Pratite nas

Poznati

Benjamin Hasanić iz Maglaja izvedbom u Superstaru natjerao Severinu na suze

Published

on

Benjamin Hasanić iz Maglaja izvedbom u Superstaru natjerao Severinu na suze

Benjamin Hasanić iz Maglaja nastupio je u RTL-ovom showu Superstar, a platinastu karticu za prolazak dalje dobio je od Severine.

Benjamin je sjeo za klavir i zasvirao te zapjevao, a na pozornici je izveo tri pjesme “Pjevat ćemo što nam srce zna” Amire Medunjanin, “Miljacku” Halida Bešlića i “Dođi sutra” Željka Joksimovića.

– Uvijek sam volio pjevati, od osnovne škole sviram klavir. Upisao sam Muzičku akademiju, od osnovne znam da će to biti moj poziv. Uvijek sam bio sramežljiv i prije par godina se sigurno ne bih prijavio u Superstar. Prijatelji su mi u tome dosta pomogli – ispričao je Benjamin.

Utrčala je potom i Benjaminova ekipa, prijatelji puni podrške podijelili su slavlje s talentiranim profesorom.

– Neka Bosna i čitava regija slave, imamo novu sevdah zvijezdu. Majstore, genijalan si – zaključio je kratko Filip.

Severina je tokom nastupa zapljeskala, a kad je dodjeljivala platinastu kariticu bila je na rubu suza. Oduševljeni Tonči se ustao i zapjevao “Miljacku”.

Benjamin Hasanić je profesor muzike. Nakon što je diplomirao muzičku teoriju i pedagogiju, ovaj talentirani mladi čovjek zaposlio se u osnovnoj muzičkoj školi “Ivan fra Franko Jukić” i u gimnaziji Stjepana Radića.

Adi Mrgan iz BiH briljirao na Supertalentu: ŽIRI U ŠOKU, POGLEDAJTE VIDEO

 

Poznati

Vatrena Banjalučanka očarala žiri ‘Zvezda Granda’: ‘Tvoje mjesto je ovdje’

Published

on

Vatrena Banjalučanka očarala žiri ‘Zvezda Granda’: ‘Tvoje mjesto je ovdje’

Mirjana Kalabić, 33-godišnja djevojka iz Banje Luke izdominirala je scenom Zvezda Granda i to uz pjesme “Brod što tone” i “Ti možeš sve”.

Izbor mentora

Nakon spektakularnog nastupa, Banjalučanka je osvojila pet glasova žirija te osigurala pravo izbora mentora. Kalabić glas nije dobila samo od Marije Šerifović, a njen nastup možete pogledati od 30:20 minute.

Prvu pjesmu “Brod što tone” Tamare Todevske izvela je tako da su pojedinci u žiriju mislili da je takmičarka Makedonka. A kad su shvatili da je ipak riječ o Bosanki to ih je još više “kupilo”.

– Očigledno je da voliš tu Tamarinu pjesmu, druga pjesma, manje si se snašla, ali si jako dobar materijal za rad i baš mi je drago što sam ti dao glas. Jako si scenična – kazao je Đorđe David.

Kalabić je potom za svog mentora izabrala Milija, koji joj je kazao da ima snažan glas.

Prirodni baršun

– Pjevala si jako raspršeno, prepoznao sam nekoliko boja tvog glasa, mislim da kod tebe treba raditi na tome da se nađe ta jedna boja, imaš taj prirodni baršun, ali glas snažan. Na tome treba raditi i emociju zalijepiti za to – rekao je Mili.

Ahmed Karić u ‘Zvezdama Granda’ pronašao ljubav svog života: DOBIO SAM ŠESTICU NA LOTU

Iako Marija nije podržala takmičarku svojim glasom, odlučila je da je svakako pohvali.

– Mjesto ti je ovdje svakako i zaista jedva čekam da vidim kako će se raditi sa tobom i kakva ćeš biti u daljem takmičenju- iskrena je bila Šerifovićka.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending