Pratite nas

Poznati

Uhapšena Verena Cerovina, sumnjiči se za pomaganje vođi Škaljarskog klana u sakrivanju u Sarajevu

Published

on

Uhapšena Verena Cerovina, sumnjiči se za pomaganje vođi Škaljarskog klana u sakrivanju u Sarajevu

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) jučer su u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave (PU) Istočno Sarajevo uhapsili dvije osobe. One se dovode u vezu sa pomaganjem vođi Škaljarskog Ognjenu Orašaninu u sakrivanju.

Uhapšeni O. O. sa Sokoca i V. C. iz Sarajeva se terete da su počinili krivično djelo “organizovani kriminal” u vezi sa krivičnim djelom “pomaganje počiniocu krivičnog djela”.

Njima su prilikom hapšenja oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, piše Klix.ba. 

– Navedena lica se sumnjiče da su krivično djelo izvršila pružanjem pomoći u sakrivanju O. O. iz Sokoca, za kojim je bila raspisana potjernica, inače pripadnika Škaljarskog klana – saopćeno je iz MUP-a RS.

Nezavisne novine javljaju da su u jučerašnjoj akciji uhapšeni Verena Cerovina, pjevačica iz Sarajeva, i Ognjen Odović.

Nakon izvršene kriminalističke obrade isti biti predati Tužilaštvu BiH uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu.
Uhapšeni se dovode u vezi sa pomaganjem pripadniku Škaljarskog klana Ognjenu Orašaninu za kojim je bila raspisana Interpolova potjernica.

Orašanin je početkom septembra uhapšen u sarajevskom naselju Otoka.

Poznati

Svečana dodjela nagrada u teatru Odeon u Beogradu: Rekapitulacija hitova i emocija

Published

on

Svečana dodjela nagrada u teatru Odeon u Beogradu: Rekapitulacija hitova i emocija

Na velikoj sceni teatra Odeon, održana je svečana dodjela nagrada, koje su City Records, Pink Radio i Pink Music uručili svojim izvođačima povodom obilježavanja 30 godina rada televizije Pink i Pink Media Group.

Ružičasta imperija

Vlasnik ružičaste imperije, Željko Mitrović, organizovao je ovaj događaj kao znak uvažavanja brojnih eminentnih muzičara, sa kojima sarađuje već decenijama. U teatru Odeon, slavilo se nekoliko jubileja: 15 godina rada Pink Music-a, prvog muzičkog kablovskog kanala osnovanog na ovim prostorima.

Ulazak izdavačke kuće City Records, koja je do sada objavila 1.000 izdanja, u četvrtu deceniju postojanja, kao i više od 30 godina postojanja Pink Radija.

Okupljene zvanice su imale priliku da uživaju u putovanju kroz pop, dance i folk muziku od devedesetih godina prošlog vijeka, preko početka dvijehiljaditih, pa sve do današnjeg trenutka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Svaki izvođač ili bend koji se pojavio na bini, stvarao je i čini neizbrisiv dio muzičke istorije ovih prostora, i nesumnjivo je zasluženo dobio nagradu. Nagrade je primilo više od 30 izvođača, koji su otpjevali po jedan svoj hit.

Veče su obilježili: Oliver Stoiljković, kao prvi izvođač koji je potpisao ugovor sa City Recordsom. Zatim prvi blok pop izvođača – Amadeus bend, Leksington bend, Tropiko bend, grupa Zana i Dado Glišić. Folk izvođači – Ivan Kurtić, Goga Sekulić, Željko Šašić, Sandra Afrika, Zorica Brunclik, Boban Rajović i Haris Džinović.

Posthumna dodjela

Potom drugi blok pop izvođača – Jellena, Romana Panić, OK bend, Marina Visković, Ivana Jordan, Neda Ukraden. Nagrađene su i zvijezde devedesetih i dvehiljaditih – grupa Trik FX, Ivan Gavrilović, grupa Luna, Era Ojdanić, grupa
Twins, Slađa Delibašić, Dača Duck i grupa Funky G.

Najemotivniji dio vječeri bila je posthumna dodjela priznanja najvećem pjesniku domaćeg rokenrola, Bori Đorđeviću, nedavno preminulom frontmenu grupe “Riblja čorba”. Nagradu je primio menadžer „Riblje čorbe“ i Borin veliki prijatelj, Bane Obradović, dok je u pozadini išla čuvena numera „Pogledaj dom svoj, anđele“, sa koncerta „Riblje čorbe“ u beogradskoj Areni.

Tropico band

Tropico band

Na samom kraju, priznanje za najprodavaniji Best of album je dobio jedan od najvećih umjetnika na ovim prostorima, Oliver Mandić. On je izveo numeru „Odlazim, a volim te“, dok je publika u sali horski pjevala sa njim.

Tekst i foto: Slavica Danilović (Naj portal)

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending