Pratite nas

Poznati

Preminula majka Vitni Hjuston: Sisi izgubila bitku za život u 91. godini

Published

on

Sisi Hjuston (desno); Foto: EPA/ERIK S. LESSERSisi Hjuston (desno); Foto: EPA/ERIK S. LESSER

Preminula majka Vitni Hjuston: Sisi izgubila bitku za život u 91. godini

Sisi Hjuston, pjevačica i dobitnica Gremija, ali i majka Vitni Hjuston, umrla je u 91. godini.

Kako se navodi u saopštenju, pjevačica je bila okružena porodicom kada je umrla u ponedjeljak dok je bila u bolnici.

Imala je Alchajmerovu bolest.

– Naša srca su ispunjena bolom i tugom. Gubimo liderku naše porodice – rekla je njena snaha Pat Hjuston.

– Majka Sisi je bila snažna i moćna figura u našim životima. Žena duboke vjere i uvjerenja, kojoj je veoma stalo do porodice, službe i zajednice. Njena više od sedam decenija karijera u muzici i zabavi ostaće u prvom planu u našim srcima. Njen doprinos popularnoj muzici i kulturi je bez premca – dodala je Pat.

Hjuston je započela pjevačku karijeru već kao djevojčica, kada se pridružila sestri En i braći Lariju i Nikiju u grupi The Drinkard Four.

A 1963. Sisi je formirala originalnu postavu The Sweet Inspirations, koja je pružala pozadinske vokale za nekoliko umjetnika, uključujući Aretu Frenklin.

Objavila je prvi solo LP “Presenting Cissi Houston” 1969.

Dvostruka dobitnica Gremija, Hjuston je vodila uspješnu karijeru kao solo izvođač, snimivši 10 albuma, četiri albuma kompilacija i pet kolaborativnih snimaka.

Podsjetimo, Vitni Hjuston umrla je 2012, u 48. godini.

Sisi Hjuston je 2013. napisala memoare pod nazivom “Zapamti Vitni: moja priča o ljubavi, gubitku i noći kada je muzika prestala”.

Govorila je da je Vitni bila divno dijete koje daje puno ljubavi.

– Blagosloveni smo i zahvalni što joj je Bog dozvolio da provede toliko godina sa nama i zahvalni smo za sve vrijedne životne lekcije koje nas je naučila – dodaje se u izjavi Pet Hjuston.

Poznati

‘Boli me du*e’: Lepa Lukić (84) progovorila o ljubavnoj aferi s Bakom Prase (28)

Published

on

Kurir/Ana Paunković, Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Lepa Lukić se oglasila nakon što je Jelena Karleuša razotkrila njenu aferu s Bakom Prase.

Uzbudljivi live između popularnog youtubera Bake Prase i glazbene dive Jelene Karleuše definitivno nije prošao neprimijećeno.

Međutim, ono što je šokiralo javnost je neočekivan obrt na samom početku prijenosa.

Nakon šokantnih tvrdnji Jelene Karleuše o navodnoj intimnoj vezi Bake Prase s poznatom pjevačicom Lepom Lukić, društvene mreže su doslovno eksplodirale. Mnogi su izrazili šok i nevjericu, dok su drugi tražili dodatne informacije i potvrdu ove vijesti.

S obzirom na popularnost i utjecaj obje strane, ova tema privukla je ogromnu pažnju javnosti.

– Ma što me briga za to, neću pričati puno, znam što ona trabunja, otkud znam tko je bio kod mene. Boli me d*pe! Ne znam o kome priča! Što ja znam tko sjedi okolo, nemam pojma to. Boli me d*pe, što ja imam od toga što je, je l’ se trebam svađati s njom, preskočite to! Je l’ trebam ja to komentirati sada? Nisam ja u tom svijetu! Samo se sada trebam nervirati! Što ja trebam kazati sada?

– Ja nju nisam vidjela na televiziji tri godina, a nisam je ni srela. Baš me briga što ona ima kazati! Ceca je pametna, što god da se piše, ona ne komentira ništa. Ja poštujem svakoga ko pjeva, ja nikada ne bih rekla za kolegu nešto loše! Sramota je što priča, ako hoće biti u žiži interesa – poručila je Lepa Lukić.

BONUS VIDEO

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending