Pratite nas

Poznati

Udovica Bore Đorđevića stopirala projekciju filma o Čorbi: Ovo je ispalo toliko glupo

Published

on

Foto Grand

Udovica Bore Đorđevića stopirala projekciju filma o Čorbi: Ovo je ispalo toliko glupo

U okviru Devetog međunarodnog festivala “Dok’n’ritam”, trebalo je da bude prikazan dokumentarni televizijski film “Riblja čorba – Pesme bez kojih se ne može”.

Dušan Vesić i Sandra Rančić su ovo uradili 2013. godine, ali ga nikada nisu pokazali, spletom neobičnih okolnosti na koje nisu mogli da utiču.

Nije se desila ni projekcija u Beogradu.

Tim povodom, oglasio se Vesić na Fejsuku.

Objasnio je zbog čega nije bilo najavljene projekcije i napomenuo da mu je žao.

Bora Đorđević; Foto: Marina Pešić

Bora Đorđević; Foto: Marina Pešić

– Razlog leži u činjenici da se Dubravka, udovica Bore Đorđevića, protivi projekciji. Ne znamo tačno zašto je tako, niti je dobra prilika da to utvrđujemo jer je sve još svježe i možemo da razumijemo da su emocije pomiješane. Dužan sam, međutim, da kažem da mi imamo Borinu pismenu saglasnost, datu doduše u vrijeme kad se njih dvoje nisu još poznavali.

Također, prije izvršene ostavinske rasprave, gdje nadležni sud odlučuje o pravnom nasljedstvu, ona – čisto pravno gledano – nema mogućnosti da utiče na bilo šta. Imajući, međutim, u vidu da ga je ona njegovala tih posljednjih godina života, da je ne bismo nepotrebno uznemiravali, a iz poštovanja prema Bori, Sandra i ja smo odlučili da otkažemo projekciju. Ponavljam, žao mi je. Ovo je ispalo toliko glupo da nemam riječi – napisao je Vesić

Bora Đorđević sahranjen uz pjesmu “Pogledaj dom svoj, anđele”

Podsjetimo, Bora je preminuo 4. septembra, u 72. godini.

Poznati

‘Kaješ li se što si govorila da Melina vara Harisa?’: Pjevačica u emisiji uživo dala brutalan odgovor

Published

on

‘Kaješ li se što si govorila da Melina vara Harisa?’: Pjevačica u emisiji uživo dala brutalan odgovor

Melina i Haris Džinović prošli su kroz turbulentan i medijski popraćen razvod tokom kojeg se saznalo da je jedne večeri u njihovoj velebnoj vili bila i policija.

Vesna Đogani nikad iskrenija: Desingerica nije moj kolega, a Cecin duet sa Vojažem mi se ne sviđa

Brojne pjevačeve kolegice i kolege s javne scene komentirale su njihov krah braka, a pjevačica Vesna Đogani je tada jasno rekla da je ‘u timu Harisa Džinovića’.

– Ja sam u timu koji navija za Harisa Džinovića. Jako mi ga je žao jer je jako ružno sve ovo što je Melina napravila. Mi to znamo od ranije, iz salona u koji je dolazila. Baš je bila grozna, govorila je naveliko što radi. Svima se hvalila što je radila, mi smo bili u šoku. Baš je bilo grozno, komentirala sam to i s prijateljicama i sa suprugom. Htjela sam reći Harisu, ali suprug mi nije dao, rekao mi je da se ne miješam – izjavila je Vesna tada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vesna Djogani (@djoganivesna)

Sada je, gostujući u jednoj televizijskoj emisiji, dobila pitanje iz publike kaje li se što je javno rekla da je Melina varala Harisa, a njen odgovor bio je kratak i surov.

– Rekla sam to. Ali to je neka stara drama. Ne bih se vraćala na to – poručila je.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending