Pratite nas

Parapsihologija

Goran A. iz Subotice: BRAT MI JE SJEKIROM POKUŠAO ODUZETI ŽIVOT ZBOG PARČETA ZEMLJE

Published

on

Sa 18 godina već sam izišao iz majčinog i očevog gnijezda i otisnuo se u bijeli svijet. Naimaština i težak život natjerali su me da ranije odrastem i da odem u svijet u potrazi za poslom.

Prvo sam se zadržao kratko u Sloveniji, a onda otišao za Austriju. Dobio sam posao u šumariji. Bio sam dobro plaćen, ali se teško radilo. Nisam kukao. Bio sam sretan što i svojima mogu poslati nešto novca za Srbiju. Vremenom sam prešao u Njemačku, te se nastanio u okolini Štutgarta.

Prve nesuglasice

„Moj otac, pokoj mu duši, bio je veoma prgav čovjek. Zbog svojih stavova, izgubio je posao u firmi i nikada ga više nije mogao dobiti. Okrenuo se poljoprivredi. Ali, ja sebe nisam mogao zamisliti kao stočara. To je i bio najveći razlog da se otisnem u svijet. Relativno brzo sam se snašao, započeo sam fin život u Štutgartu. Tu sam upoznao i svoju suprug.

Svadbu smo pravili u rodnom kraju. Otac je bio tužan što me on nije oženio, što on nije platio i zakitio svatove.Tješio sam ga. Hrabrio sam ga riječima da ćemo mog mlađeg brata on i ja oženiti, onako domaćinski, po njegovoj želji.

Moj brat je želio da se bavi poljoprivredopm, pa su htjeli da mu prepišu svu zemlju. Složio sam se sa njima, ali sam želio da mi daju samo jedan dio šumice pokraj potoka, da imam uspomenu na njih i da moja djeca imaju gdje doći. Tu sam htio sagraditi vikendicu. Oni su se složili, a ja se nisam žurio sa podjelom. Htio sam da to otac uradi testamentom i na kraju sam i zažalio.

Mome batu je neko, dok sam se ja borio u tuđini, napunio glavu nebulozama. Kada se oženio, njegov odnos se promijenio prema nama. Sve do očeve smrti, rijetko sam dolazio. Jednostavno nešto me tjeralo sa moje očevine, kao da mi je uporno govorilo da ne pripadam tu. Nisam znao da je još tada crna magija počela razarati mene i brata.

Otac u snu

Kada je otac umro, to sam teško podnio. Supruga i djeca su mi bili podrška da se oporavim i krenem dalje. Kako ne bih izgubio sve veze sa rodnim krajem i bratom, odlučio sam da je vrijeme da sagradim vikendicu o kojoj smo razgovarali. To sam i rekao bratu. On se na to razbjesnio. Bio je ljut kao ris i prijetio kako mu neću uzeti očevinu. Govorio je kako sam materijalista, kako će prije umrijeti nego to dozvoliti.

Majka je lila suze, ali nije progovarala. Samo je odmahnula rukom i izišla iz kuće. Međutim ja nisam htio odustati. Unajmio sam građevinsku firmu da mi sagrade vikendicu. Brat, od silnog bijesa, tom prilikom je i sjekirom krenuo da me ubije. Tada su stali svi radovi i prekinuti su svi naši kontakti. Vratio sam se za Štutgart i bio spreman svemu okrenuti leđa.

Možda bi tako i bilo da jedne noći nisam usnio oca kako mi govori:

„Sine, tvoj brat je dobar čovjek. Snaja je poturila crnu magiju da vas posvađa. Ona želi da sve njima pripadne. Idi nekome da ti to skine i da vratiš ono što ti pripada.

Iz sna sam se probudio mokar od znoja. Dugo sam bio pod dojmom očevih riječi, a onda sam odlučo da tragam za iscjeliteljima. Bio sam kod jedne gospođe u okolini Šida, zatim kod jednog bijelog maga u Podgorici… Puno su obećavali, ali nista nisu uradili. I prevarlili su me. A onda sam naišao na Rabiju. Ostvarili smo prvi kontakt telefonski.

Nakon što je otvorila svoje knjige i pogledala moju životnu zvijezdu, vidovita Rabija je skoro ponovila očeve riječi. Ukazala je na snaju kao najvećeg krivca za bratsku neslogu i netrpeljivost. Magijom je sve postigla.

„Ali, uz Božiju pomoć sve se ovo može očistiti i povratiti bratska ljubav. A snaja će „svoje dobiti“ – kazala je Vidovita Rabija.

Sedam dana mi je radila duhovne tretmane. A onda – te večeri telefonski poziv; s druge strane telefosnke žice moj brat i snaja. Mole za oprost.

Naravno, oprostio sam, jer mi je tako savjetovala i vidovita Rabija, ali i moje srce, jer krv nije voda. Ponašao sam se u toku telefonskog razgovora sasvim normalno, ni riječi direktno nisam spominjao crnu magiju, ali sam snaji nabacio da će „svakoga stići njegovo dobro ili loše djelo“.

Uglavnom brat i ja smo se pomirili. Danas smo obojica sretni, nerazdvojni i nestrpljivo očekujemo svaki naš susret na kućnom pragu, našoj očevini. Zemlju mi je dao od srca, pomogao mi za vrijeme izgradnje vikendice. Ali, nije sretan u braku, svako malo žena mu je kod ljekara, žali se na tegobe, a svi nalazi uredni. Crna magija se vratila onome ko je napravio ili naručio.

Vidovita Rabija uklanja sve vrste crne magije, uroke, prokletstvo, uspješno spaja rastavljene i vraća izgubljene ljubavi, ima posebne ritruale za ljubavno vezivanje, otkriva da li vam je suđna određena osoba, uklanja negativnu energiju iz porodičnog doma, firmi, prevoznih sredstava.

Njen kontakt telefon (viber) je 00387/61 486 302. Posjetite njenu FB stranicu: https://www.facebook.com/vidovitarabija/ (Naj portal)

Parapsihologija

Baba Vanga je tvrdila: Ako sanjate ovu stvar, uskoro vam stižu pare

Published

on

Baba Vanga, neosporna ikona vidovnjaštva i misteriozna figura koja je fascinirala svijet, ostavila je za sobom ne samo proročanstva već i duboko ukorenjene savete za privlačenje sreće i prosperiteta.

Proročanstva kroz san

Vjerovala je da nam kroz san dolaze proročanstva, te je tvrdila da jedno sigurno označava novac, ali i blagostanje.

Vangelija Pandeva Gušterova, poznata kao Baba Vanga, ostavila je neizbrisiv trag kao jedna od najčuvenijih vidovnjakinja u istoriji. Njena proročanstva su i dalje predmet velikog interesovanja, a mnogi veruju u njihovu tačnost i značaj.

Pored proročanstava koja sežu u daleku budućnost, Vanga je ostavila i vizije za 2023. godinu. Njeni savjeti su takođe bili usmjereni na privlačenje novca i sreće, što dodatno doprinosi njenoj popularnosti.

Upravo iz tog razloga, donosimo vam uvid u njen sanovnik, koji mnogi smatraju najpreciznijim na svijetu. Saznajte šta vam podsvijest poručuje na osnovu sljedećih pojmova:

Letjeti – Ako sanjate da letite, to može simbolizovati osjećaj slobode i oslobađanja od problema. Ovaj san često ukazuje na napredovanje ka postizanju vaših ciljeva i osjećaj lične slobode.

Voda – Snovi o vodi mogu odražavati vaše emocionalno stanje. Čista voda obično simbolizuje mir i harmoniju, dok prljava voda može ukazivati na potisnute emocije ili ne rješene probleme koje treba da razjasnite.

Kuća – Sanjanje vaše kuće može ukazivati na unutrašnju stabilnost i osjećaj sigurnosti. Promjene u kući mogu odražavati promjene u vašem životu ili mentalnom stanju, naglašavajući potrebu za prilagođavanjem ili preuređenjem.

Nagrada za trud

Novac – Ako u snu dobijate novac, to može biti znak predstojećeg finansijskog prosperiteta ili nagrade za vaš trud. Gubitak novca u snu može ukazivati na osjećaj nesigurnosti ili potrebu za većom pažnjom na vaše finansije.

Neprijatelj – Snovi o neprijateljima često odražavaju unutrašnje konflikte ili nesuglasice u stvarnom životu. Ako sanjate da se sukobljavate s neprijateljem, to može ukazivati na unutrašnje borbe ili stres. Pobjeda nad neprijateljem u snu sugeriše prevazilaženje prepreka, dok poraz može signalizovati osjećaj preplavljenosti ili gubitka kontrole.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending