Pratite nas

Izdvojeno

Preminula slavna glumica Megi Smit: Glumila u Heri Poter filmovima

Published

on

Preminula slavna glumica Megi Smit: Glumila u Heri Poter filmovima

Glumica Megi Smit (Maggie Smith), poznata po filmovima o Heri Poteru (Harry Potter) i ‘Downtown Abbeyju‘, umrla je u 89. godini. Saopćila je to njena porodica, prenosi BBC.

Snimila je 60-ak filmova i 70-ak predstava. A u bogatoj karijeri osvojila je dva Oscara, Emmya, nagradu Tony i pet puta nagradu BAFTA.

Glumica Radmila Živković preminula u 71. godini: Kćerka se bolnim riječima oprostila od majke

Za svoj film, “The Prime of Miss Jean Brodie” je 1969. osvojila Oscara, a također i za film iz 1978. “California Suite”.

Glumila je s brojnim holivudskim imenima, kao što su Majkl Kejn (Michael Caine), Ričard Burton (Richard), Elizabet Tejlor (Elizabeth Taylor), Orson Welles, i mnogi drugi. Mlađe generacije zauvijek će je pamtiti kao Minervu McGonagall u filmu o Harryju Potteru.

Izdvojeno

Pi Didi snimljen kako mjerka Severinu

Published

on

Foto: Matija Habljak/Pixsell

Pi Didi snimljen kako mjerka Severinu

Šon Didi Kombs (Sean Diddy Combs), reper optužen za trgovinu ljudima u seksualne svrhe, 2022. godine ljetovao je u Hrvatskoj.

Snimili ga paparazzi

On, Metju Mekonai (Matthew McConaughey), Vudi Harelson (Woody Harrelson), Kris Rok (Chris Rock), Vanda Sajks (Wanda Sykes) i Saša Baron Koen (Sacha Baron Cohen) tada su uživali obilazeći hrvatske otoke na jahti. Dok je društvo obilazilo i dalmatinske gradove, Didi, koji im se pridružio nešto kasnije, bio je nešto samozatajniji. Saznalo se da je u Hrvatskoj tek kad su ga paparazzi slučajno snimili na jahti.

Nekoliko dana kasnije snimila ga je i – Severina. Tačnije, objavila je snimak iz restorana u kojem su u isto vrijeme večerali.

Jedna od Severininih saradnica s kojima je pjevačica tad bila na otočiću Vrniku kod Korčule snimila je video dok je pjevačica prolazila pored stola za kojim je sjedila slavna ekipa te ih pozdravila.

– Bye, bye – mahnula im je tad Severina. Na to su se oni okrenuli i pozdravili je, a Didi ju je pritom odmjerio od glave do pete.

Tog ljeta holivudska ekipa uglavnom je viđana u opuštenim šetnjama Dalmacijom te na mirnim večerama.

Jadranom su plovili na luksuznoj jahti Serenity dugoj 72 metra.

Na stranici fraseryachts navodilo se te godine da se cijena sedmičnog najma kretala od 550 hiljada eura. Ovisno o terminu u kojem se želi unajmiti te dodatnim putnim troškovima. Serenity ima 15 spavaćih soba te može smjestiti do 28 gostiju i 30 članova posade, za koje postoje odvojene prostorije.

Optužnica po tri tačke

Spavaće sobe za goste uključuju i jedan glavni apartman te šest VIP kabina, a jahta uključuje i teretanu, prostore za sunčanje, džakuzi, bazen i brojne prostorije za zabavu i opuštanje.

Podsjećamo, repera su uhapsili savezni agenti u Njujorku i digli kaznenu optužnicu po tri tačke, u kojima se navodi da je seksualno zlostavljao žene te ih tjerao na učestvovanje u seks-zabavama i drogiranje služeći se prijetnjama i nasiljem.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending