Pratite nas

Poznati

VIDEO Dara Bubamara izašla pred publiku i otkazala koncert u BiH

Published

on

Antonio Ahel

Dara Bubamara trebalo je da održi koncert 4. oktobra u Bosni i Hercegovini. Ali zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile dijelove zemlje, odlučila da otkaže nastup iz poštovanja prema žrtvama i njihovim porodicama.

Iako je izašla pred publiku, Dara je na emotivan način objasnila svoju odluku da koncert odloži, naglašavajući da kao čovjek saosjeća s tragedijom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

– Htjela bih da vas pozdravim i da se zahvalim organizatorima što su me pozvali večeras da nastupim i sa svojim orkestrom održim koncert. Međutim, svi znamo šta se desilo u Bosni i Hercegovini. Tragičan događaj, koji je za mene nešto strašno. I ja mislim onako, kao jedan čovjek koji ima duše i ljudskosti, jednostavno neću moći da nastupim večeras.

– Mislim da bi se svako od vas složio sa mnom. Želim da izjavim saučešće porodicama preminulih. I da kažem da mi je jako žao što se ovo desilo, a koncert ćemo napraviti neki drugi put. Hvala vam na razumijevanju, da ste živi i zdravi – poručila je Dara Bubamara sa bine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Podsjetimo, poplave su izazvale ogromne štete u gradovima poput Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Fojnice i Kreševa, gdje je potvrđeno da je 16 osoba nastradalo, dok se za 13 još traga.

Poznati

Amar Gile i sarajevski klub “Aqua” sav novac od prodanih karata donirali Pomozi.ba

Published

on

Da je Sarajevo uvijek bilo na strani humanosti, pokazuje i postupak marketinškog tima poznatog sarajevskog kluba “Aqua”.

Naime, sinoć je u ovom klubu gostovao Amar Gile, koji je, ne sumnjamo, napravio odličnu atmosferu.

Međutim, pažnju je privukao čin ovog pjevača. On je zajedno s upravom kluba “Aqua” prihod od ulaznica donirao Pomozi.ba i narodu koji je pogođen strašnim poplavama u Donjoj Jablanici i okolnim mjestima.

 

 

Gile je poznat kao veliki humanista, te ovo nije prvi put da pruža pomoć ugroženima.

Pored Gileta, mnoge estradne ličnosti su se oglasile. Uputile su apel za pomoć građanima u Bosni i Hercegovini koji su pogođeni strašnim poplavama.

Tako je Dara Bubamara otkazala svoj nastup, Marija Šerifović prolongirala koncert, Sasa Matić i Breskvica otkazali nastupe u Banja Luci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Pored toga, mnoge javne ličnosti danima objavljuju fotografije iz Donje Jablanice te pozivaju građane i svoje pratioce da doniraju, među njima su i Jelena Karleuša, Emir Lapsus, Selma Bajrami, Nikolina Kovač, Milica Pavlović, Hana Hadžiavdagić i mnogi drugi.

Eldar Abaz (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending