnici i ljekari koji se bave oboljelima od COVID-a to moraju uzeti u obzir kako bi se ubuduće spriječile komplikacije kod pacijenata.
Tim ljekara iz Centra Hospitalier de Versailles u Le Chesnayu koji su se bavili ovim pacijentom, opisali su kako se muškarac prvi put javio ljekaru zbog vrućice, suhog kašlja, proljeva te zbog toga što se osjećao loše. Inače je djelovao dobrog zdravlja.

Ljekar mu je propisao antibiotike, no dva dana kasnije muškarac je počeo imati problema s kratkoćom daha. Na kraju su mu zatajili respiratorni organi i morali su ga primiti u bolnicu i staviti na kisik. Istovremeno, CT njegovih pluća pokazao je nešto što su lljekari opisali kao ‘ludi obrazac pločica’. Uzorak tekućine u plućima upućivao je na akutni respiratorni sindrom koronavirus 2 (SARS-CoV2), odnosno COVID-19.

– Fizički pregled pacijenta pokazao je da je prije toga postojao i neprepoznati prijapizam – stoji u Izvještaju o stanju pacijenta, što u osnovi znači da niko kod pacijenta nije primijetio erekciju prije samog fizičkog pregleda.

Naravno, kad čovjek ima problema s disanjem, penis nije prva stvar na koju će ljekari obratiti pažnju – osim ako ne uoče da ste s njime radili nešto neobično, od čega vam je mogao stati dah. No, tako zapravo uopće nije jasno koliko je prije fizičkog pregleda već trajala erekcija kod pacijenta.

Ljekari su najprije pokušali staviti obloge od leda na njegov penis, ali to nije ‘oborilo problem’. Kad su zaključili da ta situacija traje već četiri sata, promijenili su plan: Uzeli su uzorak krvi iz krvne žile u njegovom penisu za testiranje. Sreća u nesreći bila je da je pacijent već bio sediran, zbog stavljanja na aparate za kisik.

Uzorak krvi pokazao je da postoje krvni ugrušci te visoki udio ugljičnog dioksida, uz nisku razinu kisika. što je znak ishemijskog prijapizma. Kod ishemijskog prijapizma podrazumijeva se da krv ne može napustiti penis, što zahtijeva hitnu medicinsku pomoć, jer može doći do oštećenja tkiva penisa.

Ubrizgali su lijek etilefrin u njegov penis. To je lijek koji može potaknuti simpatičke živce u tom području, što može dovesti do opuštanja krvnih žila. To se na kraju i dogodilo.

Pacijent je dobio i 40 miligrama sredstva za razrjeđivanje krvi, enoksaparina, i to dva puta dnevno, kako bi se spriječilo daljnje stvaranje ugrušaka.

Srećom, nakon 14 dana, liječnici su ga uspjeli skinuti i s aparata za održavanje funkcije disanja, pa je njegov oporavak mogao započeti.

Nakon svega, ljekari su se zapitali zašto je razvio taj problem baš povezano s Covid-19. No, nema nejasnoća: I do sada su istraživanja pokazala da se infekcija korona virusom može povezati s krvnim ugrušcima. Na taj fenomen ukazali su naučnicii još u aprilu, na osnovu prvih izvještaja o oboljelima kad se pisalo da Covid-19 može rezultirati u krvnim ugrušcima iz tri razloga.

Dakle, postoji šansa da je Covid-19 doveo do prijapizma kod spomenutog pacijenta i zapravo se može reći da je izvještaj francuskih liječnika ukazao na još jednu moguću komplikaciju infekcije korona virusom, piše Forbes. Zaključak liječnika objavljen u digitalnom izdanju American Journal of Emergency Medicine.

 

 

Astrologija

Muris Logo iz Sarajeva: Sada sam član „Kluba pobjednika šećeraša“ uz pomoć Konjičkog sirupa

Published

on

Muris Logo

Muris Logo iz Sarajeva: Sada sam član „Kluba pobjednika šećeraša“ uz pomoć Konjičkog sirupa

Ljekoviti preparati Mirsada Krnjića, travara iz Konjica, još jednom su opravdali epitet prirodnog inzulina.

Ovaj put na primjeru Sarajlije Murisa Loge, koji je nakon 80 dana konzumiranja Krnjićevog sirupa za regulisanje šećera u krvi, ostvario rezultate o kojima je mogao samo sanjati.

Svoje iskustvo

Nazvali smo ga baš kada se spremao da izađe iz kuće i kada smo pomislili da ćemo razgovor morati odgoditi za neki drugi put. Muris sa zadovoljstvom pristaje da u kratkim crtama podijeli svoje iskustvo i ispriča nam kako je Krnjićeva terapija njemu pomogla.

Kako kaže, Muis je postao član “Kluba šećeraša” prije osam godina. Nije imao nikoga u porodici sa šećernom bolesti, tako da isključuje genetiku kao okidač za dijabetes. No, vjeruje da su svakodnevni stresovi, nervoza, gubitak posla jer je firma ugašena, doprinjeli ubrzanom razvijanju ove bolesti. Sudbina je htjela da danas razmišlja o Klubu pobjednika šećerne bolesti uz pomoć Konjičkog sirupa!

Danas ovaj 52 – godišnjak, vozač jedne sarajevske firme, ima samo riječi hvale za Krnjičevu terapiju, koju kako kaže namjerava i dalje trošiti.

Onih klasičnih simptoma dijabetesa poput pojačane žeđi i umora, Muris se nije mogao riješiti gomilom tableta i inzulinom koje je koristio. Tek kada je saznao za uspjehe konjičkog čudotvorca Mirsada Krnjića i njegove prirodne preparate, polako mu se počela vraćati nada da će mi se šećer konačno stabilizovati.

Slične dijagnoze

– Primao sam 106 jedinica inzulina dnavno, a povrh toga i razne tablete, ali sam vidio da od njih nema ništa; te da ne osjećam skoro nikakvo poboljšanje. Čovjek to osjeti i na mene jednostavno nisu djelovale. U to vrijeme jutarnji šećer mi je iznosio 15, što je za nas šećeraše ogroman broj. Nisam se preciše nadao da ću pronaći bolje riješenje, ali tada sam od svoje svastike čuo da u Konjicu ima jedan čovjek koji je svojim prirodnim preparatim pomogao i izliječio mnoge ljude sa istim i sličnim dijagnozama.

– Ona je također koristila jednu od njegovih terapija i bila je jako zadovoljna jer se ubrzo riješila svojih tegoba. S obzirom da mi ništa prije nije pomoglo pristao sam da isprobam i njegovu terapiju. Vjerujte da sam se za kratko vrijeme, tačinije nakon potrošene prve terapije, uvjerio u njenu djelotvornost. Već nakon 40 dana terapije primjerio sam kako mi jutarnji šećer sa 15, pada na 7 jedinica, pa sutradan 6,5… sve dok nije došao u normalu i tu se zadržao. Čak sam i 20 jedinica inzulina skinuo, a osjećam i da mi je zdravlje generalno poboljšano!

Trenutno pije i drugu terapiju Krnjićevog sirupa, i redovno vrši mjerenja kako bi bio siguran da je šećer pod kontrolom.

Na naše pitanje šta su mu doktori rekli kada im je otkrio da pije prirodnu terapiju, Mueis nam je rekao ono što smo manje – više mogli i pretpostaviti.

Šećer u normali

– Znate već da su doktori malo nepovjerljivi, kad im se spomene bilo kakva alternativna medicina ili biljni preparati. Ja sam dosta vremena proveo čitajući o šečerašima i ljekovitom bilju. Tako saznam da inzulin u nekim slučajevima uopšte ne djeluje dobro na nas. Prije Krnjićevog sirupa, promijenio sam nekoliko vrsta inzulina. Levemir, NovoMix ali nije bilo pomaka. I evo od kada koristim Krnjićevu terapiju zaista sam prezadovoljan jer sam za kratko vrijeme vratio šećer u normalu. Tom čovjeku se samo mogu od srca zahvaliti što mi je pomogao. Doktorima više i ne idem, jer nema potrebe, već sam redovno mjerim i kontrolišem šećer kod kuće.

Čak su i prijatelji, koji u početku nisu imali previše povjerenja u ovu terapiju, promijenili mišljenje nakon što su na meni vidjeli poboljšanje. Sada je i oni preporučuju svojim članovima porodice, jer je sve to prirodno tako da ne može da škodi.

Fizička aktivnost

Terapija bi vjerovatno bila još djelotvornija uz fizičku aktivnost, te režim ishrane. Čovjek se treba što više kretati ali s obzirom da večinu vremena vozim, trenutno nemam previše vremena da se tome posvetim. Pazim i na ishranu. Ipak ja sam prezadovoljan postignutim rezultatima. A terapiju ću sigurno nastaviti piti jer osjećam da mi godi – zaključuje Muris Logo ,još jedan u nizu zadovoljnih klijenata Krnjićevog sirupa.

Kontakt telefon travara Mirsada Krnjića je 061 383 325. Pozivni za BiH je 00387. Brojna svjedočenja prezadovoljnih pacijenata i možete pronaći i na Facebok grupi: Biljem protiv šećerne bolesti  Više informacija možete dobiti i na FB grupi: BILJEM PROTIV ŠEĆERNE BOLESTI. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending