Pratite nas

Poznati

Članica grupe “Frajle” o napadu koji je preživjela: To je bio pokušaj silov*nja

Published

on

Članica grupe “Frajle” o napadu koji je preživjela: To je bio pokušaj silov*nja

Prije 20 godina, na svoj rođendan, pjevačicu Jelenu Buča je nepoznati čovjek pokušao da napastvuje. Ipak, ona je riješila da danas progovori o svemu i pokuša da bar na taj način nekome pomogne.

Psihoterapija je lijek

Svoju priču ispričala je i u filmu “Umjetnost ispovijedanja”, koji je dobio holivudsku nagradu za “Najbolji psihološki film”, prenosi Prva.rs.

– Taj nemili događaj se desio na moj rođendan i tačno na taj dan je došla i nagrada. To je potpuno jedna koincidencija, kojom smo svi zadivljeni, što bi možda to neko priznanje bilo i odgore, da sam na nekom pravom putu i da eto progovorim i o tim stvarima – rekla je Jelena u ispovijestu za Prva.rs. i dodala:

– Ja bih samo apelovala na ljude, ukoliko se tako nešto bilo kome desi, psihoterapija je stvarno lijek i morate potražiti pomoć. Ja sam išla i na psihoterapiju. I nakon toga i ono što stručnjaci kažu je, prosto poslije tako nečega je “morate ući u neka psihička stanja” od kojih treba da se zaštitite, potražite pomoć i to se meni desilo. Ja sam odustala od muzike. I ja govorim u filmu “mene je moj glas spasao”, tako što je vrisak bio ustvari taj koji me je spasio od tog napada. Prestala sam da se bavim muzikom, ali sam se brzo vratila – ističe članica grupe Frajle, koja je potom opisala i sam događaj:

– Tačno na moj rođendan, ja sam se vraćala od prijateljica, koje su isto tako slavile rođendan. Vjerujte u najosvijetljenijoj ulici u Novom Sadu, to je glavni bulevar, gdje su ljudi prolazili u 2 ujutru. Mene je jedan prolaznik samo zgrabio i gurnuo u žbunje. Meni nije jasno kako niko nije vidio i kako nije reagovao. Ja ne mogu da sudim, jer to su bile sekunde.

Život ispred očiju

– To se desilo za svega par minuta, gdje je on pokušao napad. A pošto je vidio da ne može, da se ja opirem, on je počeo da me davi. To je bio pokušaj i silovanja i ubistva. Jeste istina je, da vam cijeli život prolazi ispred očiju. Ja sam se sjetila da mi je rođendan, ja sam poželjela da ostanem živa. Shvatila sam da je bolje da mu se pustim, jer ću samo tako preživjeti.

 

Poznati

Rođena Sarajka, a crnogorska snaha u Beranima predstavlja svoja djela: ‘Ništa prosječno u šoljici svemira’

Published

on

Rođena Sarajka, a crnogorska snaha u Beranima predstavlja svoja djela: ‘Ništa prosječno u šoljici svemira’

Istaknuta fotografkinja i pjesnikinja Meliha Šuškavčević, će 26. septembra predstaviti svoja djela, zaljubljenicima ovog umjetničkog izraza. Berane, sjeveroistok Crne Gore je će biti grad domaćin.

Izložba fotografije i promocija knjige naslovljene “Ništa prosječno u šoljici svemira”. Noć za pamćenje zaljubljenika ove umjetnosti, desit će se u prostoru tamošnje galerije “Nikola i Uglješa Popović”.

Dio svog impresivnog opusa, nekim djelima kreiranim i zabilježeni objektivom fotoaparata, pa, i pisani izraz, prestaviće se, Meliha, rođena Sarajka a crnogorska snaha.

Kako se to, umjetničkom slobodom upoznaje istinito sjećanje na prostor minulog vremena koje blijedi. Ona ga oživljava da ne nestane. Uz sve tu su njena viđenja nužnosti i potrebe današnjice.

Jasna Durić

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending