Pratite nas

Izdvojeno

Detalji poziva policiji zbog Liama Paynea: Imamo gosta koji se drogira, bojimo se da nešto ne učini

Published

on

Foto: EPA-EFE

Detalji poziva policiji zbog Liama Paynea: Imamo gosta koji se drogira, bojimo se da nešto ne učini

Navode TMZ-a da se Liam Payne čudno ponašao prije smrti potvrđuju objavljeni detalji poziva policiji osoblja hotela.

Naime, prema transkriptu razgovora osoblje je bilo zabrinuto jer je uništavao stvari u sobi. Strahovali su da bi nešto mogao učiniti.

Britanski mediji objavili su detalje poziva policiji koje je menadžer hotela u Buenos Airesu uputio tražeći hitnu pomoć uoči tragične smrti pjevača Liama ​​Paynea.

Šef recepcije hotela Casa Sur dva puta je nazvao policiju. Rekao je operateru u prvom pozivu: “Imamo gosta koji se drogira i uništava sve u svojoj sobi. Treba nam neko da dođe”.

Javio se nakon što je linija prekinuta, ponavljajući svoj zahtjev te je kazao: “Ne znam da li je život gosta u opasnosti”.

– Soba ima balkon i bojimo se da bi mogao nešto učinit – nekoliko sekundi kasnije, zaposlenik hotela, koji se identificirao samo pod imenom Esteban, dodao je:

– Samo pošaljite hitnu pomoć, samo hitnu pomoć.

Vijest o smrti britanske pop zvijezde šokirala je svijet jutros. Navedeno je da je pronađen mrtav ispred hotela, nakon pada s trećeg sprata.

Prema riječima svjedoka za TMZ, incident se dogodio nešto nakon 17 sati po lokalnom vremenu.

Izdvojeno

‘Echos aus Vareš’ u organizaciji Ambasade BiH u Beču: PROMOVIRANA UMJETNOST S NAŠIH PROSTORA

Published

on

‘Echos aus Vareš’ u organizaciji Ambasade BiH u Beču: PROMOVIRANA UMJETNOST S NAŠIH PROSTORA

Ambasada Bosne i Hercegovine u Beču u saradnji sa umjetnicom bh. porijekla Andreom Nikolić, organizovala je drugi po redu koncert, ovaj put pod nazivom “Echos aus Vareš”.

Osigurane stipendije

Bila je ovo prilika za refleksije sa ovogodišnjeg 12. Vareš Classic Festivala i promociju mladih umjetnika iz BiH, Srbije i Hrvatske za koje su dobrovoljnim prilozima na prvom koncertu održanom ranije ove godine u Beču osigurane stipendije.

– Ovime smo zaokružili jednu cjelinu koja je imala svoj početak, razvoj i uspješan kraj. Sa osnovnim ciljevima da se s jedne strane podrže naši mladi umjetnici, a sa druge strane da se promoviše umjetnost i muzika naših prostora na način koji Evropa može da razumije – rekao je Siniša Bencun, ambasador BiH u Austriji koji je prigodnim govorom pozdravio sve prisutne u bečkoj dvorani Alte Rathaus.

Pored doskorašnje ambasadorke Austrije u Sarajevu Ulrike Hartman kao počasnog gosta konceta, više od stotinu zvanica iz diplomatske i akademske zajednice, austrijskih institucija i ljudi porijeklom sa naših prostora imalo je priliku čuti poznata djela Mocarta i Maksa Bruha.

To su mladi stipendisti Marko Marić, Borna Šestak i Lejla Komar koji studiraju u Istočnom Sarajevu, Mostaru, Kragujevcu i Beogradu, izvodili u pratnji bečkog CIPRA kvarteta.

Koncertna forma

Publiku su posebno oduševile kompozicije koje su za ovu priliku pripremili kompozitorka Belma Bešlić Gal, te gost večeri Goran Stevanović iz Bijeljine. Goran je umjetnik na harmonici i predavač na Univerzitetu u Hanoveru, čiji rad je trenutno fokusiran na istoriju sevdaha i njegovu integraciju u moderne koncertne forme današnjeg vremena.

Ambasada BiH u Austriji nastaviće i ubuduće podržavati razvoj mladih umjetnika i promociju kulture svih naroda Bosne i Hercegovine.

Trenutno se za narednu godinu prave planovi za likovne izložbe i horske nastupe naših umjetnika u austrijskim gradovima.

Bato Šišić (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending