Pratite nas

Poznati

Peđa Jovanović pred veliki koncert 1. novembra u Skenderiji: Odrastao sam na muzici sarajevskih legendi

Published

on

Manje od mjesec dana ostalo je do velikog koncerta Peđe Jovanovića, koji će biti održan 1. novembra u Skenderiji. Jedan od najpopularnijih regionalnih izvođača današnjice u Sarajevu će pjevati u pratnji Big Concert Orchestra.

Izvrstan program

Povodom koncerta danas je u Sarajevu, u restoranu Baoli, održana press konferencija i druženje sa novinarima. Na njoj je Jovanović istakao da se u Sarajevu uvijek sjajno osjeća zbog srdačne dobrodošlice i da uvijek rado dolazi u prijestonicu BiH. Također, otkrio je šta priprema pred ovaj muzički spektakl.

– U Domu mladih je bila sjajna atmosfera i siguran sam da će ovaj put biti na još višem nivou. Moj Big Concert Orchestra i ja ćemo dati sve od sebe, već uveliko vježbamo i pripremamo program. Na koncertu ću pjevati dosta mojih novih pjesama koje sam u međuvremenu snimio. Tu su i coveri koji su me proslavili. Program će biti izvrstan i vizuelno i muzički. Na repertoaru će se sigurno naći pjesma koja najavljuje moj novi album, koji će biti objavljen krajem oktobra ili početkom novembra, a zove se “Volim te i pijan”. Nju sam snimio i otpjevao uz klavir u cover verziji, a vidim da publika već odlično reaguje na ovu numeru – kazao je Peđa Jovanović.

Jovanović je slavu stekao coverima pjesama, koji imaju milionske preglede na Youtubeu.

Vezan za Sarajevo

– “Rekla si mi da ne voliš zimu” i “Ja ću i dalje da ti pišem pesme” su najbolje prošle od svih obrada koje sam snimio. Moji favoriti su i “Ja ne znam gdje je ona” i pjesma Tome Zdravkovića “Svirajte mi tiho, tiše”. Od svih tih pjesama ne mogu nijednu da izdvojim, sve su mi drage – rekao je pjevač.

Ovom prilikom se prisjetio i svog prvog javnog nastupa u Sarajevu i otkrio šta ga vezuje za ovaj grad.

– Upravo u ovom restoranu Baoli sam imao prvu svirku u Sarajevu i emotivno sam vezan za ovaj prostor, zbog čega sam i odlučio da se današnja press konferencija održi ovdje. Ovdje me uvijek sjajno dočekaju moji prijatelji sa kojima se lijepo družim, a i klopa je odlična.

Sarajevo me uvijek podsjeti na to da je moja sestra studirala ovdje, davne ’89 i ’90 godine. Ja sam odrastao na Nadrealistima, obožavao sam da ih gledam. Slušao sam “Bijelo dugme”, Zdravka Čolića, “Indexe”, Kemala Montena. Sarajevo je imalo najjaču muzičku scenu u bivšoj Jugoslaviji – naglasio je Jovanović i dodao da je u pregovorima za koncerte u još nekoliko gradova u BiH.

Kralj emocije

Jedinstvenim izvedbama i harizmom Peđa je od publike i kolega zaradio epitet “kralj emocija”. Često ga upoređuju sa Kemalom Montenom, Sinanom Sakićem, Džejom…

– Drago mi je i imponuje mi kada me porede sa tim veličinama i legendama. Ne prija mi kada me zovu kraljem emocije, jer još uvijek pjevaju i pjevali su izvođači koji više, nažalost, nisu sa nama, a koji nose tu titulu. Drago mi je da se ljudima sviđa taj moj način interpretacije i kažu da umijem lijepo da donesem pjesmu i imam emociju, ali postoje drugi kraljevi emocija koji to još uvijek sjajno rade. Još uvijek sebe ne vidim u toj priči, možda za 10-15 godina da kažu i Peđa je jedan od tih – konstatovao je muzičar.

Podsjetimo, pjevač je svoju muzičku priču počeo sa bratom blizancom Nenadom, sa kojim je radio pjesme za Sašu Matića, Acu Pejovića, Dženana Lončarevića…

Dvije decenije

U karijeri koja traje više od dvije decenije je, kako je kazao, bio pošteđen ružnih stvari.

– Brat i ja se već petnaestak godina bavimo muzičkom produkcijom i sarađivali smo sa dosta kolega na estradi. Kroz taj posao i komponovanje smo upoznali dosta kompozitora i tekstopisaca i sada mi je jednostavnije da dođem do pjesama. Ništa traumatično nisam doživljavao i nadam se da će tako i ostati, kako u karijeri, tako i privatno – kazao je na kraju Jovanović i dodao da će na koncertu imati goste, među kojima će biti i njegov brat Nenad.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

 

Poznati

Milan i Sandra Kalinić podijelili imovinu nakon razvoda

Published

on

Milan i Sandra Kalinić podijelili imovinu nakon razvoda

Srbijanski mediji nedavno su objavili da se voditelj Milan Kalinić nakon 18 godina razvodi od supruge Sandre, a sada je poznato kako su podijelili imovinu.

Naime, Sandra će s kćerkom Teom i sinom Vukom nastaviti živjeti u luksuznom stanu na Voždovcu u Beogradu. Ona će dobiti i automobil. Milanu će pripasti džip i skuter.

Izvori su naveli kako su se sporazumno razveli i da im je dobrobit djece na prvom mjestu. Nakon što je objavljena vijest o njihovom razvodu, Milan se odselio iz stana na Voždovcu. Fotografi su ga zatim snimili na Dorćolu, gdje živi u stanu svoje majke.

Razvodi se Milan Kalinić: Glumac nema komentar, no komšije kažu da je gotovo

Još uvijek nisu javno komentarisali razvod. On je ranije u jednom intervjuu naveo da je Sandra jedna od najzgodnijih Beograđanki, ali da se ne ustručava gledati druge žene.

– Gdje god da se pojavim, ona je ili najljepša ili među tri najprivlačnije. To pravom muškarcu, koji je siguran u sebe, može samo imponovati. Ne zvjeram okolo, ali volim da posmatram. To radim i pred Sandrom – kazao je.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending