Pratite nas

Poznati

Alen Hrbinić 4. novembra u Sarajevu promovira novi album sa deset pjesama

Published

on

Alen Hrbinić nema vremena za odmor. A, nakon što je predstavio novi spot za pjesmu „Ne budi me“, otputovao je u Sjevernu Makedoniju gdje je učestvovao na Makfestu u Štipu.

– Na ovom odličnom muzičkom događaju još jednom se potvrdilo da publika i kolege u ovoj zemlji vole ono što radim. Odlično sam dočekan i nagrađen aplauzom nakon što sam na makedonskom izveo pjesmu “So tebe”. Nemam previše vremena za odmor i vraćam se u Sarajevo, gdje ću pripremati promociju novog albuma „Ljubavi stare“ na kojem se nalazi deset pjesama.

Novi CD ću predstaviti u ponedjeljak, 4. novembra, u 19 sati u ateljeu „Figure“.

Tom prilikom održat ću mini koncert i izvesti nekoliko novih pjesama uz pratnju dragih kolega Kenana Ferhatovića, Alena Miličevića, Sayida Rezića i Sanjina Lutvića – kaže Alen Hrbinić koji u posljednje vrijeme nastupa pod umjetničkim imenom Rossi.

Alen Hrbinić singlom “Ne budi me” najavio novi album

 

Poznati

Vatrena Banjalučanka očarala žiri ‘Zvezda Granda’: ‘Tvoje mjesto je ovdje’

Published

on

Vatrena Banjalučanka očarala žiri ‘Zvezda Granda’: ‘Tvoje mjesto je ovdje’

Mirjana Kalabić, 33-godišnja djevojka iz Banje Luke izdominirala je scenom Zvezda Granda i to uz pjesme “Brod što tone” i “Ti možeš sve”.

Izbor mentora

Nakon spektakularnog nastupa, Banjalučanka je osvojila pet glasova žirija te osigurala pravo izbora mentora. Kalabić glas nije dobila samo od Marije Šerifović, a njen nastup možete pogledati od 30:20 minute.

Prvu pjesmu “Brod što tone” Tamare Todevske izvela je tako da su pojedinci u žiriju mislili da je takmičarka Makedonka. A kad su shvatili da je ipak riječ o Bosanki to ih je još više “kupilo”.

– Očigledno je da voliš tu Tamarinu pjesmu, druga pjesma, manje si se snašla, ali si jako dobar materijal za rad i baš mi je drago što sam ti dao glas. Jako si scenična – kazao je Đorđe David.

Kalabić je potom za svog mentora izabrala Milija, koji joj je kazao da ima snažan glas.

Prirodni baršun

– Pjevala si jako raspršeno, prepoznao sam nekoliko boja tvog glasa, mislim da kod tebe treba raditi na tome da se nađe ta jedna boja, imaš taj prirodni baršun, ali glas snažan. Na tome treba raditi i emociju zalijepiti za to – rekao je Mili.

Ahmed Karić u ‘Zvezdama Granda’ pronašao ljubav svog života: DOBIO SAM ŠESTICU NA LOTU

Iako Marija nije podržala takmičarku svojim glasom, odlučila je da je svakako pohvali.

– Mjesto ti je ovdje svakako i zaista jedva čekam da vidim kako će se raditi sa tobom i kakva ćeš biti u daljem takmičenju- iskrena je bila Šerifovićka.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending